27 / 04 / 2024

konut faizlerinin inmesi

konut faizlerinin inmesi

Yüksek faiz oranları nedeniyle vatandaşın konut kredisi talebi önemli ölçüde azalırken, konut fiyatları da gevşemeye başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, fiyatların yüzde 30 düştüğünü söyledi

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar düşük faizli konut kredisi aramaya başladı. Yüksek fiyatların yanı sıra konut kredisi faiz oranlarının talebi karşılamaması üzerine hükümetin bir adım attığı öğrenildi.

Orta gelirli nasıl ev sahibi olacak? İktidara yakın yazar ipuçlarını verdi

İktidara yakınlığı ile bilinen köşe yazarından ucuz konut ve düşük kira projeleriyle ilgili önemli ipuçları geldi. Sabah Gazetesi Yazarı Güngör konut faizlerinin yüzde 1'in altına çekileceğini ve 3+1 ev kirasını 4 bin liraya indirecek projelerin gündemde olduğunu söyledi.

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev almak isteyen vatandaşların gözü kulağı konut kredisi faizlerindeki indirimde. Milyonlarca kişi kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

Projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev almak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Peki projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Dövizdeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, belirsizliğe dikkat çekerek “Konut kredi faizlerinin yüksek olması ve dövizin devamlı olarak yükselmesi, konut satışlarının düşmesiyle sonuçlanıyor” açıklamasında bulundu. 

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

Konut ihtiyaçları ilçelere göre belirlenmeli!

Türkiye Hazır Beton Birliği, 1.4 milyona yaklaşan konut stokunun eritilmesi için konut faizlerinin düşürülmesi ile konut ihtiyacının ilçe bazında belirlenip yapım izninin bu plana göre verilmesi yönünde talepte bulundu. 

konut faizlerinin inmesi Haberi

konut faizlerinin inmesi

Seçimler, siyasi gerginlikler, terör ve yüksek faiz nedeniyle 2007 yılını kayıp yıl olarak geçiren gayrimenkul sektörü umutlarını yeni yıla bırakıyor. Yüksek faiz oranları nedeniyle vatandaşın konut kredisi talebi önemli ölçüde azalırken, konut fiyatları da gevşemeye başladı. Konut fiyatları, özellikle konut arzının yoğun olduğu bölgelerde yüzde 30'lara varan oranlarda düşerken, konutların liste fiyatları ile gerçekleşen satış fiyatları arasında önemli bir fark oluştu belirtiliyor.
59 BİN YTL'YE EV VAR

Öte yandan müteahhitlerin metrekaresi bin-bin 500 dolarların üzerinde satışa sundukları daireler, gazete ve internet sitelerinde sahibinden bin YTL'nin çok altında alıcı arıyor. Örneğin Beylikdüzü Şelale Evleri'nde 155 m2 daire 133 bin YTL, Göngörende 105 m2 lüks daire 125 bin YTL, Ataşehir'de 90 m2 daire 100 bin YTL, Ümraniye'de 70 m2 daire 105 bin...