24 / 04 / 2024

konut alana Vatandaşlık

konut alana Vatandaşlık

İYİ Parti Mersin Milletvekili Çelik, Türkiye'de konut satın alınmasıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının verilmesinin mümkün olmasını eleştirdi...

Yabancıya vatandaşlık hakkı müteahhite yaradı!

Yabancıya vatandaşlık şartı ülkelere göre farklılık gösteriyor. Türkiye'de ise 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancı vatandaşlık alabiliyor.

Yabancı yatırımcılar Türk gayrimenkul piyasasına akın ediyor!

TL'deki değer kaybı nedeniyle yabancı yatırımcıların son 6 ayda satın aldığı gayrimenkul 2017’deki toplam sayıyı geçti...

Konut satın alan 2 yabancıdan biri Ortadoğu ülkelerinden!

Eylül ayında gerçekleştirilen düzenlemeyle yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık imkanı tanıyan alt sınırın 250 bin dolara düşürülmesinin ardından Türkiye’ye ilgi arttı. 

Gayrimenkulde devrim niteliğinde düzenleme!

Gayrimenkul sektörünün uzun bir süredir beklediği yabancıya vatandaşlık konusundaki yeni düzenleme devreye girdi. Yeni düzenleme ile yabancıya satılan konut adedinin bu yılın sonunda 30 bine ulaşması bekleniyor.

3 soruda konut alan yabancıya vatandaşlık uygulaması!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile konut alana vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme yapıldı..

Yabancı yatırımcıyı teşvik eden düzenleme sektörü güçlendirecek!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün beklediği indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini söyledi.

Umut Oran'dan 'konut alana vatandaşlık' eleştirisi!

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, konut alana vatandaşlık verilmesi hakkında eleştiride bulundu.

Konut alana vatandaşlık uygulamasıyla ilgili merak edilen her şey!

Türkiye, belli büyüklükte doğrudan yatırım yapan, konut alan, mevduat bulunduran yabancılara vatandaşlık hakkı tanıyacak. Geçtimiz aylarda nitelikli işgücü çekmek için de benzer adımlar atıldı.

Vatandaşlık dopingiyle yabancıya 50 bin konut!

Ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesiyle, yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olan yabancıya satışın 10 milyar doları bulması bekleniyor. Konut satışının da 20 bin adetten 50 bine yükseleceği öngörülüyor.

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

Yabancıya vatandaşlık şartına, geçen günlerde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce, “En az 400 bin dolar veya karşılığı tutarındaki taşınmaz” düzenlemesi, “Arsa üzerinde yapılı taşınmaz” şeklinde yenilendi. Peki bu düzenleme satışları ve fiyatları nasıl etkiler?

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? Vatandaşlık maaşı başvuru ekranı 2023! Son dakika! 

"Vatandaşlık maaşı başvuru ekranı açıldı mı?" sorusunun yanıtı sık sık araştırılmaya başlandı. Peki vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? Ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? Son dakika müjdesi! 

Binlerce kişi 'Vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki Vatandaşlık maaşı başvuru tarihleri açıklandı mı? Başvurana ne kadar verilecek? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Aile bazlı vatandaşlık maaşının detayları netleşti! Vatandaşlık maaşı nasıl alınır, şartları neler?

Aile Bazlı Vatandaşlık maaşı uygulaması başlatılacak. Aile Destek Programı kapsamında şimdi de vatandaşlık maaş ödemesi verilecek. İşte tüm detaylar...

Bakan Göktaş'tan dar gelirlilere son dakika müjdesi: Vatandaşlık maaşı resmen geliyor! Hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vatandaşlık maaşı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki vatandaşlık maaşı ne zaman verilecek? İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları...

2023 Aile Destek Programı ödemeleri bitiyor ama vatandaşlık maaşları geliyor! 2023 vatandaşlık maaşını mutlaka alın!

2023 Aile Destek Programı ödemeleri bitiyor ama vatandaşlık maaşları geliyor... 2023 vatandaşlık maaşını mutlaka alın... İşte pek çok kişinin gündeminde yer alan vatandaşlık maaşı ile ilgili detaylar...

konut alana Vatandaşlık Haberi

konut alana Vatandaşlık

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin, "yabancılara mülk satışı" ile ilgili önergenin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi görüşüldü.  

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Türkiye'de konut satın alınmasıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının verilmesinin mümkün olmasını eleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çelik, "Bizde en çok vatandaşlık hakkını bu şekilde alan ülkeler arasında Irak, Kuveyt, Suudi Arabistan, Rusya Federasyonu var. Burada büyük devletlerin, özellikle istihbari yapılarının bizim gibi ülkeler üzerinde etkin faaliyet yürüterek bizim demografik yapımıza müdahale yönünde birtakım girişimlerinin olduğunu ve büyük mesafe katettiklerini de bilmemiz gerekir." diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Vatandaşlık Kanunu'nda 2016 yılında yapılan bir değişiklikle Turkuaz Kart sahibi yabancılar ile belli kapsam ve tutarda yatırım yapan yabancıların Türk vatandaşlığını kazanabilmesine imkan tanındığını söyledi.

Uslu,...