29 / 03 / 2024

konut kredileri son durum

konut kredileri son durum

Ev sahibi olmak için inşaat firması ile anlaşan sonrasında ise bankadan kredi çeken vatandaşlar, inşaatın durması halinde kredi ödemelerini durdurabiliyor.

Faik Öztrak'tan konut kredisi açıklaması!

Parti Genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son bir senede 378 milyar liralık tüketici ve konut kredisi kullandırıldığı dile getirdi.

Türkiye inşaat ve gayrimenkul sektöründe nerede?

Türkiye'de yaşanan son gelişmeler inşaat ve gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Bankaların faiz oranlarında düşüşe gitmesi sektöre hareketlilik getirdi. Peki inşaat ve gayrimenkul sektöründe neredeyiz? Konut stoku ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konut kredi faizlerinin yükselmesi emlakçıları üzdü!

Mayıs ayında konut kredilerinde uygulanan faiz kampanyasının sona ermesi emlakçıları üzdü. Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, kampanyanın 3 ay daha devam etmesi için çağrıda bulundu.

Tüketici kredilerinde, konut kredisi ağırlıklı yüzde 12-13 büyüme olabilir!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, alınan önlemlerin etkisinin hissedilmeye başlandığını belirterek 2017’de küresel belirsizlikler devam etse de Türkiye’de büyümenin 2016’nın üzerinde olacağını söyledi.

Devlet desteği dar ve orta gelirliler için büyük fırsat!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İnşaat Sektörü Zirvesi’nde açıkladığı ev alacaklara yüzde 15 devlet katkısı ile ilgili Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu’nun yorumu aşağıdaki gibi...

Ev alacaklar dikkat: Faizler düşüyor!

FED’in,nisan sonuna kadar faiz artırımının gündemde olmadığı, faiz artırımlarına başlansa bile bunun bebek adımları ile olacağı sinyalini vermesi piyasalara olumlu yansırken, faizlerde de hızlı düşüş yaşanmasına sebep oldu.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi!

Kredi Pazarı verilerine göre konut kredisi faiz oranları güncellendi. Yapı Kredi ile DD Mortgage yüzde 0,91 faiz oranı ile listede ilk sırada yer alıyor.

Konut kredilerinde 2014 Haziran ayı!

Konut kredileri faiz oranlarında Haziran ayında da faiz indirimleri devam etti. Faiz indirimleri genel olarak geçen ay faiz indirimine gitmeyen bankalarda gerçekleşti. Bu indirimler Finzoom YMO oranını etkileyerek düşüşün devam etmesini sağladı.

Murat Atay: Faizlerin düşmesi konut kredilerini artırdı!

GARANTİ nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER'ce hazırlanan emlak endekslerinin Mayıs raporu yayınlandı. Rapora göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0.47 arttı...

Konut kredileri hacmi 114 milyarı aştı!

KrediPazari.com’un BDDK verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Mayıs ayı üçüncü haftasında 113 milyar TL’yi aşan konut kredisi hacmi, 6 Haziran itibariye 114 milyara ulaştı.

Konut kredileri 2011 yılına göre yüzde 100 civarında arttı!

2011 ve 2012 yıllarında azalan konut kredileri, 2012 son döneminden itibaren artırılmaya başlanmış, 2013 yılında zirveye ulaşmıştır. 2013 yılı içinde toplam 50.399 milyon TL konut kredisi verilmiştir. Bu rakam bir önceki yılın iki katına yakındır.

Konut kredileri hacmi 112 milyara yaklaştı!

7 Mart 2014 BDDK sonuçlarına göre, yüzde 0.08 yükselişle konut kredisi hacmi, 111 milyar 982 milyon TL'ye ulaştı. 7 Mart BDDK kredi verileri açıklandı.

Konut kredilerinde son durum!

Konut kredilerinde bankalar, ipotek ve faiz dışında şunları istiyor: Kefil, 600 TL ekspertiz ücreti, Yüzde 1 dosya masrafı, Deprem ve konut sigortası, Hayat sigortası, Sigorta sisteminde, 1 Şubat’tan itibaren yeni bir düzenleme yapıldı...

Dolar yükseldi yabancılar konut alımına yöneldi!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, son 4-5 ayda Türk Lirası'nın yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışları artırdı. Son Aralık ayında yabancıya yaptığımız satışlar yüzde 31'e yükseldi...

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

Self İstanbul projesiyle 609 konut geliyor! Son etap teslimleri baharda! 

Self İstanbul'un son etabında teslimler 2024'ün bahar aylarında yapılacak. Peki projede hangi konut tipleri var? İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Değerli konut vergisinde son dakika! AYM'de 10 yıl için kararını verdi! Ev sahipleri aman dikkat!

Değerli konut vergisi kapsamında, Anayasa Mahkemesi, biri bugün, diğeri ise 12 Eylül 2023'de yayımlanan iki karar bulunuyor. İşte değerli konut vergisindeki son durum...

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

TOKİ İstanbul projesi için tarih belli oldu! TOKİ'den yeni konut bekleyenlere son dakika müjdesi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Esenler projesinin ihalesini 12 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

konut kredileri son durum Haberi

konut kredileri son durum

Türkiye inşaat cenneti olan bir ülke. Yani neredeyse ata sporu inşaat desek yeridir. Kültür de mülk sahibi olmak önemli bir yer teşkil olması için de bir şekilde inşaat firmalarının projelerinden ev alınıyor ve çoğumuz bunu kredi çekerek gerçekleştiriyor. Hürriyet'ten Neşet Gündüz'ün haberine göre; inşaat firmaları da özellikle belirli bir bankayla çalışır ve onunla konut finansman sözleşmesi imzaları atar. Haliyle de siz başvurduğunuzda da sizi o bankaya yönlendirirler. Diyelim ki gözünüzü karartınız ev sahibi olmak için inşaat firmasına başvurdunuz. Dairenin özellikleri, teslim tarihi ve fiyat konusunda anlaşma yapıldı. Firma da sizi çalıştığı bankaya yönlendirdi. Bankaya gittiniz ve bağlı kredi sözleşmesi imzaladınız.

BAĞLI KREDİ NEDİR?

Belirli koşulların varlığı konusunda size verilen kredidir. Yani banka fakat eğer siz o inşaat firmasından anlaştığınız o evi...