27 / 04 / 2024

konut fiyatları değerlendirme

konut fiyatları değerlendirme

İspanya'da konut fiyatları 6 yıldır düşmeye devam ediyor.İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE) verilerine göre 2013 yılında ülkedeki konut fiyatları ortalama yüzde 10,6 geriledi.

Faik Öztrak'tan konut fiyatları değerlendirmesi!

CHP Sözcüsü Öztrak, son zamanlarda konut fiyatlarında meydana gelen artışlar hakkında yorum yaptı. 

Konut fiyatlarında en yüksek yıllık artış!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş’nin aylık olarak hazırladığı Konut satışları ve konut fiyat endeksini analiz ettiği, Odak yayınının yeni sayısında, konut satışları ve konut fiyatları değerlendirildi.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!

Sahibindencom'dan yayınlanan emlak endeksi verilerine Türkiye'de Ekim ayında konut fiyatları önceki aya oranla yüzde 2,6 arttı.

İzmir'de konut fiyatlarına deprem dopingi!

İzmir'de yıkıma sebep olan deprem sonrasında pek çok vatandaş, prefabrik ve müstakil evlere yöneldi. Artan taleple birlikte konut fiyatları da bir hafta içerisinde yüzde 40 arttı. 

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

ABD'de konut fiyatları yüzde 3,5 arttı!

ABD'de konut fiyatları haziran ayında yüzde yıllık yüzde 3,5 artış gösterdi. Konut fiyatları mayıs ayında yüzde 3,6 yükselmişti.

İngiltere'de konut fiyatları koronavirüse rağmen düşmedi!

Koronavirüs sebebiyle birçok sektör canlılığını kaybetti. İngiltere'de konut fiyatları virüse rağmen düşmedi. Londra merkezinde 1.5 milyon pounda ancak 100 metrekare ev alınabiliyor...

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

İngiltere'de konut fiyatları Mayıs'ta yüzde 1,7 düştü! 

Nationwide konut fiyatları endeksi verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları, Mayıs'ta yüzde 1,7 oranında düştü. Bu düşüş, son 11 yılın en sert düşüşü olarak kaydedildi...

Koronavirüs Türkiye'de konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs konut sektörünü de etkilemeye devam ediyor. Peki sektör salgından nasıl etkilendi? Konut fiyatları arttı mı? İşte koronavirüsün konut sektörüne etkileri...

Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı!

Sanayi ve turizm bölgelerine yakınlığı ile dikkat çeken, son yıllarda düzenli göç alan Düzce’nin gayrimenkul değerlerine göre Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı…

ABD'de Aralık ayında konut fiyatları yüzde 3,8 arttı!

Amerikan Birleşik Devleti'nde konut fiyatları Aralık 2019 döneminde yıllık bazda yüzde 3,8 yükseldi. 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks de yüzde 2,9 artarak beklentileri aştı...

Düzce’de konut fiyatları yüzde 2 arttı!

Düzce’de konut fiyatları son dört yılda yüzde 29, son bir yılda yüzde 2 artış gösterdi. Konut satışları iste yüzde 10 düşüş yaşadı.

konut fiyatları değerlendirme Haberi

konut fiyatları değerlendirme

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE) verilerine göre 2013 yılında ülkedeki konut fiyatları ortalama yüzde 10,6 geriledi.


INE, 2012'de yüzde 13,7'lik olan düşüşe oranla 2013'teki gerilemenin daha az olduğunu açıkladı. Ekonomik kriz etkisiyle İspanya'da 2008 yılından bu yana konut fiyatları azalırken, ikinci el konutların fiyatları ise yenilere göre daha fazla değer kaybediyor.


Konut fiyatlarındaki düşüş ülkedeki tüm özerk bölgelerde yaşanırken, Murcia (yüzde 15,3), Castilla La Mancha (yüzde 15,1), Extremadura (yüzde 14,7) ve Castilla y Leon'un (yüzde 14,1)  sıralamada önde yer alıyor.


İspanya'da konut alım satımı 2013'te bir önceki yıla oranla yüzde 2,2 gerilerken, bu rakam krizin başlangıcından bu yana görülen en az düşüş oranı...