19 / 04 / 2024

Konut edinme yaşı 2015

Konut edinme yaşı 2015

Türkiye’de üniversiteden mezun olanların ve yeni işe girenlerin 1+1, 2+1 ev sahibi olma istekleri, evlenme yaşının yükselmesi ve boşanmaların artmasının küçük konuta olan talebi artırması nedeniyle 43 olan konut edinme yaşın 35’e düştü.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

'Bu aidatlarla yaşamak mümkün değil'! Konut sitelerinde yaşayanlar fahiş aidatlara karşı ne yapabilir? 

Konut sitesi aidatlarına uygulanan yüzde 220'ye kadar ulaşan zamlar isyan ettirdi. Peki fahiş aidat zamlarına karşı neler yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Konut siteleri de usulsüzlüklerle gündemde: Maliyetler fazla gösteriliyor, çalışmayanlara maaş bağlanıyor!

Konut sitelerindeki usulsüzlükler tek tek ortaya çıktı. Peki en çok usulsüzlük hangi alanlarda oluyor? Konut sitelerinde yaşanan usulsüzlükler nasıl engellenebilir?

'Konut politikaları, toplumsal ihtiyaca göre oluşturulmalı'!

Konut ve kira fiyatlarının artması barınma krizini tetikledi. Bu kapsamda uzman isimler kira ve konut edinme alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri peşe peşe sıralandı. İşte o çözüm önerileri...

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Konut alım ve satımlarında yeni dönem başlıyor...

Konut almak ya da satmak isteyen vatandaşlar için açıklamalar Ticaret Bakanlığı'ndan geldi. Konut satışlarında yeni düzenlemeye geçildiği kaydedilen herkesin bu kurallara göre satış işlemlerini yapması gerektiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Konut edinme yaşı 2015 Haberi

Konut edinme yaşı 2015

ABD’nin önde gelen gayrimenkul danışmanlık firmalarından Coldwell Banker’in Türkiye Ülke Direktörü Gökhan Taş’ın açıklamasına göre Türkiye’de üniversiteden mezun olanların ve yeni işe girenlerin 1+1, 2+1 ev sahibi olma istekleri, evlenme yaşının yükselmesi ve boşanmaların artmasının küçük konuta olan talebi artırması nedeniyle 43 olan konut edinme yaşını 35’e düşürdüğünü...