24 / 04 / 2024

konak tünelleri

konak tünelleri

İzmir trafiğine nefes aldıran Konak Tünelleri'nin yaya üst geçidi eksiği de tamamlanıyor. Peki onay alan Konak Tünelleri projesinin yapımına ne zaman başlanacak?

Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı!

Açılışını 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı. Tünellerden bir ay gibi kısa sürede beklenenin üzerinde araç geçtiği öğrenildi.

Konak tünelleri açıldı, yaya trafiği karıştı!

İzmir’de, kent içi trafiği rahatlatması için yapılan ve Başbakan Davutoğlu’nun açtığı Konak tünellerinde, üst geçidin açılışa yetişmemesi nedeniyle Konak’ta yayalar için tam bir karmaşa yaşandı.

Konak Tünelleri İzmir'e ivme kazandıracak!

Karayolları 2. Bölge Müdürü Baki Çoban, Konak Tünelleri'nin, İzmir'in şehir içindeki en yüksek maliyetli projesi olduğunu ve kente ivme kazandıracağını ifade etti.

Konak Tünelleri 24 Mayıs'ta açılıyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bin 674 metre uzunluğundaki Konak Tünelleri'nin 21 Mayıs'ta hizmete gireceğini ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 24 Mayıs'ta açılacağını bildirdi.

İşte Türkiye'nin devam eden çılgın projeleri!

Türkiye'yi uçuracak çılgın projeler tam gaz devam ediyor. Körfez Geçiş köprüsü İstanbul-Yalova arasını 6 dakikaya indirecek.

Konak Tünelleri'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

İZMİR'de, Konak Tüneli'nin geçtiği yerlerdeki arkeolojik kazılar bitti. Bu çalışmalarda Yahudi mezarlarından çıkan 900'ü aşkın insanın kemiği, Yahudi cemaatine teslim edilerek Gürçeşme'deki Yahudi Mezarlığı'na nakledildi.

Konak tünelleri Mayıs'ta açılıyor!

Konak tünelleri inşaatlarını inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, "Mayıs'ta Konak tünellerinden araç geçişi başlayacak" dedi..

Konak tünellerinde ışık göründü!

2012 yılında inşaatına başlanan Konak tünellerinden birinin ucunda ışık göründü, diğer bölümde ise sona yaklaşıldı. Tünelden ilk geçişi cumartesi günü Bakan Lütfi Elvan’ın yapacağı bildirildi.

Konak Tünelleri itirazı reddedildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin önünü açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir II Koordinasyon Kurulu tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Lütfi Elvan Konak tünellerini inceledi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yapımına eski Bakan Binali Yıldırım döneminde başlanan Konak tünellerinde incelemelerde bulundu. Elvan, "Mayıs ayında inşallah İzmirli vatandaşlarımızın hizmetine tüneli sunacağız" dedi...

Konak Tünelleri 2015'in ilk yarısında açılacak!

" 35 İzmir 35 Proje " arasında yer alan Konak Tünelleri 2015'in ilk yarısında açılacak. Tünellerin doğu tarafında 85 metre; batı yönündeki tüpte 130 metre kaldı

Konak Tünelleri Mart 2015'te hizmete girecek!

Mart ayında hizmete girmesi beklenen Konak Tünelleri nedeniyle, güzergah üzerinde bulunan yüz yıllık koca çınar ağaçlarının kesileceği ortaya çıktı. Konak Tünelleri, '2015 Mart'mda hizmete girecek.

İzmir Konak Tünelleri için geri sayım başladı!

İzmir’de Yeşildere Caddesi ile Sahil Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Konak Tünelleri’nin kazı çalışmalarında sona gelindi. Uzunluğu bin 674 metre olan tüneldeki tüplerde önemli mesafe katedildi.

Konak Tünelleri kazı çalışmaları Aralık'ta bitecek!

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile birlikte Konak Tünelleri’nde incelemede bulunan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli son 300 metrenin kazı çalışmalarının Aralık'ta bitirileceğini söyledi

Beklenen proje hizmete girdi! 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi!

Troya ve Assos tünelleri bugün hizmete girdi. Bu tünel sayesinde 50 dakikalık seyahat 5 dakikaya indi. İşte detaylar!

İki Konak Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir İki Konak Projesi için hazırlıklar başladı. 524 adet konuttan ve 2 bloktan oluşacak olan projenin detayları ise yavaş yavaş belli oluyor. İşte, İzmir İki Konak Projesi  13 soruda tüm detaylarıyla…

Folkart Konak 18 soruda tüm detaylarıyla!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı! 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek! İşte 18 soruda tüm detaylarıyla Folkart Konak...

İzmir Milli Emlak'tan 27.3 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir ili, Konak, Tınaztepe, Kocatepe, Dumlupınar ve Subaşı ilçelerinde yer alan 13 gayrimenkulü 27 milyon 273 bin 150 TL'ye satıyor...

1915 Çanakkale Köprüsü ulaşıma nefes aldıracak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, köprünün bağlantı tünelleri için de çalışmalar aralıksız sürüyor. İşte Asya ve Avrupa yakası arasında ulaşıma nefes aldıracak projede son durum. 

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Güzeldere Tünelleri 2022'ye kadar tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Güzeldere Tünellerini 2022'ye kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Ankara-Sivas demiryolu projesinde son durum ne?

Ankara-Sivas demiryolu projesi kapsamındaki güvenlik tünelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

konak tünelleri Haberi

konak tünelleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hizmete açtığı Konak Tüneli'nde, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün üç kez değiştirdiği yaya üst geçit planı, yetkili kurullardan onay aldı. Tüneller trafiğe önemli katkı sağladı ancak Konak tarafında tünel için düzenlenen 4 şeritli yolda yaya üst geçidinin yapılmaması sıkıntıya yol açtı. Bu sorunun çözümü için harekete geçen Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu'nun istekleri doğrultusunda revize ettiği projelerden üçüncüsüne onay çıktı. Buna göre, yaya üst geçidinin boyu 58 metre, genişliği de 6 metre olarak tasarlandı. Estetik biçimde dizayn edilen yaya korkulukları, çelik modüllerin birbirine bağlantıları bulonlar ile sağlanacak. Üstgeçidin taşıyıcı sistemi ise, çevre ile uyum sağlayacak renkte boyanacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, üst geçit inşaatına kısa süre sonra başlanacağı ve hızla da tamamlanmasının planlandığını söyledi. 


Sabah...