26 / 04 / 2024

Kocaeli tramvay

Kocaeli tramvay

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bölgede hayata geçirilen tramvay ve İzmit’teki yeni trafik düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu. Karaosmanoğlu, vatandaşlara metro müjdesi de verdi.

Kocaeli Tramvayı'nın inşaat çalışmaları yeniden başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan tramvay projesinde çalışmalar bayram tatilinin ardından yeniden başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesinde yer alan ibareye göre tramvayın 139 gün sonra hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli'de ilk tramvay 2016’da teslim edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA Park ve Otogar arasında yapılacak olan tramvay hattı için Polonya’da üretilen rayları önümüzdeki hafta Kocaeli’ye gelecek.

Kocaeli tramvay projesinin yapımı başladı!

Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı dahilinde raylı sistem yatırımlar devrinin öncüsü olan tramvayın yapımına başladı.

Kocaeli'de tramvay için düğmeye basıldı!

Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı dahilinde raylı sistem yatırımlar devrinin öncüsü olan tramvayın yapımına başladı.

Kocaeli Akçaray tramvay hattına ilk kazma vuruluyor!

Kocaeli'de raylı sistemi başlatacak tramvay hattının temel atma töreni bugün yapılıyor. Projede ray teminine bağlı olarak ilk alt yapı imalatına 10 Kasım 2015'te başlanması hedefleniyor.

Kocaeli tramvay projesinin temeli 19 Ekim'de atılacak!

Kocaeli tramvay hattının temel atma töreni 19 Ekim Pazartesi günü yapılacak. ramvay hattı temel atma töreninden sonra ray temin süresi ile bağlantılı olarak ilk alt yapı imalatına 10 Kasım 2015 tarihinde başlanması planlanıyor.

Kocaeli tramvay aracı alım ihalesi bugün!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. arasında sözleşme imza töreni bugün yapılacak. İmza töreniyle birlikte Sekapark içindeki Kocaeli Bilgilendirme Noktası(K@BİN)’nın da tanıtımı gerçekleşecek

Kocaeli tramvay hattı yapım ihalesi imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak arasında tramvay hattı yapım ihalesi sözleşmesi imzalandı. Kocaelililer için yalnızca ulaşım aracından ibaret olmayan tramvay projesiyle birlikte 30 yıllık hayal de gerçek oluyor.

Kocaeli'de tramvay yapımına start verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin protokolü imzalandı.

Kocaeli tramvay ihalesi yarın!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yerel seçimler öncesinde kent merkezine tramvay yapımını gündeme getirmiş, belediye yetkilileri temsili bir tramvay vagonunu Anıtpark’ta sergilemişti.

Kocaeli'de tramvay için ön yeterlilik ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli’nde hayata geçirilmesi planlanan tramvay hattı yapımında danışmanlık, kontrolörlük ve mühendislik hizmetleri verecek firmalar için ön yeterlik ihalesi yapıldı...

Kocaeli'de raylı sistem devri başlıyor!

Kocaeli'de raylı sistem devri başlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında kentte raylı sistemi başlatacak olan tramvayın kesin güzergâhını açıkladı.

Kocaeli'nde tramvay 2016 yılında hizmete başlayacak!

Kocaeli genelinde toplu taşımada dönüşüm ve entegrasyon çalışmalarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldır kentin hayali olarak dilden dile dolaşan tramvayı, 2016 yılının sonunda tamamlamayı planlıyor...

'Kocaeli'de tramvay var hattı yok'

MHP milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye fotoğraflarla çıkarak, kendisi gibi Kocaeli Milletvekili olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı sert sözlerle eleştirdi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi TBMM'de!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi birkaç ay önce iptal edildi. Ulaştırma Bakanlığı ihalenin tasfiyesine ilişkin açıklama yaptı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi? İşte detaylar...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gidişi mümkün kılmak amacıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihale edilmişti. Eze İnşaat 284 milyon TL teklif ile ihaleyi kazanmıştı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin tramvay hattı inşaatı başladı!

5 yıldır tamamlanamayan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda tramvay hattının inşaatı başladı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçay Tramvay Hattı projesini hayata geçiriyor...

Kocaeli tramvay Haberi

Kocaeli tramvay

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kentte hayata geçen tramvay ve İzmit’teki yeni trafik düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Karaosmanoğlu, bölgedeki metro projeleriyle ilgili açıklama yaptı. Ulaşım konusunu insan vücudundaki damarlara benzeten Başkan, şu açıklamalarda bulundu: 


“Her yıl 40 – 50 bin nüfus artışı oluyor. 40 – 50 bin bir kent demek. Anadolu’nun pek çok kentinden daha büyük bir nüfus, her yıl Kocaeli’nde artış var. Şu anda nüfusumuz aşağı yukarı 2 milyona geldi. Ve sanayi kenti, üretiyor Kocaeli. Türkiye’deki üretimin yüzde yirmiye yakını Kocaeli’nde. Bir transfer merkezi, ticaret merkezi aynı zamanda. Liman kenti. Zor bir kent tabi ki. Ama Allah’a şükür bunların her birini önümüze aldık. Bilimsel ve teknik çalışmalarımızı yaptık. Ulaşım master planını, lojistik master planımızı, üniversitelerimizde işin teknik boyutunu çok...