19 / 04 / 2024

Kocaeli Tavşancıl evi

Kocaeli Tavşancıl evi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Tavşancıl Evi’nin çalışmaları devam ediyor. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi.

Kocaeli Tavşancıl Evi aslına uygun olarak restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Tavşancıl Evi’nin çalışmaları devam ediyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı, restorasyonla şekillenmeye başladı.

Kocaeli Tavşancıl evi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları bir bir restore ediyor. Aslın uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar.

Kocaeli'de Sağlıkkent Konutları sahiplerine teslim edildi! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları için yapılan Sağlıkkent Konutları’nın anahtar teslimi yapıldığı açıklandı.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Zeray İnşaat'tan Kocaeli Sağlık Kent Konutları ihalesi açıklaması!

Zeray İnşaat  ‘’Kocaeli Kartepe Sağlık Kent Konutları ihalesi’’ sürecinde yaşananlar hakkında bir açıklama yaptı. İşte Zeray İnşaat'ın o açıklaması...

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Kocaeli SağlıkKent Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli'de sağlık çalışanları için yapılan SağlıkKent Konutları için ihale yapıldı. İhalede en yüksek 200 milyon TL'lik teklif verildi. 

Kocaeli Kartepe Sağlıkkent konutları ihalesi 23 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe'de hayata geçirilen Sağlıkkent konutları için ihale tarihi belli oldu. Projenin ihalesi 23 Kasım'da yapılacak. 

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Halk GYO Kocaeli binası yıl sonu değerleme raporu!

Halk GYO'nun portföyünde yer alan "Kocaeli Binası"na ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınlandı. 

Kocaeli'de Eylül’de 3 bin 519 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ülke genelinde Eylül'de gerçekleşen konut satış rakamını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Kocaeli'de Eylül ayı içerisinde 3 bin 519 adet konut satıldı.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı!

Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı.

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Kocaeli'de 7,2 milyon TL’lik inşaatlar için ihaleye çıkılıyor!

Kocaeli Başiskele İlçesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü inşaatı devam ediyor. İnşaata bağlı olan ek altyapı çalışmaları da yapılıyor.

Kocaeli Tavşancıl evi Haberi

Kocaeli Tavşancıl evi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin geçmişine sahip çıkmak amacıyla yaptığı restorasyon çalışmaları Tarihi Tavşancıl Evi’nde devam ediyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı, restorasyonla şekillenmeye başladı. 7,5 metre yüksekliğe sahip ve yöreye özgü bir mimarisi bulunan yapının iç ve dış ahşap iskeleti yapıldı. Yapının zemininde bulunan taş duvar taşıyıcı kısmın sıva işleri de tamamlandı. Zemin katı 76 metrekare olan yapının birinci katı ise 84 metrekare ölçülerinde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi. Temeli radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor. Proje kapsamında parsel sınırına uygun yükseklikte 86 metre uzunluğunda bahçe duvarı yapıldı. Çatı su ve ısı izolasyonuna çalışmasına başlanan yapının kapı, pencere...