29 / 03 / 2024

konut elektrik fiyatları 2013

konut elektrik fiyatları 2013

Hürriyet Gazetesi'nden Merve Erdil'in haberine göre; Konutlardaki gaz tüketimini artınca elektrik üreten doğalgaz santrallerinde ikincil yakıta (fuel oil) geçme talimatı verildi. Elektriğin birim fiyatı 1 liraya kadar çıktı.

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, şehit yakınları, gazi ve yakınlarına ücretsiz seyahatin yanında ayrıca, elektrik-su faturasında indirim ve faizsiz konut kredisi olanağına kadar çok sayıda destek veriyor.

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Konut fiyatları düştü mü? TÜİK verileri tek tek açıkladı: Elektrik ve gazdaki indirim fiyatları etkiledi mi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan enflasyon verilerinde ana harcama gruplarından 'konut'un yüzde 1.47 düştüğü dikkat çekti. Peki bu grupta en çok düşüş hangi grupta yaşandı? İşte detaylar...

Elbi Elektrik TOKİ İlk Evim İlk İşim’e elektrik verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi) eli ile gerçekleştirilen projelerinin, anahtar priz ürünlerinde tercihi ve gözde markası Elbi Elektrik, projelerine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Elektrik faturalarına şok indirim kararı geldi! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Son zamanlarda elektrik faturalarında yaşanan yüksek fiyatlardan sonra yetkililer harekete geçti. Gelecek yeni düzenleme ile konut ve ticari alanların faturalarında indirim yapılacak. Peki faturalara yönelik düzenleme ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 27 Nisan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 27 Nisan tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Ayaz Toplu Konut Elektrik Mekanik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Toplu Konut Elektrik Mekanik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Ayaz tarafından kuruldu.

Karel Konut Yapı İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karel Konut Yapı İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Hami Ünsal tarafından kuruldu.

Messan Konut Taahhüt Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Messan Konut Taahhüt Ve Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Uysal tarafından kuruldu.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak. 

konut elektrik fiyatları 2013 Haberi

konut elektrik fiyatları 2013

TÜRKİYE’de doğalgaz tüketimi oldukça yüksek olmasına karşın, sistemin işletme kapasitesi ile pik tüketim miktarı birbirine çok yakın. Böylece havaların aniden soğuması ile riskli durumlar ortaya çıkabiliyor. Son yıllarda doğalgaz dağıtım şebekesinin Anadolu’nun her yerine yayılmasına karşın, doğalgaz depoları gibi altyapı yatırımlarının sistemi arkadan takip etmesi sonucu kışın doğalgaz kullanımını idare etmek tabiri caizse “hokkabazlık” gerektiriyor. Havaların soğuması ile konutların doğalgaz tüketimi hızla artarken, doğalgaz santrallerinden bazılarının durması ise serbest piyasada elektrik fiyatlarını vuruyor.


ELEKTRİKTE ZOR GÜNLER

Türkiye, aşırı soğuklar nedeniyle elektrikte zor günler yaşıyor. Doğalgazda maksimum kapasitenin depolarla birlikte yaklaşık 197 milyon metreküp/gün olduğu Türkiye’de, günlük talep 196 milyon metreküplere ulaştı. Hızla artan gaz tüketimine, bazı teknik arızaların eklenmesiyle doğalgazda “kırmızı alarm” verildi.  Doğalgazda konuttüketimine öncelik veren enerji yönetimi, geçen hafta...