25 / 04 / 2024

konut fiyatları düşüyor mu

konut fiyatları düşüyor mu

İstanbul’da konut fiyatları yüzde 9.9 düştü, 46 küresel kent içerisinde 45’inci sırada yer bulan İstanbul bir zamanlar zirvedeydi...

Konut fiyatları düşer mi?

Konutta bu kış zor geçecek. Ev alacak kadar parası olan şanslı kesimdenseniz acele etmeyin bekleyin...

2019 konut sektöründe son durum ne?

Dışarıdan gelen borç para kadar üretebilir, istihdam yaratabilir ve tüketebilir hale düşürülen ekonomimizde konut sektörü de etkilendi. 10 yılı aşkın devam eden yükseliş sonrasında fiyatların düşeceği düşünülüyor. 

Konut fiyatlarında maliyet sebebiyle düşüş olmayacak!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan yaptığı açıklamada konut fiyatlarında beklenenin aksine bir düşüş olmayacağını söyledi.

Konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler!

Uluslararası Para Fonu (IMF), dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı

Konut fiyatları düşüyor mu?

Konut satış ve pazarlama danışmanlığı sektörünün güçlü oyuncularından Aremas, İstanbul’un belli bölgelerindeki konut fiyatlarının aşağıya düşmesinin temel nedenlerini sıraladı

Yeni konut fiyatlarında artış yaşandı!

Reidin-GYODER Ekim 2014 ayı raporuna göre konut fiyatlarında bir öndeki yıla göre artış yaşandı. Rapora göre en yüksek artış İstanbul'da, en düşük artış ise Kocaeli'de gerçekleşti.

Konut fiyatları TL bazında Haziran'dan beri düşüyor!

Yeni ev alacaklar konut fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ederken, Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaştı. İşte M. Kıvanç Önder'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Konut fiyatları düşüyor, yalancı bahar bitti!

Konut satışları ve üretiminde düşüş yaşanırken, fiyatlarda da düşüş beklentisi artıyor.  Ev sahipleri fiyatları indirmeme konusunda dirençli davransa da piyasadaki eğilim düşüş yönünde. Peki fiyatlar gerçekten düşüyor mu? Herkesin merak ettiği o soruya çarpıcı bir yanıt geldi.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Dolar yerinde sayıyor, konut fiyatları düşüyor: Tek kazandıran Borsa İstanbul!

Yatırımcılar ve vatandaşlar birikimlerini dolara mı, faize mi, konuta mı yoksa borsaya mı yatırmalarının daha mantıklı olduğunu merakla araştırıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından kazandıran yatırım aracını açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Emlak fiyatları düşüyor, konut alamayan vatandaş arsaya yöneliyor!

Emlak uzmanları yaptığı açıklamada son altı aydır piyasa fiyatlarında düşüş olduğunu belirterek, vatandaşların buna rağmen yatırım amaçlı konut almadıklarını ve arsaya yöneldiklerini söyledi.

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Mustafa Koçak, konut fiyatlarının nominal olarak artsa da son bir kaç aydır aylık bazda reel olarak düştüğünü, söyleyerek konut almak isteyenlere müjdeyi verdi.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Konut fiyatları düşecek mi? Ev sahibi olmak isteyenler bu yılın ikinci yarısına dikkat!

Konut fiyatlarında reel artış hızının gerilemeye devam ettiği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Ekonomist Hatice Kolçak, resmi X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi ve beklentisini paylaştı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

konut fiyatları düşüyor mu Haberi

konut fiyatları düşüyor mu

İngiltere merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 46 şehrindeki konut fiyatlarına ilişkin hazırladığı raporu yayımladı.

Küresel Kentler Konut Endeksi 2019 yılı ikinci çeyrek verilerine göre, son 12 ayda Kanada'nın Vancouver şehri yüzde 13.6'lık düşüşle fiyatların en çok gerilediği yerleşim yeri oldu. Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 9.9 düşüş gösterdiği mega kent İstanbul ise sondan birinci oldu. Üç aylık periyodlarla bakıldığında ise İstanbul'da yüzde 5.1 ile fiyatların en çok düştüğü şehir oldu.


Merkezi Londra'da yer alan  ve dünya çapında 417 ofisi bulunan Knight Frank'ın raporuna göre, son bir senede ev fiyatlarının yüzde 12.7 artış gösterdiği Almanya Berlin endekste ilk sırada yer aldı. Yüzde 12'lik artışla yine bir Almanya kenti olan...