29 / 03 / 2024

konut kiraları arttı mı 2021

konut kiraları arttı mı 2021

İstanbul’daki ortalama kira fiyatları, dünyanın önemli metropollerinin gerisinde kalıyor. Şehir merkezlerindeki 2+1 evlerin baz alındığı araştırmalarda Berlin’de 1400 avro olan kira ortalaması, Madrid’de 1350, Roma’da 1250, Paris’te ise 2200 avroya kadar yükseliyor.

Konut kiraları neden yükseldi?

Gündemdeki konukları Hürriyet’in tecrübeli kadrosu ile ele alan Hürriyet Bizimle'de bu hafta son günlerde gündemden düşmeyen kira artış oranları ve konut satışındaki arz-talep dengesi değerlendirildi.

Kiralar neden yükseliyor?

Türkiye genelinde kira fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy, bugünkü köşe yazısında kira fiyat artışı sebeplerini kaleme aldı. 

Kiracılara iki katı zam şoku!

Son günlerde ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler gündemden düşmüyor. Konut sahipleri kiracılarına ‘ya çık ya 2 katı zam’ baskısı uyguluyor. Bu ayki kira zam oranları yüzde 15.78 olarak belirlendi. 

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Konut kiraları son 5 yılda 10’a katladı! İşte konut kiralarının en yüksek olduğu il ve ilçeler...

Türkiye genelinde kiralık konut fiyat endeksi, ağustosta temmuza kıyasla yüzde 10,04 artarken 2022’nin aynı dönemine göre ise yüzde 137,24 artış gösterdi. 2018’ten bugüne kadarki 5 senede ise kiralar ortalama yüzde 891,67 oranında yükseldi.

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami'yi geçti!

Türkiye'de ekonomik krizle beraber 'barınma' sorununu büyük sorun olmaya başladı. Pandemi dönemiyle birlikte artan konut fiyatları ve konut kiraları vatandaşın gelirini aşmaya başladı. Konut fiyatları öyle arttı ki, o ilde ev fiyatları Miami'yi geçti...

İstanbul'da konut kiraları 0-5 yaş binalarda yüzde 40 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul'da 0-5 yaş konut kiralarının yüzde 40 arttığına değinerek, İstanbul genelinin minimum kira bedelinin 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

konut kiraları arttı mı 2021 Haberi

konut kiraları arttı mı 2021

Koronavirüs pandemisinin ülke ekonomilerine verdiği hasarın tamiri geciktikçe, süreç hane halklarını da negatif etkiliyor. Yeni Şafak Gazetesi'nden Orhan Orhun Ünal ve Burak Karaca'nın haberine göre; pandeminin ekonomideki etkileri günlük hayatın pek çok farklı alanında kendisini gösterirken, dar ve orta gelir gruplarının alım gücü bütün dünyada düştü. 

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de en önemli gündem maddesi asgari ücret oldu. Koronavirüs salgınıyla evlere kapanan ve dış dünya ile tek iletişimi neredeyse iletişim araçları olan insanlık, aşının uygulanmasının ardından yeni gerçeklerle karşı karşıya kaldı. 

Metropollerde kiralar el yakıyor

İstanbul’daki ortalama kira fiyatları, dünyanın önemli metropollerinin gerisinde kalıyor. Şehir merkezlerindeki 2+1 evlerin baz alındığı araştırmalarda Berlin’de 1400 avro olan kira ortalaması, Madrid’de 1350, Roma’da 1250, Paris’te ise 2200 avroya kadar yükseliyor.

İstanbul nüfus yoğunluğu, turizm potansiyeli...