28 / 03 / 2024

konut haberleri

konut haberleri

DTZ Pamir & Soyuer firması tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2014 4. Çeyrek” başlıklı araştırma raporu yayınlandı.

Faiz oranları düştü, konut satışlarındaki düşüş hız kesti!

Konut kredilerinin yüzde 1.0'in altına çekilmesiyle, kredili konut satışlarındaki düşüş hız kesti. Türkiye konut sektörü, satışlardaki düşüşlerin yerini artışa bırakacağı umuduyla gözlerini yeni faiz indirimlerine çevirdi.

Esra Adıbelli Neşeli: Konutta 2014'ün gözdesi 2+1'ler oldu!

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Kıdemli Değerleme Uzmanı Neşeli," 1+0 ile 1+1 tipindeki daire stoğunun oldukça artması 2014'te yapılan projelerde 2+1 daire tipini öne çıkardı dedi.

Fırat Muşlu: Konut almak daha kârlı!

Türkiye'de konut fiyatlarının çift haneli büyümesini değerlendiren, Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu, "Sanayi cazibesini yitirdi. Konut daha kârlı, daha dertsiz." dedi.

Bülent Erkul: Aşırı konut üretimi atıl bir piyasa yaratıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Erkul kentte yaşanan sorunların altını çizdi. Eskişehir'de yapı stoğu envanterinin acilen çıkartılmasını isteyen Erkul, aşırı konut üretiminin atıl ve hareketsiz bir piyasa yarattığına dikkat çekti.

Murat Muratoğlu: Konut alanlar ihtiyaçtan çok yatırım düşüncesi ile hareket ediyor!

Murat Muratoğlu bu haftaki yazısında konutun ihtiyaçtan mı yoksa yatırım için mi alındığını değerlendirdi. Muratoğlu "konut alanlar ihtiyaçtan çok yatırım düşüncesi ile hareket ediyor." dedi.

Cansel Turgut Yazıcı: Karma projeler daha da yaygınlaşacak!

Yazıcı, "Çoğu insan için günlük hayatm yoğunluğuna ayak uyduran, hayatımızı kolaylaştıran her trend doğru bir trenddir. Bu tip karma projelerin sayısının özellikle metropollerde artarak devam edeceğini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Mayıs ayında konut satış oranı yüzde 8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı konut satış istatistiklerine göre mayıs ayında Türkiye genelinde 90 bin 377 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 8 artış gösterdi.

5 ayda 515 bin konut el değiştirdi!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre,Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın 5 ayında 3 milyon 103 bin işlem gerçekleştirdi. Yılın 5 ayında 515 bin 151 konut el değiştirdi.

Koç Grup her bütçeye uygun konut üretiyor!

Firma sahibi Mimar Nihat Koç Tüketici yelpazesinde, her bütçeye uygun konut yapmayı ilke edindik. İnşaat dünyasındaki gelişmeleri ise bir mimar olarak yakından takip ediyorum" diye konuştu.

Türkiye genelindeki konut fiyatları yüzde 23 arttı!

İnternet üzerinden konut alım satım portalı hurriyetemlak.com, 2014 Mayıs ayı emlak endeksini açıkladı. Açıklanan oranlara göre, Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 23'e yükseldi.

Konutta takas yöntemi satışları attırdı!

Konut satışlarında yaşanan durgunluk takasla ev satışlarına ilgiyi artırdı. Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında yükseldiğine dikkat çekti.

Serdar İnan: Ürettiğimiz 100 konutun 35 tanesini yabancıya satıyoruz!

Ürettiğimiz 10 konutun 35 tanesini yabancıya satıyoruz inanlar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar inan, "Japonya, Çin, Hindistan ve Pakistan'dan yatırımcılar gelmeye başladı. Her 100 konuttan 35'ini yabancıya satıyoruz. Hedefimiz %50" dedi.

İstanbul'da konutlar küçük ve pahalı!

Reidin tarafından 2013 yılı için satışa çıkarılan konut tipindeki gayrimenkullerin nicel özellikleri incelenerek, , ilan hacmi açısından en çok hareketliliğin yaşandığı 7 şehir ve 30 büyükşehir için konutların özellikleri hakkında bir araştırma yapıldı.

Konut sektörü önümüzdeki dönem daha da gelişecek!

Gayrimenkul sektörü özellikle 2014 yılına çok hızlı başladı. mütekabiliyet yasası ile başta emlak sektörü olmak üzere birçok sektör de hareketlendi. Önümüzdeki dönemi, konut sektörü için gelişime son derece açık bir dönem olarak görüyoruz.

Konut kredisi faizleri hareketlendi!

Ev alacak vatandaşlar konut kredisi faizlerini araştırıyor. Merkez Bankası'nın 100 puanlık faiz indiriminin ardından kredi faiz oranlarından da indirim haberleri gelmeye başladı. Peki kredi faizleri ne oldu?

Konut kredisi faizleri zirve yaptı!

Bankaların güncel kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri geliyor. 2020'nin son aylarına girilmesiyle birlikte konut kredisi faizleri zirve yaptı. İşte bankaların güncel kredi faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları zirveye koşuyor!

Konut kredisi faiz oranlarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Güncel kredi faiz oranları yakından izleyen  vatandaşlar kendileri için en uygun seçeneğe ulaşmak istiyor. Peki konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Kampanyalar sonrası konut kredisi faizlerinde son durum!

Kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri,konut kredisi çekmek ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında ilk sırada. Peki kampanyalar sonrası konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut kredisi faizleri Eylül ayı sonunda ne oldu?

Kredi faiz oranları ile ilgili son dakika haberleri, son dönemde ev almak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında ön plana çıkıyor. Peki konut kredisi faizleri Eylül ayı sonunda ne oldu?

Konut satışları 2019 birinci çeyrekte yüzde 15,6 azaldı!

Pamir&Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2019 1. Çeyrek Raporu'na göre, konut satışları 2019 birinci çeyrekte, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 15,6 azaldı.

Bankaların konut kredisine uyguladığı masraflar nelerdir?

Son günlerde gündeme gelen konut kredisi faiz oranlarının düşüşü ile bankaların konut kredisi masraflarını arttırdığı haberleri üzerine Kredi Pazarı bankaların konut kredisine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

İkinci el konut satışları neden yavaş?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "ikinci el konut satışları" konusunu kaleme aldı..

Konut reklamları insanları kandırıyor mu?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "konut reklamları" konulu yazı yazdı.

Sitelerden konut alanlar dikkat!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerden konut alanlar dikkat" konulu yazı yazdı. İşte o yazı...

TOKİ Karabük Yenice kura sonucu isim listesi 252 konut!

TOKİ Karabük Yenice kura sonucu isim listesi 252 konut bugün açıklanacak. Sonuçlar açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Altıntaş TOKİ 3. Etap kura sonuçları 512 konut!

Altıntaş TOKİ 3. Etap kura sonuçları 512 konut açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

403 konut Malmeydanı 3. Etap Emekli kura sonuçları!

403 konut Malmeydanı 3. Etap Emekli kura sonuçları açıklandığında Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da yer alacak.

konut haberleri Haberi

konut haberleri

Gayrimenkul Haberleri 2014 4. Çeyrek rapor içeriği Türkiye ekonomik gelişmeleri, İstanbul Ofis Pazarı, Türkiye Perakende Pazarı incelemesinden oluşmaktadır.

2014’ün 3.çeyreğinde Türkiye ekonomisi bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla %1,7 büyüdü. Son dokuz aylık büyümenin ortalaması %2,8 olarak gerçekleşirken, Ekonomi Bakanlığı’nın yılsonu büyüme hedefi %3,3 oldu. 

Fakat bu hedefe ulaşılması için son çeyrekte %4,5’luk bir büyüme gerekiyor. Diğer taraftan, 2014 yılsonu, 12 ayın enflasyon ortalaması %8,8 olarak kaydedildi. Enflasyonun önümüzdeki aylarda düşük petrol fiyatlarından dolayı yavaşlaması beklenirken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) 2015 yılsonu enflasyon tahmini %6,1 seviyesinde oldu. Politik baskılara rağmen, bir haftalık repo faizi %8,25 seviyesinde kaldı ve TCMB genel ekonomik görünümde belirgin bir iyileşme oluncaya kadar para politikasındaki sıkı duruşuna devam etmeyi planlıyor. A sınıfı ofis arzı,...