16 / 04 / 2024

konut kdv indirimi

konut kdv indirimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Ev almanın tam zamanı!

Ev almak isteyenlere sunulan avantajlar 31 Aralık 2018 tarihinde son buluyor. Yıl sonu, ev almak isteyenler için de en avantajlı dönem...

Konutta vergi indirimi için son 10 gün!

Konutta, mobilya ve beyaz eşyada sağlanan katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi indirimlerinden faydalanmak için son 10 günlük sürece girildi. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

İndirimli konut için son günler!

Konut ve iş yeri satışlarında indirimli KDV ve tapu harcı uygulaması ile ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyası herhangi bir uzatma olmazsa 31 Ekim Çarşamba günü itibariyle sona erecek. 

Konut ve işyeri satışlarında indirim fırsatı!

Konut satışlarında KDV, konut ve işyeri satışlarında tapu harcı indirimi yapılıyor. Bu indirimlerin konut sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor. 

Ev sahibi olmak kolaylaşıyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu ve Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi konutta KDV indirim, tapu harcı indirimi ve bankaların konut faizlerini indirmesi ile ilgili açıklamalar yaptılar. 

İşte konutta 2017 teşvikleri!

Hükümet KDV, damga vergisi ve tapu harçlarında birçok düzenleme yaptı. Söz konusu düzenlemeler ile konut almak isteyenler için gerçek bir fırsat dönemi başladı..

Ev, beyaz eşya ve mobilya alacak vatandaşlar harekete geçti!

Beyaz eşya, gayrimenkul ve mobilya sektörlerinde yapılan ÖTV ve KDV indirimleri mağazalarda hareketlenmeye neden oldu. Piyasalar canlanıyor.

Vergi indirimleri piyasaları canlandırıyor!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Güngör Uras bugünkü yazısında hükümetin piyasaları canlandırmak için vergilerde indirime gitmesini konu aldı. İşte o yazı:

5 soruda konutta KDV indirimi!

8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile konutta KDV indirimine gidildi. İşte 5 soruda konutta KDV indirimi..

Konutta vergi inerken, akaryakıtta arttı!

Bayram öncesi hükümet vergi uygulamalarında yeni düzenlemeler yaptı. Konut satışlarında vergiyi indirdi.Akaryakıt satışlarında vergiyi artırdı. İşte Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı..

Konutta KDV indirimi gayrimenkul sektörünü memnun etti!

150 metrekarenin üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi, gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı.

Konutta KDV indirimi ülke ekonomisi adına alınmış doğru bir karar!

Konut alımında KDV’de gerçekleştirilen yüzde 10’luk indirim ile ilgili Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan’ın yorumunu paylaştı.

İnşaatçılar KDV'lerde indirim istiyor!

Lüks konut segmentinde satışların sıkıntıya düşeceğini öngören müteahhitler KDV’de oranların düşmesini, geri iadelerde ise cezaların artmasını istedi. Sektör, önerilerini hem Maliye'ye hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na iletmeye hazırlanıyor.

Site sahipleri adiatlarda KDV indirimi talep ediyor! Bakın son düzenleme nasıl olacak?

Konut siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yükünün azaltılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı duyurusu sonrasında, site yönetimleri aidatlarda düşüş öngörüyor. Bu gelişme, konut sahiplerinin mali yükünü hafifletecek ve aidat ödemelerinde rahatlama sağlayacak bir adım olarak görülüyor.

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

Yeni KDV indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Para Dergisi köşe yazarı Talha Apak, köşesinde yeni KDV indirimin konut teslimlerini nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın o yazısı... 

Bebek Bezi ürünlerine KDV indirimi! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa, A101 5 Nisan 2022 fiyat listesi!

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi 1 Nisan itibariyle etiketlere yansıdı. Peki bebek bezi ürünlerinde de uygulanacak KDV indirimi etiket fiyatlarına yansıdı mı? İşte 5 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa, A101 fiyat listesi!

KDV indirimi başladı, market raflarındaki etiketler değişti! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi bugün itibariyle etiketlere yansıtılacak. Peki, zincir marketlerde KDV indirimi gerçekleşti mi? Hangi ürünlerde KDV indirimi yapıldı? İşte 1 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa fiyat listesi!

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek konutta KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Vedat Arslan'ın o açıklamaları...

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

KDV indirimi sonrası markete gidecekler dikkat, etiketi görünce donup kalmayın! 25 TL'lik ürünü bir günde 40 TL yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 8'lik KDV indirimi açıklamasından sonra fırsatçılar da iş başına geçti. Marketlerde indirimden önce 25 TL'ye satılan sıvı bulaşık deterjanının 40 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Bu duruma tanık olan vatandaşlar, yapılanlara isyan etti.

Tuvalet kağıdı, peçete ve kağıt havluya KDV indirimi geldi! İşte A101, MİGROS, ŞOK 29 Mart 2022 fiyat listesi!

Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Peki bu durum market raflarına ne zaman yansıyacak? KDV indirimi hangi ürünler için geçerli olacak? Tüketici kesim bu indirimden ne zaman faydalanacak? İşte ayrıntılar...

KDV düzenlemesi inşaat sektörünü sevindirdi! Gözler şimdi kamu projeleri desteğinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konut ve arsadan sonra kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

konut kdv indirimi Haberi

konut kdv indirimi

Konutta KDV oranı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yeni KDV düzenlemesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Birçok sektörde KDV indiriminin yapıldığı bu düzenlemeye kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar ile arsa ve araziler de dahil edildi.

Mevcut uygukanada konutta 150 metrekareye kadar yüzde 1 ile 8 oranı uygulanırken, 150 metrekareyi alan konutlar için yüzde 18 KDV uygulanıyordu. Bir konutun büyüklüğü 150 metrekare ise yüzde 8 oranında KDV ödemesi yapılıyor, 150 metrekarenin üzerine 1 metrekare bile çıkılsa bu oran yüzde 18 oluyordu.

Yeni sistemde 150 metrekare için yine indirim yapılan KDV oranı alınacak. 150 metrekareyi aşan kısım için ise yüzde 18 KDV oranı hesaplanacak. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

KONUTTA İNDİRİMLİ KDV ORANI KAÇ OLDU?

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamındaki konutlarda 150 metrekareye kadar yüzde...