25 / 04 / 2024

Kocaeli ulaşım projeleri

Kocaeli ulaşım projeleri

Derince Otoban Bağlantı Yolu ve Liman Entegrasyonu projesi ile TEM ile limanı bağlayacak olan yolun D-100 kısmında üç katlı kavşak yapılacak. Karayolları projeyi onayladı.

Kocaeli'ne metro müjdesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bölgede hayata geçirilen tramvay ve İzmit’teki yeni trafik düzenlemesine dair açıklamalarda bulundu. Karaosmanoğlu, vatandaşlara metro müjdesi de verdi.

Kocaeli ulaşımın da üssü oluyor!

Türkiye’nin sanayi kenti Kocaeli, ulaşımın da üssü oluyor. Murat Özdağ, “Kuzey Marmara ve Batı Karadeniz Otoyolu, Körfez Geçişi ve Gebze Orhangazi Otoyolu projeleriyle bölge adeta ulaşım üssü olacak” dedi.

Kocaeli'de ulaşım için yeni sistem kurulacak!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, hızlı, güvenli ve konforlu ulaşımı kent geneline yaymak amacıyla oluşturulan kısa süreli ve uzun süreli projeleri anlattı. Büyükakın, yeni bir sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli'ye metro geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez ilçesini ziyaret etti. Başkan, 2023 vizyonunda yer alan ve projeleri bakanlık tarafından onaylanan 33,3 km'lik metronun detaylarını vatandaşlarla paylaştı.

Kocaeli'de ulaşım projelerine hız verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu toplantıda yaptığı açıklamada, “GOSB ve diğer organize sanayi bölgelerinin otoyol bağlantıları için proje çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda netlik kazanacak" dedi

Kocaeli'de ulaşım projeleri hızla devam ediyor!

Ulaşım imkanlarının konforlu ve rahat sağlanması için birçok projeye imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmaları hızla sürdürüyor.

Fikri Işık: Kocaeli, metroyla buluşacak!

İzmit Belediyesi’nin Bekirpaşa’da düzenlediği esnaf ile buluşma kahvaltısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Ulaşım sorunları için çok köklü çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli metro ile buluşacak” dedi.

İbrahim Karaosmanoğlu: Kocaeli'nin tramvay hayalini gerçekleştiriyoruz!

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan ve kent gündeminde 10 yıldır yer tutan tramvay projesinde somut adımlar atılmaya başlandı. Tramvayın modeline, rengine, şekline ve nihayetinde güzergâhına da karar verildi.

Darıca Okul Caddesi Tüneli hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yüksek Hızlı Tren ’in geçtiği Darıca mevkiinde inşa edilen, Okul ve Topçular caddelerini birbirine bağlayan tünel düzenlenen tanıtım toplantısıyla hizmete girdi.

Darıca Okul Caddesi Tüneli inşaat çalışmaları tamamlandı!

Okul Caddesi ve Topçular Caddesi’ni birbirinden ayıran demiryolu tünel çalışmasıyla birbirine bağlandı. Okul ve Topçular Caddesi’nde başlatılan çalışmada caddelerin iki yanına fore kazıklar çakılarak demiryolu altına tünel oluşturuldu.

Kocaeli Tramvayını Seçiyor anketi devam ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay projesi için her iki belediyenin internet adresi üzerinden halk oylaması devam ediyor. 15 bin vatandaş oy kullanırken tramvay için belirlenen isim seçeneklerinden İzmitray açık ara önde gidiyor.

Kocaeli'de ulaşım planları hayata geçiyor!

Yahya Kaptan Kavşağı 'ndaki çalışmaları inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, köprülü kavşağın Yenişehir, Yahya Kaptan ve Otoyol yönüne trafik akışında rahatlama sağlayacağını söyledi.

Kocaeli'de ulaşım projeleri masaya yatırıldı!

Başkan Karaosmanoğlu, Karamürsel’de düzenlenen toplantıda Ulaştırma Bakan Yardımcısı Baş ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi, görüşmede Yüksek Hızlı Tren ve Körfez Geçiş Projesi ele alındı.

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Ulaşım projeleri zamanında hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, ''İhalelerde şartımız "Parayı yurt dışından getireceksin" oluyor'' diye konuştu.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Burdur'da planlanan ulaşım projeleri meclis gündeminde!

Ulaştırma Bakanlığın Burdur'daki 2018'de başlayan ve önceki yıllardan devam eden yatırım planları TBMM gündeminde konu oldu..

Erzurum'da Bakanlıkça yapılmış ulaşım projeleri TBMM'de!

2003-2018 döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Erzurum ilinde gerçekleştirdiği yatırım projeleri meclis gündemine taşındı...

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çankırı'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri mecliste!

Çankırı'da Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı..

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

AK Parti'nin hayata geçireceği ulaşım projeleri!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı başladı. AK Parti'nin seçim beyannamesinde ulaşım projelerine geniş çaplı yer verildi. İşte o projeler...

Dev ulaşım projeleri başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni dev ulaşım projelerini anlattı. Bakan Arslan, 15 yılda 380 milyar TL'nin üzerinde yatırım yapıldığını belirtti...

Ulaşım projeleri konut fiyatlarını uçurdu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerle sınırlı kalmıyor. Ulaşım projeleri kentleri birbirine bağlarken gayrimenkullerin değerini de hızla artırıyor. 

Kocaeli ulaşım projeleri Haberi

Kocaeli ulaşım projeleri

DERİNCE’nin en önemli sorunlarının başında, liman bölgesi ile TEM arasında bağlantı olmaması geliyor. Bağlantı yolu olmayınca, limandan çıkan tırlar ilçede büyük bir trafik sorununa neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi de bunu ortadan kaldırmak amacıyla Derince Otoban Bağlantı Yolu ve Liman Entegrasyonu Derince Limanı-D-100 ve TEM Otoyolu Bağlantı Yolu ve Kavşak Projesi yürütüyor. Proje, Karayolları tarafından onaylandı. Derince Limanı’dan TEM Otoyolu’na bağlantı sağlayacak olan yol 1,5 kilometre uzunluğunda olacak. Proje kapsamında D-100 üzerinde geçiş üç katlı kavşak projesi ile sağlanacak. Projenin yapımı için kamulaştırma çalışmaları başladı.


Liman ve TEM Otoyolunu birbirine bağlayacak olan proje için kamulaştırma yapılması gerekiyor.

Karayollarının projeyi onaylamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Encümen’i Şubat ayında aldığı

karar ile Derince’de kamulaştırmaları başlattı. Önemli oranda kamulaştırmaların yapıldığı bölgede

toplam 124 parsel kamulaştırıldıktan...