19 / 04 / 2024

Konut emlak vergisi oranı 2014

Konut emlak vergisi oranı 2014

Emlak vergisi oranı konutta ne kadar? 2014 yılı konut emlak vergisi ne kadar? 2014 yılı emlak vergisi oranı konutta ne kadar? Konut için 2014 emlak vergisi ne kadar? İşte konutta emlak vergisi oranı 2014!..

Sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emlak vergisi için ödenecek tutar belli oranlar ile hesaplanıyor. Bazı konut sahiplerine bu oran sıfır olarak uygulanıyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisi ne demek?

Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Bazı koşulları taşıyan konut sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, emekli emlak vergisi muafiyeti şartları 2022 nelerdir?

Arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, arsalarda emlak vergisi muafiyeti var mı? Arsa muafiyet koşulları neler?

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi muafiyeti hangi şartlarda geçerli?

Konut sahiplerinin emlak vergisi dönemi ay başında başlıyor. Emlak vergisinde ilk taksitler 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında bankalara ödenecek. Ancak bazı koşullara sahip vatandaşlar bu vergiden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte detaylar...

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Emlak vergisi 2021 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri şartı bulunuyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2021 artışı...

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Ukrayna'da emlak vergisi ödeme sistemi değişecek!

Ukrayna'da yapılan yeni düzenleme ile emlak vergisi artık konut metrekare alanı dikkate alınarak değil, konut değeri dikkate alınarak alınacak. Bununla beraber şehir merkezinde yaşayanlar daha fazla emlak vergisi ödeyecek.

Çifte emlak vergisi dönemi başlıyor!

Yürürlüğe giren yeni vergi ile artık bazı vatandaşlar çifte emlak vergisi ödeyecek. Peki kimler hem emlak vergisi hem de değerli konut kredisi ödeyecek? Ödemeler ne zaman başlıyor ve nereye yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisi 2020 artışı!

Türkiye'de konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazların sahiplerinin her yıl düzenli olarak emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi 2020 artışı...

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Konut emlak vergisi oranı 2014 Haberi

Konut emlak vergisi oranı 2014

Konutta emlak vergisi oranı 2014!


2014 yılı emlak vergisine esas olan, “arsa m2 birim değerleri” yeniden belirlendi. 


Bazı belediyelere bağlı arsalarda, yıllık enflasyonun yüzde 100-200 ya da yüzde 400-500’ü kadar artırım yapıldı. 

Öyle ki yüzde 1.000 artış yapılan semtlere bile rastlanıyor.


2014 yılı arsa değerleri yeniden belirlenmeseydi, arsa ve binaların emlak vergisi değerleri, “yeniden değerleme oranına göre” yani yüzde 3,93 oranında artırılacaktı. Ancak 2014 yılı arsa değerlerindeki yüksek artırımlar, sadece arsaların değil, binaların da yani ev, apartman dairesi, büro, dükkan, mağaza ve diğer vb. binaların da “arsa payı” nedeniyle, emlak vergisi değerini, yüksek oranda artırabilecek.


Emlak vergisi oranları 2014!


Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                    Binde 4

Meskenlerde      Binde...