19 / 04 / 2024

Konut Değerleme Uzmanlığı Sınavı

Konut Değerleme Uzmanlığı Sınavı

Konut Değerleme Uzmanlığı işini Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde “Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı” almış olan kişiler yapabiliyor. Peki kimler Konut Değerleme Uzmanı olabilir?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...

Gayrimenkul değerleme uzmanları lisanslaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Balsarı Keskin, Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı verilen gayrimenkul değerleme uzmanının görevlerini anlattı.

Emlak Konut değerleme şirketini seçti!

Emlak Konut portföyümüzde değerleme yaptırılması gereken her bir varlık ile, 2017 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme şirketini seçti.

Konut değerleme raporu örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. İşte, konut değerleme raporu örneği!

Torunlar GYO Mall Of İstanbul Konut Değerleme Raporu'nu yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Mall Of İstanbul Konut Revize Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar?

Konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işi gayrimenkul değerleme uzmanlığının alanına giriyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı, konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işi olarak tanımlanıyor. Peki, gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olma şartları nelerdir?

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı nedir?

Gayrimenkul değerleme uzmanları; taşınmaz mal alım- satım sürecinde, ipoteğe dayalı kredi işlemlerinde değer tespiti yapıyor. Peki, gayrimenkul değerleme uzmanlığı nedir? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Mall Of İstanbul Konut değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket portföyünde yer alan Mall Of İstanbul Konut 2014 yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte rapor...

Torium Konut değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., şirket portföyünde yer alan Torium Konut 2014 yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Değerleme raporu şöyle...

Emlak Konut Gebze ve 1stanbul projeleri için değerleme raporu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Gebze ve 1stanbul projeleri için değerleme raporu yayınladı.

Emlak Konut Kayabaşı'ndaki 9 parselin değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul' un Başakşehir İlçesi Kayabaşı Mahallesi' nde yer alan 9 adet parsel için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı...

Emlak Konut Ankara'da 5 parselin değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Gayrimenkul Ankara' da 5 parselin değerleme raporunu yayınladı.

Konut Değerleme Uzmanlığı Sınavı Haberi

Konut Değerleme Uzmanlığı Sınavı

Konut Değerleme Uzmanlığı!

Konut değerleme uzmanı, sadece konut değerlemesi yapmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde “Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı” almış olan kişilere "Konut Değerleme Uzmanı" deniyor.


Konut değerleme uzmanlığı lisansının alınabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Söz konusu şartlar şu şekilde sıralanıyor:

- Dört yıllık üniversite mezunu olmak,

- Konut değerleme uzmanlığı lisanslama sınavında başarılı olmak,

- Konut değerlemesi alanında en az bir sene tecrübe sahibi olmak.


Tecrübe şartını sağlamayan kişiler yine de sınava girebilmekte ve başarılı oldukları takdirde sonradan gereken tecrübe şartını sağladıklarında lisans almaya hak kazanıyor.


Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavında başarılı olan ancak gayrimenkul değerlemesi alanında üç senelik mesleki tecrübesi bulunmadığından Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansını alamayan kişiler, bir senelik mesleki tecrübeye ulaştıklarında talep etmeleri halinde Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı alabiliyor.


Konut Değerleme Uzmanlığı...