26 / 04 / 2024

konut kredilerinde büyüme

konut kredilerinde büyüme

Konut üreten şirketler her türlü promosyonu yapıyor. Ama durgunluğu yenemiyor. Konut kredileri, bu yılın 9 ayında sadece yüzde 25 büyüdü.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Konut kredilerindeki büyüme ekim ayından beri resmen durdu!

Bireysel kredilere ilişkin sıkı makro ihtiyati tedbirler konut kredilerinde büyümenin durmasına sebep oldu. Bu durum Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) paylaşılan konut satış verilerine de yansıdı.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

Konut kredisi hacmindeki büyüme ivmesi yüzde 10.6!

İhtiyaç, konut ve taşıta akan kredilerin dağılımına bakıldığında tüketici kredilerindeki ivmenin konut kredilerinden geldiği görülüyor. Çünkü konut kredisi hacmindeki büyüme ivmesi yüzde 10.6’yı gösteriyor.

Konut satışlarında bu yıl yüzde 12'lik büyüme bekleniyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya: "Yıl sonunda 1 milyon 250 bin ile 1 milyon 300 bin arasında konut satışı gerçekleşecek. 2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

Konut satışları 2 yılda yüzde 11 büyüme kaydetti!

Konut satışları son iki yılda yüzde 11 büyüme kaydetti. 2015 Ağustos sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış yaşandı.

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik büyüme!

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik rekor büyüme gerçekleşti. Ağustosta Türkiye genelinde toplam konut satışlarında geçen yıla göre yüzde 17 artış yaşandı.

Konut sektöründeki büyüme çalışan sayısını artırdı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.

Vinç sektörü büyüme hızı bir önceki yıla göre geriledi!

Vinç sektörü, hatırlanacağı üzere 2013 yılını yükselişle kapatmıştı. 2014 yılı beklentilerimiz de bir önceki seneyle paralellik gösteriyordu. Fakat söz konusu dönemde büyüme oranı, beklentilerimizin altında gerçekleşerek, yüzde 3.3'te kaldı

Etstur 2015'te yüzde 30 büyüme hedefliyor!

Etstur, 2014-2015 erken rezervasyon kampanyasının 4.döneminde önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 61 'lik artış yakaladı. 2015'te yüzde 30 büyüme hedefleyen Etstur 1 milyar ciro ile 900 bin misafir bekliyor.

İntema risklere rağmen yüzde 18 büyüme hedefi koydu!

Seçim, kentsel dönüşüm ve dolardaki artış nedeniyle yıla önemli riskler ile giren İntema, tüm bu risklere rağmen yüzde 18 büyüme hedefi koydu.

konut kredilerinde büyüme Haberi

konut kredilerinde büyüme

 

 

Sonbahar sezonunu kampanya bombardımanıyla açan gayrimenkul kuruluşlarının otomobilden, 4x4 arazi aracına kadar uzanan hediyeli satışları, taksitleri 10 ay sonra başlatma, sıfır faizli kredi imkanı sağlama, liste fiyatından yüzde 15 indirim yapma, banka komisyonlarını üstlenme gibi uygulamaya koyduğu cazip avantajlar bile sektörde beklenen tetiklemeyi yapamadı. Bundan konut kredileri de nasibini aldı.Konut kredileri, bu yılın 9 ayında sadece yüzde 25 büyüdü.

Geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayında yüzde 66'lık büyüme gerçekleştiren konut kredileri, bu yılın aynı döneminde sadece yüzde 25 büyüyebildi. Yıla 22 milyar 160 milyon YTL'yle başlayan konut kredi portföyü, 14 Eylül itibariyle 27...