19 / 04 / 2024

konkordato şartları

konkordato şartları

Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Konkordato: Kurtuluş mu, son mu?

İflas erteleme müessesesi yerine revize edilen konkordato yeniden uygulamaya konuldu. Düzenleme, alacaklılarla ticari durumu sarsılmış  borçlunun müzakere etmesine ve vardan anlaşmanın mahkemece tasdikine dayanıyor...

Konkordato nedir?

Borçlarını ödeyemeyecek durumda olan borçluyu korumak adına, kanun önünde yapılan anlaşmayı temsil eden konkordato hakkında detaylar için tıklayın. İşte konkordato nedir? için yanıtlar...

Arsaya ev yapma şartları nelerdir?

Arsaya ev yapmak için imar kanunu hükümlerine uyulması gerekiyor ve en önemlisi inşaat ruhsatının alınması gerekiyor.Peki arsaya ev yapma şartları nelerdir?İşte arsaya ev yapılması için gerekenler..

İfraz yapma şartları nelerdir?

Tek bir parselin parçalara ayrılması,bölünmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesine ifraz adı veriliyor.Peki ifraz yapma şartları nelerdir?İfraz için hangi evraklar gerekiyor?İşte ifraz için gerekenler..

Ayazma Emlak Konutları İkitelli başvuru şartları!

Kuralı satışları için başvuru süreci 30 Ocak'ta sona erecek olan Ayazma Emlak Konutları 'nda toplam 1.239 tane konut yer alıyor. İşte Ayazma Emlak Konutları İkitelli başvuru şartları...

Sultanbeyli Emlak Konutları kura başvuru şartları!

Sultanbeyli Emlak Konutları'nda yer alan 7 adet daire kurayla satışa sunuluyor. Başvuruların başladığı projede son başvuru tarihi 30 Ocak olarak belirlendi. İşte Sultanbeyli Emlak Konutları kura başvuru şartları...

İkitelli Ayazma Emlak Konut kura şartları!

Emlak Konut Ayazma projesinde daire sahibi olabilmek için aranan şartlar haberimizde yer alıyor. Proje Emlak Konut GYO tarafından hayata geçiriliyor. Ayazma Konutları kura şartları şöyle:

Kentsel dönüşüm kredisi alma şartları!

Kentsel dönüşüm ile yıkım kararı verilen yapılar için kredi veriliyor.Peki, kentsel dönüşüm kredisi alma şartları nelerdir?Kentsel dönüşüm kredisi almak için gerekli şartlar nelerdir?

İzale-i şuyu davasının şartları nelerdir?

İzale-i şuyu davası Medeni Kanun'un 699. maddesinde paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılması olarak tanımlanıyor.Peki,izale-i şuyu davasının şartları nelerdir?

Konut kredi dosya masrafı geri alma şartları!

Aylık gelirinin olduğu ispatlayan herkes konut kredisi kullanarak konut sahibi olabiliyor. Konut kredisi kullanan kimseler, dosya masrafı iadesini geri isteyebiliyor. Peki, konut kredi dosya masrafı geri alma şartları neler?

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Batışehir ödeme şartları!

Batışehir ödeme şartları haberimizin içerisinde yer alıyor. Toplam 3 bin 226 adet konuttan meydana gelen Batışehir projesinin Loca etabında daire fiyatları 270 bin liradan başlıyor...

Mirasın reddi şartları nelerdir?

Ölen bir kişi istediği kişiye miras bırakabiliyor.Yasal veya atanmış mirasçılar tarafından mirastan vazgeçme yani mirasın reddi söz konusu olabiliyor.Peki, mirasın reddi şartları nelerdir?

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru şartları!

Ayazma Emlak Konutları 'nda kura başvuru süreci 30 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Projede yaklaşık 300-350 tane konutun satışı kura ile gerçekleşecek. İşte Ayazma Emlak Konutları kura başvuru şartları...

Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar!

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar nelerdir? Örneğin işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı..

konkordato şartları Haberi

konkordato şartları

Adalet Bakanlığı tarafından Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'nin 30671 sayısında yayınlandı. 

YÖNETMELİK
KONKORDATO TALEBİNE EKLENECEK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, konkordato talebine eklenecek belgelere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, konkordato talebine eklenecek belgeleri, bu belgelerin şeklini, içeriğini ve diğer hususları kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun 286 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bağımsız denetim kuruluşu: Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen bağımsız denetim kuruluşlarını,

b) Bağımsız Denetim Standartları: Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yürürlüğe konulan ve uluslararası standartlarla uyumlu olan bağımsız denetim...