19 / 04 / 2024

konut fiyatları 2022

konut fiyatları 2022

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Konut sektörü nereye gidiyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, gayrimenkul sektöründe konut sorunun derinleştiğini, alınacak önlemler ile krize dönüşmeden bu sorundan çıkılabileceğini geçmişte olduğu gibi sektörün tekrar canlanabileceğini değerlendirdi.

Konut fiyatları diğer ülkelerde ne durumda? İşte merak edilen o fiyatlar!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarını kaleme aldı. Hızalan yazısında diğer ülkelerde konut fiyatları ne durumda olduğunu da yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Konut fiyatları yükseliyor, talep azalmıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş kaleme aldığı yazısında hızla yükselen ev fiyatlarına rağmen konut talebinin halen devam ettiğini belirtti. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

İngiltere'de konut fiyatları Haziran ayında rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları Haziran ayında yeni bir rekor kırdı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

Gayrimenkul fiyatları neden yükseliyor? GISP, artışları inceliyor! 

GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Başkanı Şükrü Cem Akçay, gayrimenkul fiyatlarındaki artışın sebeplerini açıkladı. İşte o sebepler...

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

İnşaat sektörü ve konut fiyatları çıkmaza girdi: Demir, beton ve çimento fiyatları arttı! 

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Demir, çimento ve beton fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar inşaat sektörünü ve konut fiyatlarını çıkmaza soktu...

Konut fiyatları rekora koşuyor: Rakamlar dolar ve altınla yarışıyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Konut fiyatları dolar ve altınla yarışıyor' başlıklı yazısı...

Bu illerde kiralar yüzde 75 arttı!

Gayrimenkul platformu hepsiemlak'ın yayınladığı endeks verilerine göre üç büyük şehirdeki ev kiralarında son bir senede yüzde 75 oranında fiyat artışı yaşandı.

Satılık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Sahibindencom ve BETAM’ın hazırladığı “sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre, satılık konutlara yönelik talep azalsa da fiyatlar yükselişe geçti. 3 büyükşehirde satılık konutların metrekare fiyatları 2021 yılının aynı dönemine göre iki kat arttı.

Konut fiyatları yüzde 40 artacak!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları vatandaşın ev sahibi olmasını ertelemeye devam ediyor. Demir İnşaat'ın Patronu Hamit Demir vatandaşa ev almaları konusunda kritik tarihi verdi. 

Konut fiyatlarındaki dalgalanmalar satışları nasıl etkileyecek?

Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ocak 2022 konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konut almak hayal mi oluyor? Konutlar neden zamlandı? İşte yanıtı...

Haber Türk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında konut fiyatlarında yaşanan artışın detaylarını kaleme aldı.

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Almanya’da konut fiyatları 12 yılın ardından ilk defa düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya’da konut fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 geriledi ve 2010’dan beri ilk defa düştü.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Konut fiyatları uçtu! Liste başı İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Aralık 2022 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da ortalama konut fiyatları m2 başına 1493 dolara yükselerek tarihi zirve yaptı. İstanbul'da önceki m2 başına görülen en yüksek rakam Eylül 2016'da 1470 dolar olarak kayıtlara girmişti.

Konut fiyatları Aralık ayında yüzde 167,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Aralık 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, konut fiyatları Aralık ayında yüzde 167,8 arttı...

İstanbul'da konut fiyatları rekora gidiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Ekim 2022 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da ortalama konut fiyatları metrekare başına 1432 dolara çıktı.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Markalı konut fiyatları 1 senede yüzde 95.8 arttı! 3+1 konutlar gözde oldu!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçları resmen belli oldu. Konut fiyatlarında 2022 Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 1.03, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 95.8, Ocak 2010'a göre ise yüzde 312.60 oranında nominal yükseliş yaşandı...

Konut fiyatları en çok o ilde arttı!

Merakla beklenen Merkez Bankası (TCMB) Ağustos 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre; konut fiyatlarının en çok arttığı il İzmir oldu.

Benesta Acıbadem konut fiyatları Ekim 2022! 

Anadolu Yakası’nın en yeni projelerinden Benesta Acıbadem projesi Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan lokasyonuyla ön plana çıkıyor. Peki Benesta Acıbadem fiyatları ne kadar? İşte Benesta Acıbadem konut fiyatları Ekim 2022!

konut fiyatları 2022 Haberi

konut fiyatları 2022

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Raporda yer alan verilere göre; 2022 yılı ikinci çeyrek konut satışları 2021'in aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 40,2 oranında yükselerek 406 bin 335 adet olarak gerçekleşti. 

Böylece, ikinci çeyrek konut satışları veri setindeki en yüksek seviyesini gördü. Toplam satışlar içerisinden birinci el satışların aldığı pay ise söz konusu dönemde, en düşük seviyesine düştü. Toplam satış adetlerinden ikinci el konut satışları yüzde 71,9 oranında pay alırken, birinci el konut satışlarının payı yüzde 28,1 ile sınırlı gerçekleşti.

İşte 'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu'nda yer alan tüm veriler...

İpotekli satışlar yüzde 79,1 oranında yükseldi

İpotekli satışlarda ise toplam konut satışlarındaki yükselişin üzerinde bir performans sergilenerek, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 79,1...