25 / 04 / 2024

konut bilincinin piyasaya etkisi

konut bilincinin piyasaya etkisi

Orakçı Yapı Mimarlık inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Tümer Bucaklı, yıllar ilerledikçe konut alacak kişilerin daha da bilinçlenmeye başladığına da dikkat çekti.

Raporlar ‘Konut fiyatları düşüyor’ diyor, Peki vatandaş ne hissediyor!

BETAM tarafından açıklanan rapora göre son 8 aydır konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki raporlardaki bu düşüş piyasaya nasıl yansıyor? Vatandaş ne hissediyor? İşte vatandaşın cevabı…

Konut alıp satacaklar dikkat! İlan sitelerinde sistem değişiyor!

Ticaret Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden çok ilan girişi yapılamayacak. Peki düzenlemenin piyasaya etkisi ne olacak?

Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Gencay Serter: Konut politikası serbest piyasaya bırakılmamalı!

Sektörde yaşanan kriz, ‘nasıl bir konut politikası’ sorusunu da yeniden gündeme getiriyor. Halkın güvenli ve ucuz konuta erişiminin sağlanması amacıyla konut piyasasında yapılacak düzenlemeler gelecek için hayati önem taşıyor.

İstanbul’un o bölgelerindeki kira fiyatları şaşırttı! Uzman isim kiralar için o tarihi işaret etti!

Ev kiralayacak ya da alacaklar son zamanlardaki emlak piyasasına kilitlendi. Yapılan konut kampanyaları piyasaya etki etti.

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

Konut fiyatlarındaki aşırı artıışların akabinde hükümetin açıkladığı "3'lü konut finansman paket" modelleri piyasaya nasıl yansıdı. Hükümet gelişmeleri yakından izliyor. Konut sektörünün temsilcileri Bakan Nebati ile durum değerlendirmesi yaptı.

Kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetler arttı mı?

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen kripto para vurgunlarına ve piyasaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, son günlerde kripto para ve faizsiz konut sistemlerinde şikayetlerin arttığını belirtti.

Konut stoku en az 1 milyon 261 bin adet!

Piyasaya ne kadar konut arz ediliği belli. Bu konutların ne kadarı satıldı, o da biliniyor. Bu iki rakam arasındaki fark konut stokunu ortaya çıkarıyor.

Adnan Polat: Konut satışında 1 milyon rakamını aşacağız!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, cazip gelişmelerin piyasaya olumlu yansıyacağı görüşünü dile getirirken, Polat Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, yeniden güçlenen güven ortamı ve alım süreçleriyle konut satışlarında 1 milyon rakamının aşılabileceğini belirtti.

Kartal Yuvam Konut Sigortası piyasaya sunuluyor!

Beşiktaş Sigortayeri ile Gulf Sigorta iş birliği dahilinde Beşiktaşlı taraftarlar, satın aldıkları her bir konut poliçesi ile siyah-beyazlı kulübe katkı sağlayacak...

Sinpaş GYO 5 yılda 1 milyon 500 bin konut üretecek!

Bugüne kadar 20 bin konut ürettiklerini söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer "Suudi Arabistan konut piyasasıyla yakından ilgileniyoruz" dedi. Sinpaş GYO, 5 yıl içinde 1 milyon 500 bin konutu piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Konut sektörüne ikinci can suyu!

Durgunlaşan piyasaya can vermek için Emlak Konut GYO öncülüğünde yeni bir kampanya başladı. Kampanya kapsamında konut kredilerinde vade süresi 20 yıla çıkarıldı.

İstanbul'daki 0 faizli konut projeleri!

Seçimler geride kaldı, gayrimenkul piyasası hareketlendi. Son bir yılı durgun geçiren sektör, yatırımcıların piyasaya çıkmasıyla canlandı. Firmalar cazip kampanyalarla konut yatırımcılarına avantajlı seçenekler sunuyor...

Seçim sonrası 30 bin yeni konut satışa çıkacak!

Konut sektörü, seçim durgunluğu yaşamadı. Yılın ilk yarısında yaklaşık 15 bin konut satışa çıktı. Seçim ve yaz tatili sonrasında yıl sonuna kadar 30 bin konut daha piyasaya çıkacak.

konut bilincinin piyasaya etkisi Haberi

konut bilincinin piyasaya etkisi

Yıllar ilerledikçe konut alacak kişilerin daha da bilinçlenmeye başladığına da dikkat çeken Orakçı Yapı Mimarlık inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Tümer Bucaklı, "Alıcı o kadar bilinçlendiki 5 yıl öncesi kadar "Net nedir? Brüt nedir?' onlar sorgulamıyorlardı. şimdi kanunu, her şeyi biliyorlar. Konut üreten firma müşteriye çok net cevap vermek konusunda da rakipleri ile yansıyor" dedi. Alt yapı hizmetleri, atık dönüşüm, makine ve plastik enjeksiyon gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Orakçı Grup'un iddialı olduğu alanlardan birisi de inşaat sektörü. İnşaat sektörüne ise 2010 yılında Orakçı Yapı Firması ile girdiklerini hatırlatan Orakçı Yapı Mimarlık inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Tümer Bucaklı, ilk yatırımlarını Yunuseli'de 6 bin 500 metrekare alanda inşa ettiklerini kaydetti. Burada yaklaşık bir...