25 / 04 / 2024

Konak Tüneli yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak

Konak Tüneli yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Konak Tüneli’nden günde 17 bin aracın geçtiğini, 30 bin aracın geçişi düşünüldüğünde yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Beton yol tasarrufuyla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır!

Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı dile getiren TCMB CEO'su Ismail Bulut, asfalt yolların yıllık bakım masrafı yerine her 4 senede bir Avrasya Tüneli yatırım maliyeti kadar tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Kapıcı çalıştıranlar yılda 428 TL vergiden kurtuldu!

Kapıcılarda kolay sigorta uygulaması bu ay resmen başladı. Kapıcı çalıştıranlar artık her ay sigorta prim belgesi vermek zorunda kalmayacak. Yani yılda 428 lira damga vergisi ödemekten kurtulacaklar...

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında bulunan 9 tüneli yıktı. Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yazılı açıklama yayınladı.

Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde çalışmalar yeni yılda hızlanacak!

Türkiye 2018 yılında 6 bin 269 kilometre bölünmüş yola ulaştı. Kanal İstanbul, Çanakkale Köprüsü, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli, denizde ikinci havalimanı (Rize-Artvin) gibi projeler sürüyor..

Artvin Cankurtaran Tüneli yıl sonunda açılacak!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasına inşa edilen Cankurtaran Tüneli, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olacak. Tüneli yıl sonunda açılacak.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un İspir ilçesi ile Rize'nin İkizdere ilçeleri arasında yapımı devam eden Ovit Tüneli'ni inceledi. Sona gelinen tünelin yılbaşında hizmete açılması planlanıyor.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

İnşaatında 773 kişinin dönüşümlü olarak çalıştığı Ovit Tüneli yıl sonuna kadar açılacak. Tünelin inşaat çalışmalarının yüzde 90'ı bitti.

Avrasya Tüneli’nin emlak fiyatlarına etkisi 3 yılda yüzde 90’ı buldu!

sahibindex Emlak Endeksi, Avrasya Tüneli’nin İstanbul’da emlak piyasasını hareketlendirdiği bölgelerde bulunan satılık ve kiralık emlaklardaki 3 yıllık fiyat değişimini gözler önüne seriyor.

Avrasya Tüneli yılbaşına kadar 15 TL!

Taşıt trafiğini İstanbul Boğazı’nın altına taşıyan ve Göztepe ile Kazlıçeşme’yi 106 metre derinden birleştiren Avrasya Tüneli ile seyahat süresi 100 dakikadan 15 dakikaya inecek

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 30 artırdı!

Avrasya Tüneli'nin her iki yakadaki giriş ve çıkışına yakın bölgelerde konut satış ve kiralama fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 arttı.

Konak Tüneli yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak Haberi

Konak Tüneli yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tüneli’nden günde 17 bin aracın geçtiğini, 30 bin aracın geçişi düşünüldüğünde akaryakıt giderlerinden yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.


Yıldırım, iki yıl arkeolojik kazı çalışmalarını beklediklerini vurgulayarak, "Yaklaşık 900 Yahudi mezarı ve tarihi eser çıktı. Çok titiz davrandık, hiçbir fedakarlıktan ve maliyetten kaçınmadık. İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerine de katkı koymuş olduk" dedi.


İzmir’de yapımına 2012 yılında başlanan Konak Tüneli tamamlandı. Tünelden ilk geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu oldu. Seçim çalışmaları için İzmir’de bulunan Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, tünelden geçen araçların sürücüleriyle sohbet etti. Yıldırım, Yeşildere Caddesi ile Konak Meydanı’nı birbirine bağlayan, Şirinyer- Konak arasını 10 dakikaya düşüren Konak...