29 / 03 / 2024

konut fiyatları artış

konut fiyatları artış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Evde fiyat oyununa izin yok!

Kredi kampanyalarından sonra konutta yüzde 30, ikinci el otoda yüzde 40’ı bulan fiyat artışları mercek altına alındı. Müfettişler bu hafta denetimlere başlıyor.

Konuta dolar zammı yolda!

Türk Lirası, yabancı para birimleri karşısında tarihinin en kötü günlerini yaşarken, döviz kurundaki yükseliş gayrimenkul sektörünü de vurdu. Fiyatların yapımı süren inşaatlarda yüzde 10, yeni projelerde yüzde 20 artması bekleniyor...

Konut fiyatları hangi ilde ne kadar arttı?

Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi “Ağustos” ayı raporu açıklandı. Türkiye’nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları Balıkesir'de yüzde 2.26 oranında artarak fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

Konut fiyatlarıyla birlikte kiralar da artar!

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Knight Frank adlı kurumun konut fiyatlarıyla ilgili raporunu değerlendirdi. İşte o yazı:

Konut fiyatları beş yılda yüzde 30 arttı!

Merkez Bankası'nın 2010 yılını başlangıç alarak hesapladığı konut fiyat endeksi, tüm konutlar bazında fiyatların son beş yılda reel olarak yüzde 30 arttığını ortaya koydu. Yeni konutlara göre ise bu beş yıldaki artış yüzde 26 olarak belirlendi.

Konut fiyatları ne zaman zamlanacak?

Doların son bir yıldaki TL karşısında geldiği seviye konut fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Dumankaya DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut fiyatlarına enfl asyon hariç yüzde 10, enflasyon ile birlikte yüzde 18 civarında zam olacağını söyledi.

Konut fiyatları yüzde 16.7 artış gösterdi!

2015 Ocak ayı verilerine göre, son bir yıl içinde konut fiyatları Türkiye genelinde “yüzde 16.7” artış gösterdi. Bir önceki aya göre değişim ise “yüzde 1.29” oldu.

Konut fiyatları 2015'te ne kadar arttı?

Reidin.com ve GYODER emlak endeksleri Ocak 2015 raporuna göre yıllık satış fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında en yüksek artış yüzde 20,09 ile İstanbul'da gerçekleşti..

Konut fiyatları yıllık yüzde 20 oranında artıyor!

Sürekli artan konut fiyatları tasarruflarına güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor. Konut fiyatlarındaki yıllık artışının yüzde 20’leri bulması vatandaşların yastık altındaki altınları satıp konuta yatırmasında neden oluyor..

Konut fiyatlarındaki artışlar sanayinin 5 puan önünde!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Danışmanı Mustafa Sönmez‘in hazırladığı "Sanayinin Sorunları ve Analizleri / Sanayide Enflasyon: Ortalamanın Altındaki ve Üstündeki Sektörler" başlıklı araştırma raporu yayınlandı..

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 20 arttı!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Aralık'ta konut fiyatları en çok Arnavutköy'de arttı!

hurriyetemlak.com Aralık 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Endekse göre Aralık ayında en çok değerlenen ilk üç ilçe belli oldu...

Konut fiyatları Aralık'ta en çok hangi ilde arttı?

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış istanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da oldu!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları art arda 5. ayda da artış gösterdi. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre fiyatlar Ocak ayına göre yüzde 0,4'lük bir artış gösterdi.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

konut fiyatları artış Haberi

konut fiyatları artış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar ile ilgili olarak onlara asla müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin o açıklamaları...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacının uygun maliyetle konut sahibi olma avantajının dışında vatandaşları konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumak olduğuna değindi.

Bakan Nebati, yine aynı biçimde, vatandaşların konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 sene boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları şartıyla belirli bir kaynak ayrıldığını kayderek, şunları dile getirdi:  "Tüm bu çabalara rağmen bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla...