25 / 04 / 2024

konut dokunulmazlığının cezası

konut dokunulmazlığının cezası

Konut dokunulmazlığının ihlal edilmesi durumlarında, mağdur kimsenin şikayeti üzerine ihlali yapan kişiye ceza veriliyor. Konut dokunulmazlığı cezası ile ilgili hususlar Türk Ceza Kanunu kapsamında düzenleniyor...

Konut firmalarına büyük darbe! Fiyat arttıranların cezası 10 kat arttırılacak!

Orta gelirli için düzenlenen yeni konut kampanyasının finansmanıyla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kampanyadan sonra fiyat artışı yaptığı kanıtlanan firmalara cezalar 10 kat artırılarak uygulanacak. Konut bedelinin en az yüzde 10'u kadar ceza kesilme

7 soruda konut dokunulmazlığının ihlali!

Konut dokunulmazlığını ihlal suçunun maddi unsuru, failin, hak sahibinin rızasına aykırı olarak konutuna veya konutun eklentilerine girmesi veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmaması gerekiyor. Peki konut dokunulmazlığı ihlal edildiğinde ne oluyor? İşte cevabı...

Ceyda Sabah'a 'konut dokunulmazlığı ihlali' cezası!

Coşkun Sabah’ın kendisini aldatmasından şüphelendiği için Etiler’de bulunan daireyi çilingirle açtıran Ceyda Sabah, ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan yargılandı. Sabah'a ve annesine bin 500’er lira para cezası verildi.

Sakarya'da konut dokunulmazlığını ihlal eden 6 kişi tutkandı!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde konut dokunulmazlığını ihlal ettiği iddia edilen 10 kişiden 6'sı tutuklandı. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

Petek Dinçöz'ün hayranına konut dokunulmazlığını ihlal davası açıldı!

Tekneyle geldiği tarihi yalının bahçesine girip, Petek Dinçöz'ü arayan Ermenistanlı Argam A. hakkında "konut dokunulmazlığını ihlal" davası açıldı.

Markalı konut pazarının gelişmesi konut kalitesini artırıyor!

Franke’nin Türkiye CEO’su aynı zamanda da Güneydoğu Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Doğu Bölgesi Genel Direktörü Özgen Özkan, "Markalı konut pazarının gelişmesi Türkiye’deki konut kalitesini de yaşam kalitesini de artırıyor. "dedi.

Konut kredisi erken ödeme cezası 2016!

Tüketicinin, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödemesi; erken ödeme oluyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası 2016 nedir?

Yabancı yatırımcının ilgisi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde konut fiyatlarını artırıyor!

İstanbul merkezi Taksim'e 32 kilometre mesafedeki Esenyurt'ta 20 binin üzerinde, Beylikdüzü'nde 10 binin üzerinde konutun inşaat ve satışı sürüyor. Yabancı yatırımcı da bölgeye ilgi duyuyor. Bu da konut fiyatlarını yükseltiyor.

İzmir'deki kıyı tasarımı konut fiyatlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapımını sürdürdüğü “Altgeçit ve Meydan Projesi”, Küçükyalı bölgesindeki konut fiyatlarını uçurdu.

Beton zammı, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracak!

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, ilçeye tüm İzmir'e de hizmet edecek bir hazır beton tesisi kurmayı planladıklarını açıkladı.

Betona yapılan zam konut fiyatlarını arttırır mı?

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, betona yapılan fahiş zammın, konut fiyatlarını yüzde 5 artıracağını dile getirdi. İzmir'deki hazır beton firmalarının yaptığı yüzde 35'i bulan zamma tepkiler çığ gibi büyüyor.

Veraset ilamı almamanın cezası!

Veraset ilamı almayan ve dolayısı ile kendisine kalan mirastan haberi olmayan kimseler, kalan mirası kabul etmiş oluyor. Peki, veraset ilamı alınmazsa ne olur? Veraset ilamı almamanın cezası nedir?

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı!

Üsküdar-Çekmeköy metrosu konut fiyatlarını artırdı. EVA Gayrimenkul'un araştırmasına göre Üsküdar-Çekmeköy metro projesi, Ümraniye ve Çekmeköy'de konut fiyatları üzerinde etkisini gösteriyor.

konut dokunulmazlığının cezası Haberi

konut dokunulmazlığının cezası

Konut dokunulmazlığı cezası!

Konut dokunulmazlığı, T.C. Anayasası kapsamında düzenleniyor. Anayasa hükümlerine göre, yargıç kararı olmadan ulusal güvenlik ya da kamu düzeni bakımından gecikmede sakınca bulunan durumlarda, yasaca yetkili kılınan katın buyruğu bulunmadan konuta girilememesi, arama yapılamaması ve buradaki eşyaya el konulamaması durumu, konut dokunulmazlığını ifade ediliyor.


Konut dokunulmazlığının ihlali durumlarında Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alan hükümler uygulanıyor.


Kanuna göre bir kimsenin konutuna veya konutunun eklentilerine izni olmadan giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikayeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Konut dokunulmazlığı cezası ile ilgili Türk Ceza Kanunu hükümleri aşağıda sıralanıyor:


Konut Dokunulmazlığının İhlali

MADDE 116 - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi,...