19 / 04 / 2024

Konut fiyatları neden artıyor

Konut fiyatları neden artıyor

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

Konut fiyatlarının artmasın altında yatan asıl neden, enflasyondan kaçmak isteyenler!

Dünya Gazetesi yazarı Ömer Faruk Çolak, bugünkü köşesinde; son aylarda hızla artan konut fiyatlarına değindi! İşte hızla artan konut fiyatlarının ana nedenini açıklayan Çolak'ın "Konut fiyatları ve para talebi" başlıklı yazısı...

Konut fiyatlarındaki artışın nedeni yabancıya satış mı?

Değerleme sektörünün duayenlerinden Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu konut fiyatlarındaki artışla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Budakoğlu'nun o açıklamaları...

Konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisi! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarındaki artışta yabancıların etkisini değerlendirdi. İşte Soner Keleş'in o değerlendirmesi...

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde şu an konut almak için doğru zaman olup olmadığını, konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Konut alma zamanı mı?' başlıklı yazısı...

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Türkiye’nin ilk global gayrimenkul şirketi olan Redstone'un Bostanlı ve Bağdat Caddesi şubeleri açıldı. Açılışa katılan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahiplerinden satışlarda zam oyunu!

Son zamanlarda artan konut fiyatları da ev sahiplerini harekete geçirdi. Çok sayıda ev sahibi konut fiyatlarının artacağını düşünerek satış işlemlerinde ya fiyat arttırıyor ya da satıştan vazgeçiyor.

Türkiye'de konut fiyatları ne kadar arttı?

Türkiye genelinde 2010 senesi Ağustos ayı ile 2021 yılı Ağustos ayı arasında geçen 11 yılda konut fiyatları nominal olarak yüzde 411,54 oranında arttı. 

Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan konut fiyatları artmaya devam ediyor. Peki Türkiye’de ve dünyada konut fiyatları neden artıyor? 

Konut fiyatlarında sanal tehlike!

Ev arayan vatandaşların ilk tercihi internetteki ilan siteleri oluyor. Bu sitelerde istedikleri fiyatları yazan ev sahipleri ve emlakçıları ev satılmadıkça fiyatı arttırdığı için panik ortamı yaratıyor. 

Türkiye'de ev fiyatları neden yükseliyor?

Dünyada ev fiyatlarının en fazla yükseldiği ilk üç ülke belli oldu buna göre; Türkiye'de 29,2, Yeni Zelanda'da yüzde 25,5 ve ABD'de yüzde 18,6 artış kaydedildi. Peki konut fiyatları neden artıyor?

Konut fiyatlarındaki artışın arkasında ne var?

Tüm dünya ekonomisini etkisi altına alan koronavirüs salgını süreci her alanda olduğu gibi inşaat sektörünü de önemli ölçüde etkiledi.

Osman Avcıl: Konut fiyatlarındaki artışın birden fazla nedeni var!

Son dönemlerde artan konut fiyatları hakkında konuşan Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı (ELMÜTDER) Av. Osman Avcıl,konut fiyatlarındaki artışın birden fazla nedeni olduğunu vurguladı.

Konut fiyatlarının artış nedeni gizli enflasyon!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konut artışlarıyla ilgili "Talep oldukça müteahhitler satacağı evin fiyatını artırıyor." dedi.

2024'te konut fiyatları artacak! Piyasayı yükseltecek 3 neden!

2023 yılında Türkiye’de konut fiyatlarının bir yılda yüzde 84 oranında arttı.2024 yılında konut fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen uzmanlar piyasayı yükseltecek 3 nedeni açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatları neden düşmüyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarının neden düşmediğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Üniversite dönemi yaklaştı, kiralık konut fiyatları peş peşe arttı!

Türkiye genelinde her sene olduğu gibi bu senede Ağustos ayında hem konut hem de kira fiyatları arttı. Peki, konut fiyatları neden yükseldi? İşte detaylar...

Konut fiyatları neden yükseliyor? Konut Fiyat Endeksi'ndeki artış 4 yılda yüzde 652 oldu!

Konut satışları Nisan'da yüzde 35, yılın ilk dört ayında yüzde 18.6 düştü. Ancak fiyatlardaki yükseliş tüm hızıyla sürüyor. Peki konut fiyatları neden yükseliyor?

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı? Konut fiyatları düşecek mi? Ev alacaklar dikkat!

Son günlerde sık sık konut fiyatlarının eskisi kadar artmamasının nedeni merak konusu oluyor. İktisatçı Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamasının nedenini bir bir açıkladı. 

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! OECD ülkelerinde fiyatlar düşerken, Türkiye'de yıllık artış yüzde 153!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz devam ediyor. Peki konut fiyat artış oranları nasıl? Konout fiyatları neden artıyor?

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor! Bir yılda Yüzde 153 zamlandı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan konut fiyatlarının çıkışı, yükselen enflasyonunda etkisiyle tartışmaların alevlenmesine neden olmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışları ile alakalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni verileri açıkladı.

Konut fiyatları yıllık olarak arttı! Satışlar neden geriledi?

Vatandaşın konut alma hayalleri neredeyse suya düşerken piyasadaki alıcılar yatırımcılar ya da yabancılar oldu. Ekonomistler, konut fiyatlarını, yüzde 15'e varan yabancı satışlarının katladığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları neden artıyor Haberi

Konut fiyatları neden artıyor

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı.

Kredi maliyetlerinin yükselmesi ve fahiş fiyatların talep düşüklüğü yaratması gibi sebepler fiyat yükseliş hızının düşmesinde etkili olurken bunun Türkiye’ye yansıyıp yansımayacağı ise merak konusu oldu. Uzmanlar BDDK’nın son aldığı önlemlerle beraber Türkiye’de de ucuz ve bol kredi vaktinin dolacağı görüşünde neredeyse hem fikir.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; uzmanlar, diğer tüm varlıklara göre konut fiyatlarında da yükseliş hızının süreceğini fakat reel fiyat bazında piyasa bir miktar dengelenebileceği görüşünde. Fakat konut fiyatlarında yaşanan yükseliş hızı bir miktar dengelense de özellikle alım gücü noktasında zorlanan vatandaşın kredi kullanmadan konut alması çok zor olacağı için soğuyan piyasanın...