27 / 04 / 2024

konak tünelleri mahkeme kararı

konak tünelleri mahkeme kararı

AKP'nin "35 İzmir'e 35 Proje" vaatleri arasında yer alan tartışmalı Konak Tünelleri ile ilgili Şehir Plancıları Odası açtığı iki davanın da reddedilmesinin ardından temyize gitti

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Güzeldere Tünelleri 2022'ye kadar tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Güzeldere Tünellerini 2022'ye kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Honaz Tünelleri'nde ışık göründü!

Antalya-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Honaz Tünelleri'nde ışık göründü. 600 metrelik Honaz Tünelleri için ışık görüntü töreni düzenlendi...

Konak Damlacık Mahallesi kaderine terk edildi!

İzmir Konak Tünelleri’nin yapımından sonra kaderine terk edilen tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, “Ne olacak bu Damlacık’ın hali” deyip yetkililerden destek istedi.

Türk dizilerini reytinge kurban eden ev!

Beykoz’daki dizilere ev sahipliği yapan tarihi konak yapımcılara uğursuz geldi. Konak, Türk dizilerini reytinge kurban götürüyor.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri’nin inşaatı başladı!

Zonguldak'ta, Mithatpaşa tünelleri inşaatı yeniden başladı. Proje kapsamında ilk tüpün 2019 yılının sonunda, ikinci tüpün 2020'nin ilk aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı!

Şırnak ile Cizre arasındaki mesafeyi 45 dakikadan 15 dakikaya indiren Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı Tünelleri Müşavirlik İhalesi 2 Ağustos'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı Hattı Karayolu Tünelleri ve Bağlantı Yolları İnşaatı Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri İşi ihalesi 2 Ağustos'ta...

Fikirtepe'de yürütmeyi durdurma kararı!

7 yıl önce Kadıköy Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme yaşandı. Vatandaşlar, riskli alan kararının iptali için dava açtı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

konak tünelleri mahkeme kararı Haberi

konak tünelleri mahkeme kararı


Şehir Plancıları Odası İzmir'de Konak ve Yeşildere'yi birbirine bağlayan Konak Tünelleri ile ilgili açtığı iki davanın da reddedilmesinin ardından, itirazlarını Danıştay 6'ıncı Dairesi'ne taşıyarak temyiz başvurusunda bulundu. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin geçtiğimiz yıl içerisinde Konak Tünelleri ile ilgili imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açtığı iki ayrı davayı karara bağlayan İzmir 5'inci İdare Mahkemesi, davayla ilgili son sözünü söyleyerek itirazları reddetmişti. 


İtirazlarım bu sefer de Danıştay 6'ıncı Dairesi'ne taşıyarak temyiz başvurusunda bulunan Şehir Plancıları Odası, tünelle ilgili alman koruma kurulu kararlarını ve "ÇED gerekli değildir" kararını da başvurusuna gerekçe gösterdi. 



Yurt...