19 / 04 / 2024

konut fiyatları 2021

konut fiyatları 2021

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı Raporu yayınlandı. Peki 2021 yılında gayrimenkul sektöründe neler yaşandı? İşte Colliers International tarafından hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı raporu...

Konut fiyatları 2021'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 137 Türk Lirası, ortalama konut fiyatı 678 bin 84 Türk Lirası oldu. Peki konut fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Konut sektörü 2021'i nasıl kapattı?

2021'i pandeminin gölgesinde geçiren konut sektörü geçtiğimiz yılı nasıl kapattı? Sektörde neler yaşandı? İşte deraylar...

Konut fiyatları bir yılda yüzde 40 arttı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut sektörünü kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Konut fiyatlarındaki artış baskılanacak!

Artan konut fiyatlarına yönelik açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, konut üretiminin artmasıyla fiyatların baskılanacağını dile getirdi. 

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Ev fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek!

Kocaeli Müteahhitler Başkanı Oğuzhan Keleş, ev fiyatlarının artmaya devam edeceğine dikkat çekti. Keleş, "Biriken konut stoku, devam eden projeler var ama dediğim gibi faiz oranının psikolojik eşik 1’in altına gelmesi sektöre hareketlilik kazandıracak kanaatindeyiz" dedi.

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 100'e ulaştı!

Habertürkcom Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Barlas, İstanbul'un lüks semtlerinde artışların yüzde 100'e vardığını belirtti.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 467 bin 870 TL oldu!

Merakla beklenen Endeksa verilerine göre, Türkiye'de ortalama konut fiyatı 467 bin 870 TL oldu...

Konutta metrekare fiyatı 5 bin TL'yi aştı!

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş ve sınırlı arz karşısında talebin yüksek olması ev fiyatlarını yükseltiyor. Konutta metrekare birim fiyatı da ilk defa 5 bin TL'nin üstüne çıktı.

Düşük faizli konut kredisi ev fiyatlarını yükseltecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut sektörünü kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Konut fiyatları ve satışlarında artış' başlıklı yazısı...

Faizler düştü, konut fiyatları arttı!

Konut kredisi faizleri düştü fakat bu defa ev fiyatları yüzde 10-20 oranında yükseldi. Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ev sahiplerinin faiz indirimini fırsata çevirdiğini, fiyatlar yükseldikçe konut kredisi faizlerindeki indirimin avantajının kalmadığını belirtti.

Ev fiyatlarında hangi il şampiyon oldu?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Muğla ve Antalya konut fiyat artışı yüzde 100’ü geçti' başlıklı yazısı...

Kiralık ve satılık konut fiyatları düşecek mi?

Ev alacak vatandaşlar konut fiyatlarındaki son durumu araştırıyor. Peki Türkiye genelinde ev fiyatları ne oldu? Sektör temsilcileri fiyatlarla ilgili neler diyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan konut fiyatları artmaya devam ediyor. Peki Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Markalı konut fiyatları 1 senede yüzde 95.8 arttı! 3+1 konutlar gözde oldu!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçları resmen belli oldu. Konut fiyatlarında 2022 Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 1.03, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 95.8, Ocak 2010'a göre ise yüzde 312.60 oranında nominal yükseliş yaşandı...

Satılık konut fiyatları 1 yılda yüzde 191,4 yükseldi! O iller İstanbul'u bile geride bıraktı!

BETAM verilerine göre, satılık konut fiyatları Ekim ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 191,4 arttı. Küresel konut fiyatlarında gerileme yaşanırken, Türkiye'deki konutların reel fiyatlarındaki yükseliş ön plana çıktı. İşte ayrıntılar...

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Tokyo'da konut fiyatları 63,6 milyon yene ulaştı!

Japonya'nın 2021 yılı mali konut fiyatları açıklandı. Tokyo ve çevresinin konut fiyatları ortalamasının 63,6 milyon yene (503 bin dolar) ulaştığı bildirildi. İşte detaylar...

Almanya'da konut fiyatlarındaki rekor artışta balon endişesi!

Almanya'da sık sık gündeme gelen konut fiyatları 2021 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,2 artış gösterdi. Söz konusu bu artış balon endişelerini de beraberinde getirdi.

Satılık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Sahibindencom ve BETAM’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre, satılık konutlara yönelik talep azalsa da fiyatlar yükselişe geçti. 3 büyükşehirde satılık konutların metrekare fiyatları 2021 yılının aynı dönemine göre iki kat arttı.

Satılık konut fiyatları 2021'de fırladı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, köşesinde konut sektöründeki son durumu ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Konut fiyatları 2021'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 137 Türk Lirası, ortalama konut fiyatı 678 bin 84 Türk Lirası oldu. Peki konut fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı?

Türkiye genelinde 2010 senesi Ağustos ayı ile 2021 yılı Ağustos ayı arasında geçen 11 yılda konut fiyatları nominal olarak yüzde 411,54 oranında arttı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında lider Türkiye!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2021 – Gayrimenkul Raporu’nda gayrimenkul yatırımının faizden daha çok getiri sunduğuna dikkat çekildi. Raporda, pandeminin konut fiyatlarını artırdığı aktarılırken, konut fiyat artışında Türkiye'nin yüzde 32'lik yükselişle lider olduğu belirtildi.

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 7,3 arttı!

Açıklanan resmi verilere göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,3 artış gösterdi.

Konut fiyatları gündemden düşmüyor!

2021 yılı itibarıyla hem kiralık hem satılık konut fiyatları artarken, bu konuya ilişkin haberler medyada oldukça fazla yer aldı. Böylelikle 2021 yılı boyunca ev fiyatlarındaki artışlarla ilgili medyaya yansıyan haber sayısı 342 bin 568 oldu.

konut fiyatları 2021 Haberi

konut fiyatları 2021

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı Raporu hazırlandı. Raporda, pandeminin ilk döneminde ekonomik kaybı diğer ülkelerdeki gibi yüksek olan Türkiye'nin hızlı bir toparlanma ile diğer ülkelerden ayrıştığına dikkat çekildi. 

2021'in ikinci yarısına ilişkin gayrimenkul piyasasını inceleyen raporda Türkiye’nin Ekonomik Görünümü, İstanbul Ofis Piyasası, İstanbul ve Çevresi, Endüstriyel Piyasası, Otel Piyasası, Perakende Piyasası, Konut Piyasası gibi başlıklara yer verildi. Raporda, 2021 yılının 2. yarısında inşaat yatırımlarındaki azalmanın etkisiyle yatırım harcamalarının büyümeyi sınırlandırdığı ifade edildi. 

Peki 2021 yılında gayrimenkul sektöründe neler yaşandı? Konut fiyatları ne oldu? Ticari gayrimenkul ve ofis piyasalarında nasıl değişiklikler yaşandı? Sektörde arz ve talep dengesi nasıl değişti? İşte Colliers International tarafından hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı raporu...

İstanbul Ofis Piyasası

Mevcut...