20 / 04 / 2024

konut balonu

konut balonu

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ömer Faruk Çolak, bugünkü yazısında ekonomideki değerlendirdi. Çolak, balondaki şişmenin en büyük payının emlak sektörü olduğunu açıkladı.

IMF'den emlakta balon tartışmasına son nokta!

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Türkiye'de tartışmalara neden olan “emlak balonu” oluşup oluşmadığına dair açıklama yaptı. Emlakta balon olduğunu ve hanehalkı güvencesinin balonun şu an patlamasını engellediğini belirtti.

Türkiye'de konut balonu yok!

Mesa Yönetim Kurulu Erhan Boysanoğlu, 2016’da yılı için açıklanan konut satış verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Boysanoğlu, Türkiye'de konut balonunun olmadığını belirtti.

Konut balonu için arz talep dengesine bakılmalı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Rahvalı, Bloomberg HT'nin düzenlediği “Türkiye İyi Gelecek” konferansında, ertelenen konut talebinin son kampanyalarla realize olduğunu belirtti.

İspanya'da konut balonu patladı!

Ekonomik kriz sonrası İspanya'da konut balonu patladı ve enkazın altında milyonlar kaldı. Konut kredisi kullanan yüz binlerce İspanyol, taksitlerini ödeyemeyince evlerini kaybetti. İşte ülkede yaşananlar...

1989 yılında sosyal konutlara talep artıyormuş!

1989 yılında inşaat sektöründeki durgunluk, fiyatı 17-25 milyon lira arasında değişen Bağcılar, Kartal gibi İstanbul'un dış çevresinde yoğunlaşan, ''Gariban Konutu'' diye adlandırılan sosyal konutları etkilemiyormuş.

Türk konut piyasasında balon yok!

GAYRİMENKUL sektörü için referans niteliğinde olan ve merakla beklenen araştırma raporu yayımlandı. 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre Türk inşaat ve konut sektörü büyümeye devam edecek.

1981 yılında İstanbul'da binlerce konut müşteri bekliyormuş!

1981 yılında İstanbul'da 10 bin konut alıcı bekliyormuş. Satılamayan konutlara bağlı kalan para 15 milyar lirayı bulmuş. Konut satışlarında ki durgunluğun kira fiyatlarını artırdığı da öne sürülmüş.

Türkiye‘de konutta balon ihtimali yok!

MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir yaptığı açıklamada "17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı" dedi.

Türkiye'de konut satışlarında balon etkisi yok!

Türkiye'de konut satışlarında balon etkisi yok. MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, “17-25 Aralık girişimleri olmasaydı konut satışında yeni bir rekor kırmış olacaktık” dedi.

Kirada oturmak ev almaktan daha mı cazip? Ahmet Büyükduman açıkladı!

Gayrimenkul değerleme uzmanı olan Ahmet Büyükduman, çok merak edilen “Konutta balon var mı?” sorusuna cevap vermek için oldukça zahmetli bir yola girdi. İşte sonuçlar...

Paris-Londra'ya kıyasla bizde konut balonu yok!

Konut fiyatı / kira oranı kriterine göre Türkiye ya da İstanbul'da balon yok. Oranlar Avrupa şehirlerinin neredeyse yarısı kadar. İşte konunun uzmanı Semra Demircioğlu'nun karşılaştırmalı analizi...

Faik Açıkalın: Türkiye'de konut balonundan bahsetmek doğru olmaz!

Yapı Kredi Üst Yöneticisi Faik Açıkalın, bankacılık sektörü için 2015 yılının hem kredi büyümesi hem kârlılık olarak 2014'ten daha iyi bir yıl olmasını beklediklerini söyledi. Açıkalın, "Türkiye'de konut balonundan bahsetmek doğru olmaz" dedi.

İnanç Kabadayı: Konutta yatırım durmaz!

EgeYapı'nın patronu İnanç Kabadayı, konutta balon iddialarına yanıt verdi. "Yıllık 600 bin konuta ihtiyaç var. Bu yüzden konuta ve gayrimenkule yatırımın durma şansı söz konusu değil." dedi.

Abdurrahman Yıldırım: Konut balonuna yaklaşan yüzde 61 oranıyla Gaziantep!

Konut balonuna en çok yaklaşan yüzde 61 artış oranıyla Gaziantep. Ancak oradan başlayacak bir krizin konut sektörünü sarma gücü düşük. Tartışılan ve korkulan şehir İstanbul'un da bu tanımlamayla balon aşamasından uzak olduğu söylenebilir.

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Konut balonu o tarihte şişmeye başladı! Ünlü ekonomist grafiklerle açıkladı...

Konut fiyatları aldı başını gitti. Arz talebi karşılamayınca fiyatlar yükseldikçe yükseldi. Merkez Bankası eski Baş ekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara konut fiyatlarının yükselişe geçtiği tarihi duyurdu. İşte detaylar...

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerine katılamayan fakat  konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

İzmir’de konut fiyatlarında sadeleştirilmeye gidilmeli!

İzmir’de arsa ve konut fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna değinen Gayrimenkul PR, konut balonu krizi oluşmadan önce alınması gereken tedbirleri anlattı...

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

Rusya’da ödenmeyen konut kredileri emlak balonu tehlikesi oluşturuyor!

Rusya’da ödenmeyen ipotekli konut kredisi borçları emlak balonu riski oluşturuyor. İpotekli konut kredisi borçlarını ertelemek için yasa çalışması planlanıyor...

Cem Yücesoy: Konutta balon yok!

İzmir'in geleceğine ve potansiyeline güvendiklerini söyleyen Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, “İzmir'de diğer şehirlerdeki gibi konut balonu yok. Işıkları yanmayan yeni proje de bulunmuyor'' diye konuştu.

Türkiye'de konut balonu var mı?

Konut sektöründe dillendirilen konut balonuna ilişkin endişeler gerçekçi mi? Türkiye'de konut balonu var mı? İşte yanıtları...

Konut balonu tartışması sürüyor!

TÜİK, 2018 Ocak konut satış raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 oranında artarak 97 bin 19 oldu. Peki, sektörde konut satışları ne durumda?

Türkiye'de konut balonu yok!

Mesa Yönetim Kurulu Erhan Boysanoğlu, 2016’da yılı için açıklanan konut satış verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Boysanoğlu, Türkiye'de konut balonunun olmadığını belirtti.

konut balonu Haberi

konut balonu

AB, Euro alanı ülkeleri bankalarının ileri gelenleri (yeni adları ile CEO) yarın toplanıyor. Toplantı öncesi CEO’lar, Avrupa Merkez Bankası tarafından uygulanan para politikasına ilişkin görüşlerini de dile getirmeye başladılar. Bunlardan en ilginç konuşmayı da Deutsche Bank CEO’su John Cryan yaptı. Cryan, ECB’nin uyguladığı para politikasının ekonomide balonlara neden olduğu uyarısında bulundu Cryan, “Güçlü euroya rağmen, Avrupa’da ucuz para çağı artık sona ermelidir. Hisse senetleri, tahvil ve emlak piyasasında yaklaşan fiyat balonlarını görüyoruz” diyerek hem ECB’yi, hem de hükümetlerin genişlemeci iktisat politikalarından uzak durması gerektiğini söyledi. Eğer ECB bu uyarılara kulak tıkarsa ülkelerde yeni çatışma ortamları doğabilir uyarısı da ayrıca yapıldı.


Konuyu genişletmeden önce nedir bu balon sorusuna yanıt verelim. Ekonomide balon genel olarak varlıkların (kimi, zaman tek varlığın) yani hisse...