19 / 04 / 2024

konut kiraları son durum 2021

konut kiraları son durum 2021

İstanbul'da ev kiralarına yapılan zamlar dudak uçuklatıyor. Aylık kira tutarı Bağcılar'da 12 bin Türk Lirası'na kadar yükselirken, Beşiktaş'ta bu rakam 43 bin Türk Lirası'na ulaştı. 

Kiracılardan kiralık ev dönemi!

Yüksek kira fiyatları kiracıları zor duruma düşürüyor. Kirasını ödemekte güçlük çekenler, ‘acil ev arkadaşı aranıyor’, ‘paylaşımlı ev’, ‘aile yanında kiralık oda’ başlığında ilanlar vermeye başladı...

Kiralık ev arayışları arttı!

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, geçmişte emlak arayanların üçte birinin kiralık, üçte ikisinin satılık konut aradığına, fakat bu sene bu oranların eşitlendiğine dikkat çekti. Tandoğan, bu talebin bu şekilde süreceğini dile getirdi.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşesinde, yükselen ev fiyatlarının artışında yatan sebebi kaleme aldı.

Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İstanbul’da kiralık ve satılık ev fiyatlarında son bir senede büyük bir yükseliş kaydedildi. Bir sene öncesine kadar bin 500, 2 bin TL seviyesinde evlerin kiralanabildiği İstanbul’un birçok semtinde boş konut kalmadı.

Kiralık ev probleminin temelinde ne var? 

İstanbul'da kiralık ev sorunu gitgide büyüyor. Ev arayanlar hayalindeki evi bulsa da evleri kiralamakta zorluk çekiyor. Peki, kiralık ev sorununun temelinde ne yatıyor? İşte detaylar...

Kira fiyatlarında zam fırtınası!

Ev kiralarının yükselmesini fırsat bilen konut sahipleri mevcut kiracılarını evlerinden çıkarıp; dairelerini çok daha yüksek fiyatlara kiralayacakları yeni kiracılar aramaya başladı. Evden çıkmayı kabul etmeyen kiracılara ise sözleşmelerinden çok fazla oranlarda zam uygulanmak isteniyor. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında rekor artış!

İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku mevcut. Son zamanlarda artan kira fiyatları gündemden düşmüyor. Merkezi yerlerde konumlanan evlerin kiralarının ortalama en az 3 bin TL'den başlarken, konut fiyatları da yüzde 30 arttı.

2 bin TL'nin altında kiralık ev kalmadı!

Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kiracıların 2 bin Türk Lirası tutarındaki bir konutu kiralayabilmeleri için ceplerinde en az 10 bin TL para olması gerektiğine dikkat çekti. Salim Taşçı, kira fiyatlarına ve kira fiyatlarında yükselişin nedenlerine ilişkin konuştu.

Konut kiraları rekora koşuyor!

Son zamanlarda ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar gündemde tartışmalara neden oldu. Peki ev kiralarının artışında bir üst sınır var mı? İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları arttı!

İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde görülen kira yükselişleri, sokaktan Twitter'a kadar her yerde gündem olmuş durumda. Bu artış, özellikle kiracıları ve yeni kiralık konut arayanları düşündürürken beraberinde kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlıkları da çoğaltıyor. 

Kira fiyatlarındaki artış durdurulabilir mi?

Türkiye’de kira fiyatlarında yaşanan yükseliş son dönemlerde herkesin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Kira yükselişleri kontrolsüz bir biçimde yaşanıyor. Peki artan kira fiyatlarına devlet müdahalesi mümkün mü? İşte dünyadan örneklerle kira fiyatlarına yapılan müdahaleler...

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

konut kiraları son durum 2021 Haberi

konut kiraları son durum 2021

Geçtiğimiz yazdan itibaren ciddi bir yükseliş gösteren ev kiraları, her geçen gün artmayı sürdürüyor. İstanbul’da 1 oda 1 salon konutlar için istenen kiralar tartışmalara neden oldu. 

Özellikle öğrencilerin ya da tek başına yaşayanların yöneldiği konut tipi olan 1 oda 1 salon evler İstanbul Bağcılar'da fazlasıyla yüksek fiyatlardan ilana veriliyor. Bu fiyatlara bir de aidat ve faturalar da ilave edilince, konut kiralamanın masrafını bir hayli yükseltiyor. 

İstanbul Bağcılar’da 2 bin 100 TL'den başlayan 1+1 kiralık evler 12 bin TL'ye kadar yükseliyor. Aidat fiyatları ise bin TL'ye ulaştı.

 

BEŞİKTAŞ’TA 43 BİN TL'YE KİRALIK DAİRE

İstanbul’da yüksek kiralar yalnızca Bağcılar'la sınırlı değil. Daha merkezi ilçelere gidildikçe kira fiyatları da yükseliyor. 

Odatvcom'dan Talha Özmen'in haberine göre; Beşiktaş'ta semtlere göre değişen 1+1 evler 60 metrekare,...