27 / 04 / 2024

KONTİMDER nedir

KONTİMDER nedir

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü heyeti , Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği’ne (KONTİMDER) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Konya'nın 650 bin konuta ihtiyacı var!

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Başkanı Osman Başaran, Konya'da 650 bin konut ihtiyacı olduğunu açıkladı. Başaran, ''Konut arzı var, talep de var ama kredi faiz oranlarının daha aşağıya çekilmeli'' şeklinde konuştu.

KONTİMDER'den inşaat sektörüne KDV indirimi önerisi!

İnşaat sektöründe kalıcı olarak KDV indirimine gidilmesinin birçok avantajı getireceğini söyleyen KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran, sektöre yönelik açıklamalar yaptı.

İnşaat sektöründe KDV yüzde 8'e indirilmeli!

KONTİMDER ve Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. KOMTİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapı malzemelerinde KDV yüzde 8'e düşürülsün!

KONTİMDER Başkanı Osman Başcan ve derneğin üyeleri, inşaat malzemeleri sektörünün sorunlarını DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’a anlattılar.

KONTİMDER, Confair 2016 Fuarı'nda!

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Tahran’da bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Confair 2016 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’na katıldı.

Lütfi Şimşek: İnşaat ekonominin lokomotifi!

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, KONTİMDER (Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği) Başkanı Osman Başaran ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

KONTİMDER'in yeni yönetim kurulu belirlendi!

KONYA Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneğrnin (KONTİMDER) ilk Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda divan başkanlığını MÜSİAD 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, divan yazmanlığını Alper İnan ve Emre Olgun üstlendi.

KONTİMDER 130 üyeye ulaştı!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü heyeti , Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği’ne (KONTİMDER) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Veraset ilamı nedir, nasıl alınır?

Veraset ilamı nedir, nasıl alınır merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Veraset ilamı nedir, ayrıntıları...

Tevhit işlemi nedir?

Tapuda gerçekleştirilen tevhit işlemi nedir? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kamulaştırma nedir?

İstimlak olarak da bilinen kamulaştırma işlemi ne ifade ediyor? Kamulaştırma nedir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir?

Sahibi olduğunuz arsanız üzerinde müteahhit firmaya bedelini ödemek koşuluyla bir inşaat yaptırmak amacındaysanız, müteahhit ile inşaat taahhüt sözleşmesi imzalamanız şart. İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir? için haberimize bakın...

Hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir?

Hasılat paylaşımı sözleşmesi arsa sahibi ve müteahhitin karşılıklı anlaşması ile yapılıyor. Peki hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir? İşte yanıtı...

KONTİMDER nedir Haberi

KONTİMDER nedir

Ziyaretten dolayı teşekkür eden KONTİMDER Yönetimi Kurulu Başkanı Osman Başaran, sektörel birliktelik amacıyla yola çıktıklarını belirterek, üç aylık sürede 130 üyeye ulaştıklarını,  hedefin 300 üye olduğunu söyledi. Başaran, “Dernek olarak dinamik yapıya sahibiz. Sektörel sorunlara olan duyarlığımız yanında eğitim ve sosyal sorumluluk konusuna da önem veriyoruz. Sektörün alt gruplarında da kendi içimizde yapılanmayı düşünüyoruz. Haksız rekabet ve standart sorunları var. Ortak sorunlarımız için Konya Müteahhit Birliği (KOMÜT) ile ortak komisyon kuruldu ve görevlendirmeleri yaptık” dedi. KONTİMDER’in Türkiye ve Konya için hayırlı olmasını dileyen Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Osman Kocaoğlu, “İyi düşünülmüş bir yapılanma. Karşılıklı sektörel sorunları konuşup, ortak toplantılar ve komisyonlar oluşturulabilir.  Sektörün sorunları irdelenip rapor haline getirilip ilgili yerlere sunulabilir. Birbirimizin işini kolaylaştırabiliriz. Standart olmayan...