19 / 04 / 2024

konut fiyatları en çok nerede arttı

konut fiyatları en çok nerede arttı

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2017 yılı Kasım ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre Kasım'da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.01 oranı ile en çok Çankırı'da arttı.

Türkiye'de konut fiyatlarında şişme var mı?

Özak Grubu Başkanı Ahmet Akbalık, “Paranın maliyeti ve evin değeri birlikte hesaplandığında şişme var gibi görünür. Ama firmalar finansmanı kendi sağlıyor böyle bir problem yok” dedi.

Ekim'de konut fiyatları en çok Antalya'da arttı!

Reidin.com ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan "Reidin-GYODER 2015 Ekim Raporu"na göre, Antalya, metrekare başına konut satış fiyatları ve kiraların en çok arttığı şehir oldu.

Ağustos'ta konut fiyatları yüzde 18,2 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatları Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 18,2 arttı. İstanbul'da fiyat artışı yüzde 24,5'i buldu. 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86 oranında arttı.

Konut fiyatları 3 kat arttı!

7 Haziran seçimlerinin ardından doların yükselişiyle artış gösteren inşaat maliyetleri 3. çeyrekte de yükseldi. Konut fiyatları ise 3 kat arttı.

Konut fiyatları en fazla Antalya'da artış gösterdi!

Konut fiyatlarında, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1.30, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8.35 artış meydana geldi.

Konut fiyatları Temmuz'da yüzde 0,19 arttı!

Metrekare başına konut satış fiyatları Temmuz ayında en fazla Çanakkale'de artarken, kiralar ise en çok Sivas'ta yükseldi. Temmuz'da bir önceki aya göre yüzde 0,19 artış oldu.

Temmuz'da konut fiyatları en çok Çanakkale'de arttı!

Garanti’nin desteğiyle Reidin ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin temmuz raporu yayınlandı. Buna göre Çanakkale,Temmuz 2015’te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir oldu.

Fikirtepe'de konut fiyatları ikiye katlandı!

İmar sorunlarının çözüldüğü ve milyarlarca liralık birçok gayrimenkul projesinin yükseldiği Fikirtepe, inşaat sektöründe yeni sezonun gözdesi olmaya aday.Bölgede konutların metrekare fiyatı 2 yıl içinde ikiye katlandı.

Haziran ayında kiralar en çok Uşak'ta yükseldi!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Haziran Raporu yayımlandı.Raporda kiraların en çok Uşak'ta yükseldiği kaydedildi.

2+1 dairelerin kira fiyatları yüzde 1,11 arttı!

2015 yılı Haziran itibariyle yeni konut fiyatlarında mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,76, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,35 artış meydana geldi.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da oldu!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatları en çok Şişli-Harbiye'de arttı!

İstanbul genelinde 2014 yılı içerisinde Beşiktaş - Bebek, Kadıköy - Bahariye, Sarıyer - Rumelihisarı ve Sarıyer -İstinye haricinde tüm bölgelerde işyeri metrekare fiyatları, konut fiyatlarının üzerinde bir hızla artıyor.

Konut fiyatları yüzde 17 yükseldi!

REIDIN ile GYODER'in 'Yeni Konut Fiyat Endeksi' raporuna göre, yeni konut fiyatları Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.27, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.02 arttı.

Dolar ve Euro getiride konut fiyatlarını geride bıraktı!

Tırmanışa geçen dolar ve euro getiride konut fiyatlarını geride bıraktı. Geçen yıl Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 13.6 artarken, dolar yüzde 15.96, euro da yüzde 21.06 prim yaptı

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

İstanbul'da en uygun konut nerede? İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en düşük olduğu üç ilçe...

İstanbul'da yaşamak isteyenler konut fiyatları bakımından İstanbul'un en uygun ilçelerini araştırıyor. İşte İstanbul'un en uygun ilçeleri...

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç il Ankara, İzmir ve İstanbul oldu! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir Türkiye'den oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

konut fiyatları en çok nerede arttı Haberi

konut fiyatları en çok nerede arttı

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2017 yılı Kasım ayı sonuçlarını değerlendirdi.

Yetgin, "Kasım ayında TÜFE'de yüzde 1.49, Yurt İçi-ÜFE'de yüzde 2.02 artış gözlemlenmesine rağmen markalı konut üreticilerinin aylık yüzde 0.17 oranında fiyat artışına gitmeleri, Ekim’de olduğu gibi artan maliyetleri fiyatlara yansıtmadıklarını gösteriyor. Ayrıca Kasım ayı yeni konut satışlarında peşinat kullanım oranı yüzde 26, banka kredisi kullanım oranı yüzde 30 ve senet kullanım oranı yüzde 44 olarak gerçekleşti. Banka kredisi kullanım oranının -11 puan azalırken, senet kullanım oranının 14 puan artmasında, firmalarca uygulanan kampanyaların yanı sıra kredi faiz oranlarındaki artışın da etkili olduğunu söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu. 


En çok Çankırı'da arttı

Kasım'da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.01 oranında artan Çankırı, fiyatların en çok yükseldiği...