19 / 04 / 2024

konut alan yabancıya vatandaşlık

konut alan yabancıya vatandaşlık

Yabancıların vatandaşlık limitinde yapılan indirim, konut satışlarını arttırdığı gibi, tapu dairelerinde de yoğunluk yarattı. Peki, konut alan yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri nelerdir?

3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile konut alana vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme yapıldı..

Vatandaşlık düzenlemesi yabancıya 10 milyar dolarlık konut sattırır!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancılara gayrimenkul alımında vatandaşlık imkanı tanıyan 1 milyon dolarlık alt sınırın 300 bin dolara düşürülmesinin yıllık 10 milyar dolarlık satışın gerçekleşmesini sağlayacağını söyledi...

Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenlemeyi değerlendirdi. 

Dubai'de konut yatırımcısına vatandaşlık anlatıldı!

Cityscape Global 2017, Dubai’de gerçekleşti. 26 ülkeden 300 firma bu fuarda buluştu. Türkiye’den 14 şirketin katıldığı fuara Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de destek verdi.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Emlak sektöründe yabancılara vatandaşlık teşviği!

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Gelişmiş batı ülkelerinin uyguladığı yöntemin Türkiye gayrimenkul sektörüne önemli desteği olacaktır” dedi.

Yatırım yapan yabancıya vatandaşlık!

En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiği veya en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı tespit edilen yabancılara, Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecek.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık için iki aşamalı plan!

Kalkınma Bakanı Elvan: "Bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıkaracağız. İki aşamalı bir geçiş düşünüyoruz. Önce Türkiye'de kalma izni verip bu süreçte kişinin kendisiyle ilgili olumsuz bir durumla karşılaşmaması halinde vatandaşlık vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Temmuz ayında yabancıya 4 bin 495 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Temmuz'da yabancıya 4 bin 495 adet konut satıldı.

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında yabancıya 653 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut GYO 2021 yılı 1 Ocak-6 Haziran döneminde yabancıya 652 milyon 909 bin 848 TL değerinde 282 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi.

Haziran ayında yabancıya 4 bin 748 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Haziran'da yabancıya 4 bin 748 konut satıldı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Konut satışları Haziran ayında büyük çıkış yakaladı. Satışları önceki aya oranla yüzde 127 artış sağlarken ilk 6 ayda yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Yabancıya konut satışında şartlar değişecek mi?

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında yabancıya konut satışında şartların değişmesi öngörülüyor.

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada Antalya'da yabancıya konut satışının yüzde 27 arttığını söyledi.

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı.

Yabancıya konut satışında rekor bekleniyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında rekor beklediklerini belirtti.

Nisan'da yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan ayında yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı.

konut alan yabancıya vatandaşlık Haberi

konut alan yabancıya vatandaşlık

Bilindiği üzere en az 1 milyon Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi konulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen yabancıların vatandaşlık hakkında limit 250 bin Amerikan Doları'na indirilmişti.

Bu kapsamda konut alan yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemlerinin açıklandığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı tarafından tüm bölge müdürlüklerine gönderildi.

Tapu müdürlüklerine yapılan taşınmaz edinim başvurularına ilişkin işlemler genelgede belirtildiği şekilde gerçekleştirilecek.

Konut alan yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri

1. Talepte bulunabilmek için 12 Ocak 2017-18 Eylül 2018 tarihleri arasında satın alınmış taşınmazlar için taşınmazın/taşınmazların değerinin en az 1 milyon- 19 Eylül 2018 tarihi ve sonrası için ise taşınmazın/taşınmazların değerinin en az 250 bin Amerikan Doları tutarında olması gerekiyor.

2. Yönetmeliğin anılan maddesinde yer alan...