29 / 03 / 2024

konut fiyatları artacak mı 2020

konut fiyatları artacak mı 2020

Kovid-19 sonrası tatil bölgeleri ve yazlıklara talebin artması, buralardaki konut piyasasını da hareketlendirdi. Bodrum'da konut satışları Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83,1 artış gösterdi.

İkinci el konut satışları yeni projeleri solladı!

Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 konut satışı gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42,6 artış kaydedildi. Bu yılın en ilgi çekici verilerinden biri de ikinci el gayrimenkul tercihlerinin sıfır projeleri geride bırakması oldu.  

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

Konut fiyatlarında balon var mı? 

Konut balonu, kişisel gelir veya konut maliyetlerinden bağımsız olarak, hane halkının beklentileri nedeniyle spekülatif bir şekilde konut fiyatlarında meydana gelen ani yükselişler ve düşüşler olarak tanımlanabilir. Buna göre Türkiye'de yer yer konut balonları oluşmuştur.

Yatırım tercihleri konuttan yana!

Vatandaş yatırımını konuta yapıyor. 100 metrekare ortalama ikinci el bir konutun fiyatı İstanbul'da 386 bin TL olurken, en ucuz ikinci el konut ise 194 bin TL ile Şanlıurfa'da bulunuyor. 

Türkiye'deki vatandaşların yüzde 60.4'ü ev sahibi!

Türkiye'de son 20 yılda dar gelirlilerin ev sahibi olma oranı sürekli artış gösterdi. Türkiye'de bireylerin yüzde 60.4'ü oturduğu evin sahibi oldu.

Konut almak için şimdi doğru zaman!

Kamu bankalarının Haziran'da konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte konuta olan talep arttı. Konuttaki talep artışı fiyat artışını da beraberinde getirdi. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?

Konut satışlarına düşük faiz dopingi!

Kamu bankalarının başlattığı faiz kampanyası son dönemde durgunlaşan konut piyasasını hareketlendirdi. Tarihinde ilk kez birinci el satışlarda yüzde 0,64'e kadar inen konut kredisi faiz oranları beklemedeki talebi harekete geçirdi. Satışlardaki artışın devam edeceği öngörülüyor...

İkinci el konut fiyatları hangi ilde ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle birlikte ikinci el konut satışlarında artış yaşandı. Peki en çok ikinci el konut satışı yapılan şehirler hangileri? İşte ikinci el konut satışına ilişkin detaylar...

Emlak sektöründe hareketlilik artacak!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneğinin (TÜGEM) İzmir Şube Başkanı Onur Karademir, “Vatandaşlar düşük faizli kredi çekip konut alıyor. Satışlar hız kazanacak ve sektördeki hareketlilik artacak” diye konuştu.

Markalı konutların fiyatları artacak mı?

Ekonomist Atilla Yeşilada, "Sene sonuna geldiğimizde markalı konutların fiyatlarının şimdiki fiyatından yüzde 10-20 daha ucuz olduğunu göreceğiz" dedi...

Zamlı evler 1.5 aydır alıcı bekliyor!

Konut kredisi faizlerindeki indirimi fırsat bilen bazı ev sahibi ve inşaatçılar fiyatlara zam yaptı. Fakat İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa'ya göre, Ağustos'ta talep düşecek ve evini satamayanlar mecbur fiyatları indirecek...

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

Konut fiyatları fırlayacak!

Tarihin en büyük faiz indirimi ile en düşük kredi faizleri, ipotekli ve toplam konut satışlarında rekor yaşanmasına sebep oldu. Bu rekorların ardından fiyat artışı yaşanması da bekleniyor.

2024'te konut fiyatları artacak! Piyasayı yükseltecek 3 neden!

2023 yılında Türkiye’de konut fiyatlarının bir yılda yüzde 84 oranında arttı.2024 yılında konut fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen uzmanlar piyasayı yükseltecek 3 nedeni açıkladı.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarında artış beklediklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut fiyatları bu yıl ne kadar artacak? Fiyatlarda düşüş mümkün mü?

Konut fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 174 artarak rekor kırmıştı. Aralık ayında ise artış oranı yüzde 3.8 ile aylık yüzde 2.9 olan enflasyonun üstünde gerçekleşti. Peki konut fiyatları düşecek mi?

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de konut fiyatlarının gelecek 2 sene içinde ortalama yüzde 9 oranında gerilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artış hız kesse de durmuyor! Yıl sonuna kadar işte bu kadar artacak

Geçtiğimiz eylül ayında hızlı bir şekilde artmaya başlayan konut fiyatlarında yavaşlama dönemine girdi. İşte detaylar...

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatları yüzde 40 artacak!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları vatandaşın ev sahibi olmasını ertelemeye devam ediyor. Demir İnşaat'ın Patronu Hamit Demir vatandaşa ev almaları konusunda kritik tarihi verdi. 

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

konut fiyatları artacak mı 2020 Haberi

konut fiyatları artacak mı 2020

Koronavirüs salgını sonrası ülke genelinde tatil beldelerine, sahil bölgelerine ve yazlıklara talep yoğunlaşırken, en çok tercih edilen bölgeler arasında Ege ilk sırada yer aldı.

Özellikle karantina sürecini kalabalık şehirlerde geçiren vatandaşların, yazlık, az katlı, müstakil ve bahçeli evlere ilgisi arttı. Bu ilgi, tatilciler ve yazlık ev almak isteyenler tarafından en çok tercih edilen şehirler arasında olan Bodrum'da konut satışlarını canlandırdı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçen yılın ilk 8 ayında ilçede satılan konut dedi 2 bin 930 iken, 2020'nin aynı döneminde yüzde 34,33 artış göstererek 3 bin 936'ya çıktı. 

Fakat Kovid-19 salgını ardından normalleşme döneminde gerçekleşen satışlar baz alındığında bu rakam çok daha yüksek oranlarda kaydedildi. Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos döneminde 1.219 konutun satıldığı ilçede, bu sene aynı...