26 / 04 / 2024

Konut fiyatları artmaya devam edecek mi

Konut fiyatları artmaya devam edecek mi

Türkiye'de konut fiyatları son birkaç yılda keskin artış gösterdi buna bağlı olarak fiyatlarda balon olduğu konuşulmaya başlandı. Fiyatlar artmaya devam edecek mi, vatandaş ev sahibi olabilecek mi?

Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

Son zamanlarda konut fiyatları artmaya devam ediyor. Gözler konut piyasına çevrilirken, devlet 65 il için konut müjdesi verdi.

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

Ekonomide rasyonel politikaların öne çıkmaya başlaması ile beraber maliyet baskısı altında kalan inşaat sektörünün hareketlenebileceği ifade edildi. Fakat dolardaki yükselişle beraber ev fiyatlarının da artmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Konut fiyatlarındaki artış hız kesse de durmuyor! Yıl sonuna kadar işte bu kadar artacak

Geçtiğimiz eylül ayında hızlı bir şekilde artmaya başlayan konut fiyatlarında yavaşlama dönemine girdi. İşte detaylar...

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat

Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan konut fiyatları artmaya devam ediyor. Peki Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini aştı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi satışların patlamasına sebep oldu. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi? 

Konut fiyatları ne kadar arttı?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile beklemekte olan talep açığa çıktı. Faizlerin düşmesi ile ve talebin artması ile konut fiyatları arttı. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

Konut fiyatları ne zaman artacak?

MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, konut fiyatlarının 2018'in ikinci çeyreğinden itibaren artmaya başlayacağını söyledi.

Konut fiyatları en çok hangi ülkede pahalı?

Konut fiyatları artmaya devam ediyor. Dünyada en pahalı konut Hong Kong'da. Peki bu listede Türkiye kaçıncı sırada?

İzmir Ayrancılar'da konut fiyatları artıyor!

Ayrancılar'da konut fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Ayrancılar'ın en cazip yaşam alanlarından biri olan Yeni Pancar Yolu'nda eski dairelerin fiyatı da artan taleple yükseldi.

İzmir Ayrancılar'da konut fiyatları hızla artıyor!

İzmir Ayrancılar'da konut fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Ayrancılar'ın en cazip yaşam alanlarından olan Yeni Pancar Yolu'nda eski dairelerin fiyatı da artan talebi yükseldi.

Afyon Dinar'da konut fiyatları artıyor!

Son yıllarda yapılan yatırımlarla beraber çehresi değişen Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde konut fiyatları artmaya devam ediyor. Alt gelir gurubunun almasının imkansız hale geldiği ilçede orta gelirli ailelerde konut edinme sıkıntısıyla karşı karşıya.

Konut fiyatları yüzde 12 artacak!

2011 yılından bu yana fiyatların döviz kuruna paralel artmaya devam ettiğini vurgulayan Baştürk, doğal talebin ve yurtdışı satın almaların arttığını, gelecek yıl konut fiyatlarının yüzde 12-13 artacağını belirtti.

Konut fiyatları artmaya devam edecek mi Haberi

Konut fiyatları artmaya devam edecek mi

Türkiye'de konut fiyatları son birkaç yılda keskin artış gösterdi buna bağlı olarak fiyatlarda balon olduğu konuşulmaya başlandı. Fiyatlar artmaya devam edecek mi, vatandaş ev sahibi olabilecek mi?


Ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, Türk konut sektöründe son dönemdeki fiyat artışlarının olağanüstü aşırı olduğunu ve piyasada özellikle de metropollerde balon oluştuğunu belirtti.


* Yılbaşından bu yana hızla artış kaydeden konut satışları Eylül ayında yüzde 20,1 düştü. Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME) 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 artarken işçilik endeksi yüzde 8,2 ve malzeme endeksi yüzde 5,1 arttı.


* Kredi faizleri yükseldi. Kentsel dönüşüm nedeniyle İstanbul dev bir şantiyeye dönüştü, kiralar bazı semtlerde yüzde 100'ün üzerinde arttı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa; "Eskiden insanlar kira ödeyeceğime üstüne para koyayım...