25 / 04 / 2024

Konak Belediyesi İTOnun imar planı değişikliğini onaylamadı

Konak Belediyesi İTOnun imar planı değişikliğini onaylamadı

KONAK Belediyesi İTO'nun Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı’na cepheli arsasına yapacağı yeni hizmet binası imar plan değişikliğini, zemin altının tamamının otopark olarak kullanılma, giriş platformu yaklaşımı sınırı içinde olmasını reddetti.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

İzmir Gültepe'de Konak Belediyesi tarafınca yapılan Gültepe kentsel dönüşüm planları İzmir 4.İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

İzmir Beştepeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, Beştepeler'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için imar planlarını askıya çıkardı. 

İzmir Konak Belediyesi'nin hizmet binası yıkıldı! 

İzmir depremi sonrası hasar gören Konak Belediyesi'nin cam hizmet binasında yıkım işlemleri tamamlandı. 

İzmir Konak'ta büyük dönüşüm başlıyor!

İzmir’in kalbi Konak’ta kentsel dönüşüm başlıyor. Konak Belediyesi’nin Gültepe’de 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinin temelinin atılmasının ardından ikinci büyük proje olan Beştepeler projesine de onay verildi.

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

Konak Gençlik Destek Merkezi için ilk imzalar atıldı!

Konak Belediyesi Gençlik Destek Merkezi için ilk işbirliği protokolü Konak Belediyesi ile Bir Hayata Dokun Derneği ile imzalandı. AB hibe desteği almaya hak kazanan merkez “Sıfır Kayıp Projesi” olacak.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

İzmir Konak'ta ruhsat süreci hızlandı!

İzmir'in Konak Belediyesi, hem Kovid-19 sebebiyle geçilen dönüşümlü mesai sistemine hem de İzmir depremi sonrasında başlayan zorunlu taşınma sürecine rağmen daha hızlı ruhsat vermeye başladı.

Konak Belediyesi İTOnun imar planı değişikliğini onaylamadı Haberi

Konak Belediyesi İTOnun imar planı değişikliğini onaylamadı

İTO’nun ya yeni bir plan yapması yada ilk planı belediyeyi by-pass ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na taşıması bekleniyor.


İTO’nun, iş merkezi ve dershane olarak kullanılan Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı cepheli binalarını yıkıp yerine yeni hizmet binası yapmak için başladığı çalışma imar plan değişikliğine takıldı. Konak Belediye Meclisi’ne başvuran İTO, yeni hizmet binası projesi kapsamında yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bitişik nizam sekiz kat yapılaşma koşullu ticaret seçenekli konut alanında kalan Kültür Mahellesi’ndeki parselin, yapılaşma koşulları değişmeksizin ticaret konut (TİCK) alanı olarak belirlenmesini istedi. İTO aynı plan değişikliği kapsamında "Zemin altında parsel alanının tamamı otopark ve sığınak olarak kullanılabilir" ve "Giriş platformu, engelli rampası ve basamaklar yapı yaklaşma sınırı içinde yer alabilir" şeklinde plan notları eklenmesini istedi.




Konak Belediye Meclisi’nde...