26 / 04 / 2024

konut kredileri hakkında merak edilenler

konut kredileri hakkında merak edilenler

Ekimde ayında ipotekli konut satışları 5 kat arttı. Böylece kira derdinden kurtulmak isteyen yurttaşlar 15 senelik stresli bir sürece girmeyi göze aldı. 6,8 milyon kiracı hane, başını sokacak bir konutun hayalini yaşarken, 2018 yılında 60 milyar lirayı ev sahiplerine ödedi

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası hakkında yeni açıklama: Vatandaş mağdur edilmeyecek!

TOKİ, Kayabaşı’nda inşa edilecek proje için ilave konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını açıkladı.

O ilde fahiş kira artışı yapan 42 kişi hakkında soruşturma!

Konya'da, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konut kira tutarlarında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olan 42 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Ön ödemeli konut satışlarında şok! En çok ceza kesilen alan oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

Gerçek Evim hakkında suç duyurusu!

600 milyon TL'lik vurgun yapıldığı iddia edilen faizsiz konut şirketi Gerçek Evim hakkında 50 kişi suç duyurusunda bulundu.

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de!

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi düzenleniyor.

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile üstyapı tesislerinin öncelikli olarak tamamlanıp yerel yönetimlere devredilmesi konusunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın görevlendirilmesi planlanıyor.

Konut kredileri sınırlandırılmamalı!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesi, konuta olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. Konut kredisi kullanımının artmasıyla, koşullar her geçen gün zorlaştırılıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Konut kredileri kısıtlanmamalı” dedi...

Konut sigortası hakkında bilinmesi gereken her şey!

Konut sigortasıyla bir evde yaşanacak tüm olumsuzlukların önüne geçilebiliyor. Ülkemizde en çok yaptırılan sigorta türlerinin de başında gelen konut sigortası son zamanlarda vatandaşların merak edip araştırdığı bir konu oldu. İşte konut sigortasıyla ilgili merak edilen her şey...

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hendek Toplu Konut projesi hakkında merak edilenler!

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, Hendek’te yapılması planlanan Toplu Konut projesi hakkında merak edilenleri cevapladı…

konut kredileri hakkında merak edilenler Haberi

konut kredileri hakkında merak edilenler

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2019'a ilişkin konut satış istatistiklerini yayımladı. Birgün'den Ozan Gündoğdu'nun haberine göre, Buna göre Ekim'de Türkiye genelinde konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 2,5 oranında azaldı ve142 bin 810 oldu. Fakat kamu bankalarının konut kredisinde aylık faiz oranını yüzde 0,99’a çekmesiyle ipotekli konut satışlarında da rekor kırıldı. Ekim'de yurttaşlar konut kredisi kullanarak 50 bin 411 konut aldı. Geçen sene ekim ayında bu sayı 8 bin 65’ti. Böylece ipotekli konut satışı Ekim'de yıllık yüzde 525 oranında arttı.15 yıllık stresli bir süreç olan konut kredisi kullanan yurttaşın hayali son derece basit; başını sokacak bir konut  için her ay maaşın yarısını vermemek...

İşte 5 soruda konut kredileri hakkında merak edilenler

1- Konut kredisi çekenin stresi nedir?

Bankacılık Düzenleme...