24 / 04 / 2024

Konut hesabı değişiklik

Konut hesabı değişiklik

Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı yetkisinde bulunan konut hesapları, artık Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkisine geçti. Uygulama kapsamında değişikliler getirildi.

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Değerli konut vergisi değişti mi?

Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.  İşte değerli konut vergisi ile ilgili detaylar...

TOKİ satış devir ve ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılamasına dair yönetmelik!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile engelli olan harp veya vazife malulü olanlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla devamlı ikamet edeceklerini beyan ettikleri yerde konut verilmesi planlanıyor. 

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile üstyapı tesislerinin öncelikli olarak tamamlanıp yerel yönetimlere devredilmesi konusunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın görevlendirilmesi planlanıyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut hesabı değişiklik Haberi

Konut hesabı değişiklik

Evi olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut edinmesine destek sağlamak için açılacak konut hesapları ve bu hesaplara yapılacak devlet yardımını düzenleyen Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik kapsamında önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre Konut Hesabı, daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden yürütülen bir proje iken artık bu sistemin işleyişi, denetimi ve uygulamasında aktif rol oynayacak ve bütçeyi yönetecek bakanlık olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı belirlendi.

Yeni Alanya'da yer alan habere göre; yine aynı yönetmelik kapsamında değiştirilen bir madde ile bankalarda özel cari hesap şeklinde de konut hesabı açılabilmesine fırsat sunuluyor.

KONUT HESABINA ÇEKİM HAKKI GELDİ

Konut hesabından çekim hakkı da getirilirken çekim hakkı, "Katılımcı tarafından dönem içerisinde en fazla iki defa kullanılabilen ve hesabın açılış tarihi ile...