19 / 04 / 2024

konut fiyatları düşüş son durum

konut fiyatları düşüş son durum

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) veri tabanı, veri kaynağı olarak kullanılarak hazırlanan konut satış istatistikleri eylül ayı rakamları açıklandı.

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi Şubat 2024 itibariyle yıllık bazda yüzde 70 yükseldi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, maliyetteki yükselişe rağmen konut fiyatlarındaki düştüğünü söyledi.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

60 milyon TL olan apartman maliyeti, enflasyonla 100 milyon TL'ye yükseliyor: Konut fiyatları düşmez!

Yeni ev alacaklar ve konuta yatırım yapacaklar, fiyatların nasıl bir seyir izleyeceğini merakla araştırıyor. İnşaat Doktoru isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Fiyatlar düşmez' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Raporlar ‘Konut fiyatları düşüyor’ diyor, Peki vatandaş ne hissediyor!

BETAM tarafından açıklanan rapora göre son 8 aydır konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki raporlardaki bu düşüş piyasaya nasıl yansıyor? Vatandaş ne hissediyor? İşte vatandaşın cevabı…

Konut fiyatları düşecek! Analist rakam vererek tek tek açıkladı: Evi satıp bankaya para koyma yarışı başlayacak!

Analist Türker Açıkgöz, konut fiyatları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve fiyatların düşeceğini, evini satıp bankaya para koyma yarışının başlayacağını söyledi. İşte o açıklama...

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Konut fiyatları düşecek mi? Yeni ev almak isteyenler dikkat!

Bu sene konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Konut fiyatları düşecek mi? Ev sahibi olmak isteyenler bu yılın ikinci yarısına dikkat!

Konut fiyatlarında reel artış hızının gerilemeye devam ettiği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Ekonomist Hatice Kolçak, resmi X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi ve beklentisini paylaştı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Konut fiyatları düşüyor mu? Yükseliyor mu?

Konut Fiyat Endeksi Kasım 2023'te aylık bazda yüzde 1,9 ve yıllık bazda ise yüzde 82,8 artış kaydetti. Peki konut fiyatları düşüyor mu, yükseliyor mu? İşte ayrıntılar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaparak, fiyatların dolar bazında sert düşüşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

konut fiyatları düşüş son durum Haberi

konut fiyatları düşüş son durum

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) veri tabanı, veri kaynağı olarak kullanılarak hazırlanan konut satış istatistikleri eylül ayı rakamları açıklandı.


TR61 olarak adlandırılan Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz’in 2015 yılı eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayan TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, üç ilde de eylül satışlarının düştüğünü kaydetti.


Ülke genelindeki konut satışlarının 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 bin 483 olarak gerçekleştiğini ifade eden Abdi Öncel, konut satışlarında, İstanbul’un 15 bin 994 konut satış, yüzde 17,3 oranıyla en yüksek paya sahip olduğunu söyledi.


ANTALYA’DA CİDDİ DÜŞÜŞ YAŞANDI


Antalya’da 2014 Eylül ayında 6 bin 136 konut satıldığına işaret eden Öncel, konut satışının 2015...