26 / 04 / 2024

Konut fiyatları 2018

Konut fiyatları 2018

Gevşeyen döviz kurları, ihracatçı ve turizmcileri bile memnun atti.Beklenti doların 5-5,5, euronun ise 6-6,5 aralığnda hareket etmesi yönünde.

Berat Albayrak: 2018'in ilk 9 ayında 1 milyon konut satıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabı üzerinden yılın ilk 9 ayında 1 milyon konut satışının gerçekleştiğini açıkladı.

Konutta şimdi al zamanı!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörünü ve konut fiyatlarını değerlendirdi. Konut almak için en uygun zaman olduğunu kaydeden Polat, ''Krizlerden çıkışta konut her zaman kazandırır. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” diye konuştu.

Türkiye'de konut ihtiyacı bitmez!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Son, hemen teslim projelerdeki zamsız avantajlı fiyatlar ve cazip kampanyaların değerlendirilmesini tavsiye etti...

İzmir'de konut metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlıyor!

Türkiye genelinde konut fiyatlarında en yüksek değere sahip 5 il açıklandı. Verilere göre, 3'üncü sırada yer alan İzmir'de konut metrekare fiyatları 3 bin TL'den başlıyor.

Gurbetçiler Türkiye'den ev alıyor!

Çift vatandaşlık hakkı bulunan ve Avrupa’da yaşayan Türkler, Türkiye'de yatırım yapmayı tercih ediyor. İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, kur artışının Avrupa’daki Türkler için fırsat oluşturduğunu söyledi.

Konut fiyatları düşecek mi?

Makyol Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, konut pazarındaki gelişmeleri ve gelecek yıla dönük beklentileri anlattı...

Konut fiyatları 6 yılda yüzde 83 arttı!

Vatandaş ev almaktan vazgeçmedi. Ocak 2013-Ağustos 2018 döneminde yeni ve ikinci el konutlar dahil toplam 5.8 milyon konut satıldı. Konut fiyatları bu dönemde yüzde 83 oranında arttı...

Perakende fiyatlar Eylül 2018'de konutta yüzde 1,17 arttı!

Perakende fiyatlar, Eylül ayında bir önceki aya kıyasla konutta yüzde 1,17 oranında artış gösterdi...

Ev almak için doğru zaman mı?

Konut satışlarının yüzde 15'in üzerinde düşmesi ve ekonomideki dalgalanmalar konut yatırımcısını duraksattı. Peki, şuan ev almak için doğru zaman mı? İşte cevabı...

Konutta kazanç vakti!

Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atanmasının ardından Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan Hakan Gedikli, mesleki birikimi ve Kurum ile çalışmasından edindiği tecrübe ile sektöre moral veren icraatlara imza atmaya başladı. 

Konut sektörü düşündüğünüzden daha önemli!

Konut yatırımcısı, geliştiricisi, alım - satım yapanı... Kim varsa bu sektörde oldukça güzel yıllar geçirdi. Peki, konut sektörü şuanda ne durumda?

Ev almak için en uygun zaman!

Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 64.10 lira ile 2 bin 940.71 lira arasında olacak. 

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran 2018!

Reidin - GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Haziran ayı verileri açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre konut fiyatları Haziran'da bir önceki aya göre yüzde 0.33 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.60 oranında arttı.

Konut kredisinde rekor kırıldı!

Kamu bankalarının, mayıs ortasında başlatıp geçen ay sonlandırdığı kampanya ile birlikte konut kredisinde 200 milyar TL aşılarak tarihi rekor kırıldı. Bankaların toplam kredi hacmi de 2.4 trilyon lirayı geçti

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 4,1 arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 2018'in aynı dönemine göre yüzde 4,1 oranında artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 0,7 arttı!

İngiltere'de Mart ayında konut fiyatları, 2018 yılının aynı ayına göre yüzde 0,7 artış gösterdi...

Almanya’da konut fiyatları yüzde 8.2 arttı!

Almanya’da emlak fiyatları ve kira artışı durmak bilmiyor. 2018 yılında ülkede konut fiyatları yüzde 8.2 oranında artış gösterdi.

Konut fiyatları 2018'de yüzde 9.69 arttı!

TCMB verilerine göre konut fiyatları 2018'de yüzde 9.69 arttı ancak konut fiyat endeksi Aralık'ta yüzde 0.01 düştü...

Konut fiyatları yüzde 19,39 arttı!

2018 yılında ülke genelinde 1 milyon 375 bin 398 konut satıldı. Ancak konut fiyatları ise yüzde 19,39 arttı. İstanbul‘da konut yüzde 4,91 değerlendi.

Konut fiyatları yükselecek mi?

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, 2018 yılında beklenmedik şekilde artan konut fiyatlarını değerlendirdi. Çeker, bu yıl konut fiyatlarında önlerini göremediklerini ancak faizler yükselişe geçerse fiyatlarında yükseleceğini dile getirdi. 

Yunanistan'da konut fiyatları artıyor!

Yunanistan'da ekonomik kriz döneminde büyük düşüş yaşayan konut fiyatları, 2018 yılında da yükselişini sürdürerek üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,5 arttı.

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 4.3 arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2018 yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre arttı. Artışın yüzde 4,3 oranında olduğu açıklandı.

Konut fiyatları 6 yılda yüzde 83 arttı!

Vatandaş ev almaktan vazgeçmedi. Ocak 2013-Ağustos 2018 döneminde yeni ve ikinci el konutlar dahil toplam 5.8 milyon konut satıldı. Konut fiyatları bu dönemde yüzde 83 oranında arttı...

8 soruda İstanbul konut fiyatları 2018!

Her zaman dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Türkiye'nin incisi İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? En ucuz konut nerede? En değerli ilçe neresi? Herkes İstanbul'dan ev alabilir mi? İşte 8 soruda İstanbul konut fiyatları 2018....

İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü!

Knight Frank tarafından yayınlanan Global Kentler Fiyat Endeksi 2018 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul'da konut fiyatları 6 ayda yüzde 6 düştü. İstanbul konut fiyat artış liginde 39'uncu sıraya geriledi.

Konut fiyatları 2018'de yüzde 10,6 arttı!

Colliers Türkiye, Türkiye Gayrimenkul Piyasası 2018 –İlk Yarı Raporu’nu yayınladı. Konut fiyatları 2018 yılı ilk yarısı itibariyle yıllık olarak Türkiye’de yüzde 10,6 arttı.

Landor Gaziemir ev fiyatları 2018!

Landor Gaziemir ev fiyatları 2018 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 182 adet konut bulunuyor. 

Konut fiyatları 2018 Haberi

Konut fiyatları 2018

AĞUSTOS ayının son günlerinde büyük bir sıçrama göstererek piyasaları şok eden dövizde, kademeli düşüş sürüyor.

27 Ağustos'ta TL karşısında 6.55’e kadar çıkan dolar, serbest piyasada geçen hafta ortasında 5.36’ya kadar geriledi. Euro ise, son iki aylık sürede 7.58’den 6.12’ye geriledi. İhracatçısından turizmcisine, ithalatçısından müteahhidine piyasa aktörleri kurlardaki gevşemeden memnun.

Para'da yer alan habere göre; bu seviyelerin piyasada sindirilmeye başlandığı belirtilirken, iş insanları doların 5-5.5 bandına, Euro’nun ise 6-6.5 bandına oturmasını bekliyorlar. Kurların stabilitesinin sağlanmasıyla maliyet kontrolünden fiyatlamaya kadar birçok faktörün daha rahat oluşabileceğini kaydeden iş insanları, tüketicinin de psikolojisinin düzeleceğine inanıyorlar.

Süleyman Çetinsaya / Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:
"Müteahhit fedakarlık yapıyor"

Dolar ve euro seviyesinin biraz daha inmesi gerekiyor. Dolar TL karşısında 5’e, dolar ise 6’ya kadar inse iyi olur. Bu bizim...