27 / 04 / 2024

kocaeli tramvayı

kocaeli tramvayı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı sürdürülen Tramvay Hattı Projesi kapsamında Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta rayların monte edilmesi çalışmaları sürüyor.

İzmit Otogar-Sekapark Tramvay Projesi'nde son durum ne?

Büyükşehir Belediyesi, tramvay yapılması için yıkılacak olan 8 binanın sahibi ile uzlaşamadı. Konu mahkemeye gitti. Karar açıklanmadan yıkım yapılamayacak.

Kocaeli tramvay hattının temeli atılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara en ekonomik, hızlı, güvenli ve konforlu bir biçimde seyahat etme imkanı taşımak amacı ile hayata geçireceği tramvay hattının temel atma töreni, 19 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tramvayları satın aldı!

Büyükşehir Belediyesi, 19 milyon 740 bin Avro bedelle Akçaray’ın araç yapımı ihalesini kazanan Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. ile 12 adet tramvay aracı alımı için sözleşme imzaladı

Kocaeli tramvay projesi 2016'da tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ”Akçaray, Ulaşım Master Plânı’nın gereği olduğu kadar, milletimizin talebi ve ortak aklın da bir sonucudur. Allah’ın izniyle 2016’nın sonunda inşaat tamamlanacak.

Kocaeli Tramvay Hattı için şantiye kuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan tramvay hattı için yüklenici firma tarafından inşaat şantiyesi kuruldu. Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasından başlayacak tramvay hattının garaj inşaatı da aynı alanda olac

Kocaeli Tramvayı için ilk imzalar atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi veTaahhüt A.Ş. arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay hattı yapım ihalesinin protokolü imzalandı.

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı.

Kocaeli Akçaray Tramvayı günlük 16 bin yolcu taşıyacak!

Tramvay için günlük 16 bin yolcu kapasitesi ile çalışmaya başladıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 2040 yılında günde 39 bin yolcu kapasitesinde planlamanın yapıldığını kaydetti.

Kocaeli'de raylı sistem devri başlıyor!

Kocaeli'de raylı sistem devri başlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında kentte raylı sistemi başlatacak olan tramvayın kesin güzergâhını açıkladı.

Kocaeli tramvayının güzergahı açıklandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyenin ilk raylı sistem yatırımı olan tramvayın güzergahını açıkladı. İşte SEKA'dan Otogar'a kadar ulaşacak olan ve merakla beklenen Kocaeli tramvayının bugün açıklanan güzergahı...

Kocaeli tramvay deposu proje çizim ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından Tramvay Depo Sahası ve Atölye Binası Avan ve Uygulama Projeleri Hazırlanması için hizmet alım ihalesi yapıldı.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi TBMM'de!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi birkaç ay önce iptal edildi. Ulaştırma Bakanlığı ihalenin tasfiyesine ilişkin açıklama yaptı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihalesi tasfiye edilecek mi? İşte detaylar...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gidişi mümkün kılmak amacıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihale edilmişti. Eze İnşaat 284 milyon TL teklif ile ihaleyi kazanmıştı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin tramvay hattı inşaatı başladı!

5 yıldır tamamlanamayan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda tramvay hattının inşaatı başladı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçay Tramvay Hattı projesini hayata geçiriyor...

kocaeli tramvayı Haberi

kocaeli tramvayı


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı sürdürülen Tramvay Hattı Projesi kapsamında Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta rayların monte edilmesi çalışmaları sürüyor. Yahya Kaptan Mahallesi’nden başlayan Akçaray tramvay hattı inşaatında; altyapı deplase çalışmaları 80 günde tamamlandı. Altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından tramvay hattının kazısına başlandı. Hanlı Sokak’tan başlayan hat kazısında güzergâh boyunca zemin iyileştirmesi yapılarak, grobeton ve ray montajı imalatına başlandı.

OLUKLU RAYLAR

Projenin 1. etabı olan 1.8 kilometrelik Otogar-K2 Kavşağı (Yahya Kaptan) arası çalışmalar kapsamında; Sarı Mimoza Caddesi ve Necip Fazıl Caddesi’nde hat kazısı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Oluklu ray kullanılan tramvay hattında raylar, 7 Aralık’ta Polonya’dan gelmişti. Depo sahasında hazır olan 1200 ton ray Hanlı Sokak’ta döşenmeye başlandı. Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta başlayan ray montajı tamamlandıktan sonra Salkım...