25 / 04 / 2024

konut desteği

konut desteği

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, İstanbul'da sembol niteliğinde yeni konut projeleri gerçekleştireceklerini açıkladı. Son, yapılan düzenlemelerin yapılan düzenlemelerin ve konut sektörüne desteğin olumlu yansıyacağını söyledi.

4 ayda 10 bin kişi konut hesabı açtı!

Devlet; bankada 3-5 yıl birikim yapıp ilk evini alanlara maddi destek sağlıyor. 4 ayda yaklaşık 10 bin kişi hesap açıp, 36.4 milyon lira biriktirdi. Desteğin sınırı da arttı. 77 bin 875 lira biriktirene devlet de 15 bin 575 lira verecek.

İlk kez ev alacaklara devletten 15 bin lira!

KAMUOYU’nda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen kanun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi..

İlk konutunu alana devletten 15 bin TL destek!

Bankada çeyiz hesabı açanlar, en az 3 yıl sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliği yapmaları halinde devlet katkısı alacak. Torba Yasa'daki düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut devlet desteği almak için gerekenler!

Konut devlet desteği almak için gerekli koşulları yerine getiren kimseler, konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı alabiliyor. Peki, konut devlet desteği almak için gerekenler nelerdir?

Konut desteği en fazla ne kadar olacak?

Kabul edilen Torba Yasa gereğince konut alanlara devletten destek yapılacak. Peki, peşinat biriktiren vatandaşlara belli oranlarda yardım yapacak bu konut desteği en fazla ne kadar olacak?

Konut katkısını içeren Torba Kanun Teklifi yasalaştı!

Çocuk yardımı, çeyiz hesaplarına devlet katkısı, 47 bin öğretmen kadrosu düzenlemelerini de içeren "Torba Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Torba Kanun Teklifi'nin 12 maddesi daha kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "torba kanun teklifinin" 12 maddesi kabul edilerek, 28. maddeye gelindi. İlk ve tek konut satın alımlarında devlet katkısı ödenecek.

Konut hesabına 15 bin çeyize 5 bin lira destek!

Evlenene, ev alana ve çocuk yapana devletten müjde! Torba Yasa Tasarısı'na göre konut hesabı açana 15 bin, çeyiz hesabına ise 5 bin lira destek geliyor

İnşaat sektörü 2015'te konut desteğiyle hareketlenecek!

İnşaat sektörü, yüzde 15'lik konut yardımının da etkisiyle 2015'te hareketli günler bekliyor. Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayını durgun geçiren inşaat sektörü, yılın ikinci yarısıyla birlikte hareketli günler yaşadı.

Hibe konut desteği nedir?

Projenin temel amacı, konut sektörünü canlandırmak değil. Temel amaç bireysel tasarrufları artırmak. Ülkenin tasarruf açığını artırmada yeni bir projeyi devreye sokarak bu yolla mevduat sahibine ek faiz desteği sağlamak.

Hükümetin konut desteği projesi müteahhitleri umutlandırdı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, devletin bu yönde vereceği bir desteğin sektörde büyük canlanma yaratacağını ve satış hedefleri konusundaki beklentiyi de önemli oranda yükselteceğini söyledi.

Dar ve orta kesim konut sahibi olabilecek!

Konut alacaklara yapılacak yüzde 15'lik yardım açıklamasına göre; kişi, 5 yıl içinde ev almak için 100 bin TL biriktirse ve en az yüzde 25'ine denkse, 15 bin lira destek verilecek.

Özgür İspir: Konut desteği olumlu etki yapar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konut hesabına para biriktirenlere verileceğini açıkladığı yüzde 15'lik destek inşaat sektöründe olumlu karşılandı. Sektör temsilcileri bu sayede emlak piyasasında canlanma yaşanabileceğini ifade ettiler.

Ali Dumankaya: Yüzde 15'lik devlet katkısı sektörü olumlu etkileyecek!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yüzde 15'lik devlet katkısının sektöre pozitif etkileyeceğini söyledi. Dumankaya, ilk kez ev alacakların faydalanabileceği katkı ile insanların ev alma kararının hızlanacağını ifade etti.

500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? Yeni ev alacaklara Bakanlıktan müjde!

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 500 bin TL'ye varan destek veriliyor. Peki 500 bin TL'ye varan konut desteğinden kimler faydalanabilir? İşte konut desteği ile ilgili tüm ayrıntılar...

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından depremzedelere yönelik prefabrik ev desteği veriliyor. Yapılan yardımlar, ihtiyaca göre farklılık gösterebiliyor. İşte yardıma yönelik merak edilen tüm detaylar…

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL'lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara konut desteği verileceğini açıkladı. 500 bin TL destek sağlanacak proje ile bilgileri bakanlığın resmi sitesinden yayımlandı. İşte detaylar...

Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden Sinpaş, hızlı bir ivme ile büyüyen araç ve konut talebine karşılık, faizsiz finansman desteği sağlayacağını duyurdu.

Kira veren memurlar bu habere çok sevinecek! Bu desteği kaçırmayın

Kira yardımı, belirli koşulları oluşturan memurlara sunulacak ve aylık 4.500 TL'ye kadar kira desteği yapılacaktır. Memurların maddi ağırlığını hafifletmeyi ve konut masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefleyen bu program, memurlara önemli bir katkı sunmaktadır. 

Aile Bakanlığından dar gelirliye ev desteği! Daire yapana 300 bin lira, prefabrik ev alana 200 bin lira verilecek!

Sosyal destek ödemelerine devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut desteği de sağlıyor. Peki, konut desteğinden kimler nasıl faydalanıyor? İşte detaylar...

İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Orta gelir ve TOKİ sosyal konut projelerinin ardından yeni bir müjde verildi. İkinci el konut desteği yolda! Tarih resmen verildi! Ev sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2. el konuta finansman desteği geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, 2. el konut fiyatlarıyla ilgili finansman desteği verileceğini ifade etti. İşte tüm ayrıntılar...

Ev almak isteyenler dikkat! Orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti!

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti. İşte tarihi kampanya ile ilgili detaylar...

Roman konut desteği ne kadar olacak? Romanlara ne kadar konut desteği verilecek? Roman konut nerede yapılacak?

Romanlara konut desteği geliyor. Bu haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. İşte detaylar!

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği resmen başladı! Son dakika!

Eşi vefat eden kadınlara konut desteği resmen başladı!. Aktarılan son dakika detaylarına göre, Sivas'ta eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu 12 kadına konut inşa edilecek.

7 soruda eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin lira konut desteği!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan eşi vefat etmiş kadınlara yönelik olan 300 bin liralık konut desteği, son günlerin en çok merak edilen konularından biri. Peki, bu konut desteğinden yararlanma şartları neler? İşte detaylar…

konut desteği Haberi

konut desteği

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, gelecek yılki projeleri, yatırımları ve hedefleri açıkladı. 


Adana'ya yatırım yapmak için arsa arayışında olduklarını belirten Son,  İstanbul'un cazip bölgelerinde sembol niteliğinde yeni konut projeleri gerçekleştireceklerini söyledi. 


Son, 2016'da yaşanan olağan dışı durumların gayrimenkul sektöründe durgunluk yaşattığını aktardı.


Tamer Son, 2017 yılına ilişkin öngörülerini de paylaştı. yapılan düzenlemelerin ve özel sektörün bu gelişmelere vermiş olduğu desteğin sektörün özellikle son çeyrekte hareketlenmesine katkı sağladığını söyledi.



Adana Güney...