19 / 04 / 2024

Konak kent yenileme

Konak kent yenileme

İzmir’in Konak ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı yıpranmış ve bozulmuş yollar belediye ekipleri tarafından onarılarak yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor.

İzmir'deki mülteciler için kira destek dayanışması başlatıldı!

Koronavirüs salgını herkesin sağlığını tehdit ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği yük gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte mültecilerin kiralarını ödeyememe durumları da arttı. İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, mülteciler için kira destek kampanyası başlattı...

Tepetaklak Konak mimarisiyle dikkat çekiyor!

Karabük Safranbolu'da bulunan Tepetaklak Konak mimarisyle dikkat çekiyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ters ev ‘En iyi korunan 20 kent’ arasında bulunuyor.

Ümraniye'ye İFM dopingi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'deki kentsel dönüşüm projeleri ve kent yenileme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kocaeli Başiskele'de yeni imar yolları açılıyor!

Kocaeli Başiskele'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor. Başiskele'de bu kapsamda yeni imar yolları açılıyor. 

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor!

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde kent yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Malatya Battalgazi'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık ile birlikte Yeşilçam Caddesi ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Tunceli'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Pertek ilçesine bağlı köy ve mezralarda başlatılan yol bakım, onarım ve stabilize çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Mamak'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Mamak’ın altyapı ve üstyapı alanında kusursuz olması için dört koldan çalışan Mamak Belediyesi, asfaltlama çalışmalarını ilçe genelinde tüm hızıyla sürdürüyor.

Bilecik'te kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediye ekipleri tarafından çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Adıyaman'da kent yenileme çalışmaları devam ediyor!

Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yol yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

Erbaa Cumhuriyet Meydanı'nda kent yenileme çalışmaları başladı!

Erbaa Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenmesi için çalışmaları başlattı.

Konak kent yenileme Haberi

Konak kent yenileme

Konak Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü yol yenileme ve bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce sürdürülen çalışmalar kapsamında son olarak Güzelyalı semtine bağlı Göztepe Mahallesinde bulunan 98 ve 144 sokaklar elden geçirildi. Ekiplerin kısa sürede yürüttüğü çalışmalar sonucu güzel bir görünüme kavuşan yollar sayesinde araç ve yaya trafiği büyük ölçüde rahatladı.


Konak Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin 98 Sokak’ta bir ay içinde tamamladığı çalışmalar sırasında araç yoluna 100 metreküp asfalt dökülürken, yaya yoluna da 67 metrekare beton döküldü. Buna ek olarak yaya yoluna 120 metrekare kilit parke ve 200 metre de yaya bordürü döşendi. 144 Sokak’ta yapılan çalışmalar ise 25 günde bitirildi. Buradaki çalışmalarda da asfalt ve beton dökümünün yanı sıra 800 metrekare kaldırım yenilemesi yapıldı. Ekipler...