28 / 03 / 2024

Kocaeli yangınları

Kocaeli yangınları

Edinilen bilgilere göre; Gölcük Değirmendere Atatürk Mahallesi Yalıyolu Caddesi üzerinde bulunan Turhan Apartmanı’nın bahçesindeki baraka yandı. Bahçede bulunan ahşap baraka henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü bir anda alev aldı

Kartepe'de yangın çıktı!

Kartepe’de elektrik kablolarından çıkan yangın bir evi az daha kül ediyordu. Alınan bilgi ve iddialara göre Kartepe Sarımeşe Mahallesi Kıraç Sokak No:9 adresinde Ahmet Çelik’e ait evde elektrik kablolarından yangın çıktı

Kocaeli'de yangın çıktı!

Körfez’de 5 katlı bir apartmanın altında bulunan oto yıkama dükkanında yangın çıktı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumandan etkilenen 2’si çocuk 5 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kocaeli'de fabrika yangını çıktı!

Alınan bilgiye göre, Köşklüçeşme Mahallesi'ndeki galvaniz fabrikasının arıtma tesisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Gebze'de faaliyet gösteren galvaniz fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kocaeli'de fabrika yangını meydana geldi!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde ( GOSB ) faaliyet gösteren fabrikanın depolama sahasında henüz belirlenmeyen neden ile yangın çıktı. Fabrikanın deposunda çıkan yangın hasara neden oldu.

Kocaeli'de bir barakada yangın çıktı!

Kocaeli Esentepe' de bir barakada yangın meydana geldi. Esentepe Mahallesi Bora Sokak' taki olay yerine gelen boru hattı ile diğer akaryakıt şirketlerinin yetkilileri inceleme yapıyor...

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

İstanbul Valiliği tarafından, orman yangınlarının engellenmesi için 24 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

Et ihtiyacının yüzde 25’nin karşılandığı Bolu’da orman yangınları nedeni ile mangal yasağı getirildi. Beyaz et fiyatları da bu yasaktan etkilendi. İşte detaylar!

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

İklim krizi için yapı polisi önerisi!

Son günlerde etkisini hissettiren fırtına ve yangınlar binaların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. TBMM Küresel İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu da iklim krizine yönelik binaların yapı polisi tarafından denetlenmesi yönünde öneride bulundu. 

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Manavgat'ta 1100 konut bir senede teslim edilecek!

Manavgat'taki orman yangınları sırasında yanan evlerin yerine inşa edilen konutları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Konut sigortasına talep arttı!

Son senelerde sık sık yaşanan doğal afetler ile sigortanın önemi daha da çok anlaşıldı. Su baskınları, yangınlar, dolu, deprem gibi doğal afetlerdeki yükselişe ek olarak hasarın boyutlarının da artıması artık daha dikkat çekici bir seviyeye geldi.

Kocaeli yangınları Haberi

Kocaeli yangınları


Gölcük’te meydana gelen olayda bir evin bahçesinin içerisinde bulunan ahşap barakada yangın çıktı. Yangın sonucu baraka içerisindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Edinilen bilgilere göre; Gölcük Değirmendere Atatürk Mahallesi Yalıyolu Caddesi üzerinde bulunan Turhan Apartmanı’nın bahçesindeki baraka yandı. Bahçede bulunan ahşap baraka henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü bir anda alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın barakanın ahşap olması nedeniyle barakanın tamamını sardı. Emine Turan’a ait barakanın içerisinde bulunan eşyalar ise yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangının diğer evlere sıçramadan söndürülmesi olası bir faciayı önlemiş oldu.



Manşet...