26 / 04 / 2024

konut kdv 2017

konut kdv 2017

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "İş yaptığımız Polonya’da KDV yüzde 8. Konutların ortalama büyüklükleri 50 metrekare. Ancak 170 metrekarelik büyük konutlarda KDV artıyor. Bizim de 200 metrekare üzerinde bunu yapıyor olmamız gerek” dedi.

Gurbetçiler KDV'siz konut alabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, mükelleflere vergi indirimi, Ahilik Esnaf Sandığı kurulması, yabancılar ile gurbetçilere konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri içeren torba kanun teklifinin birinci bölümü kabul edildi.

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Konut KDV indirimi 2019!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise yıl sonunda sona erecek.

Konut KDV iadesine Sayıştay vetosu!

Konut satışları nedeniyle inşaat şirketleri ve müteahhitlere yapılan KDV iadesine yönelik Maliye’nin getirdiği bazı sınırlamalara, Sayıştay’da vize verdi.

Yabancılara konut satışında 9 ayda 2017'yi solladık!

Yılın ilk 9 ayında gerçekleşen yabancılara konut satışı, 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 58,5 artışla 24 bin 155'e ulaştı. Sektör temsilcileri gurbetçilerden ciddi ilgi gördüklerini aktardı...

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları arttı!

Konut fiyatları, 2017 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla, Avro Bölgesi'nde yüzde 4,2 ve Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 4,5 yükseliş kaydetti. 

Emlak Konut GYO 2017 gelir tablosunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2017 gelir tablosunu yayınladı..

İstanbul'da konut fiyatları 2017'de yüzde 13 arttı!

Endeksa'nın 2017 yılında Konutta En Fazla Değer Artışı Olan İller ve İlçeler araştırmasına göre, 2017'de İstanbul'da konut fiyatları yüzde 13 oranında arttı!

Ankara-Çankaya projesindeki 27 konut 46 milyon TL'ye satıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden Ankara-Çankaya projesindeki 27 adet konut KDV dahil 45 milyon 955 bin 771 TL'ye satıldı. 

TOKİ'den Şubat ayında 234 TL taksitle konut fırsatı!

Konut üretiminde 2017'de rekor kıran Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2018 yılına hızlı giriş yaptı. TOKİ, 2018 yılında 70 bin kişiyi ev sahibi yapmayı hedefliyor.

konut kdv 2017 Haberi

konut kdv 2017

Bu yıl içinde yatırım değeri 6 milyar lirayı bulan 8 projeyi satışa çıkaran Mesa, dün yaptığı toplantıyla yılı değerlendirdi. Toplantıda konuşan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, lokomotif sektör olan gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemli olduğuna işaret etti. Bu konuda öncelikli sorunlarının KDV olduğunu belirten Boysanoğlu, “Hükümetin bunlara dokunmasıyla sektör ya atlıyor yada bocalıyor. Ortaya çıkan son emlak değerlemeleri nedeniyle dünya kadar sorun çıktı” diye konuştu. 


Türkiye’de bu sorunun büyük konutlara da yansıdığını ifade eden Boysanoğlu, “Türkiye’de 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV oranı yüzde 18 olarak uygulanıyor. Bir taraftan üç çocuk teşvik edilirken, konutun büyüklüğü nedeniyle de büyük aileler cezalandırılıyor. 3 çocuklu bir aile için 4 odalı bir ev bulmak zorlaşıyor. Konutun ihtiyacının olduğu ülkemizde bu doğru değil. Örneğin iş yaptığımız...