19 / 04 / 2024

konut kredilerinde son durum

konut kredilerinde son durum

TCMB, bankaların 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile ikinci çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren "Banka Kredileri Eğilim Anketi"ni yayımladı. Anket sonucuna göre bireysel kredilerde konut kredi standartları aynı kaldı. 

Konut kredilerinde son durum ne?

Özellikle geçen hafta açıklanan Merkez Bankası faiz indiriminden sonra gözler konut kredisi faiz oranlarına çevrildi. Peki Konut kredilerinde son durum ne?

22 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), konut kredilerinin oranının yüzde 35 arttığını açıkladı. 31 milyon kişi ise bireysel kredi kullanıyor.

Konut kredilerinde gevşeme eğilimi başladı!

Bankalar şirketlere yönelik kredi faizlerinin ve kısmen de konut kredilerinde düşüşe gidebileceklerinin işaretini verdiler. Rekabetin en yoğun yaşandığı bu iki kredide faizler artmıyor, hatta gevşeme eğilimi başladı.

Konutta faiz oranları Nisan sonrası düşer!

Konut üretiminde en büyük sorunlardan biri olan yüksek faiz oranlarının, İlkbahar ile düşmesi bekleniyor. Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik “Piyasalarda şu an bir gerginlik var. Faizlerdeki düşüşün İlkbahar ile yansımasını bekliyoruz” dedi.

Konut kredisi faizleri düşüşe geçti!

FED’in,nisan sonuna kadar faiz artırımının gündemde olmadığı, faiz artırımlarına başlansa bile bunun bebek adımları ile olacağı sinyalini vermesi piyasalara olumlu yansırken, faizlerde de hızlı düşüş yaşanmasına sebep oldu.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Son durum ne?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Kredi Pazarı'ndan aldığımız bilgiye göre 10 yıllık faiz oranlarında yapılan yeni güncellemeye göre Yapı Kredi yüzde 0,91 ile ilk sırada yer alıyor.

Konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Kredi Pazarı'ndan aldığımız verilere göre konut kredileri faiz oranları güncellendi. Bankalarda düzenlenen konut kredisi faiz oranlarında bir düşüş yaşanıyor. Konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Konutta devlet destekli finans enstrümanlar geliştirilmeli!

Bankaların artık konut projelerine girmemesi veya girme süreçlerinde çok seçici davranmaları sebebiyle inşaat şirketleri senetli satışa yöneliyor. Bu durum, inşaat sektöründe hâlihazırda var olan ödeme sistemlerinin değişmesine neden oluyor.

BDDK verilerine göre kredilerde son durum nasıl?

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, bir haftada yüzde 0,95 arttı. Toplam kredi hacmi 12 Eylül itibarıyla 1 trilyon 173 milyar 821 milyon liraya yükseldi. Tüketici kredilerinin ise 118 milyar 798 milyon lirası konut kredilerinden oluştu...

Kullanıcı için konut kredisinde maliyetler!

Bankalar arasında farklılık göstermekle birlikte, 100 bin TL kredi için aylık ödemeler 10 yıllık vadede 1.299 TL, 5 yıllık vadede 2,105 TL civarında seyrediyor.

Revizyonlar Türk bankalarını etkilemeyecek!

Revizyonlar Türk bankalarını etkilemeyecek. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’ s'in Finansal Kuruluşlar Direktörü Lamonte, banka derecelendirme sistemindeki revizyonların, Türk bankalarının kredi notunu etkilemeyeceğini de söyledi.

Konut satışları düştü takipteki kredi oranları arttı!

Yaklaşık 250 sektörü besleyen, hükümetin de ekonomik kalkınmada ilk sıraya koyduğu gayrimenkul sektöründe batık kredi oranları inanılmaz derecede arttı.2 milyon kişinin çalıştığı ekonominin lokomotifi inşaat teklemeye başladı...

2.4 milyon kişi tüketici ve konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre; Ocak - Mart 2014 döneminde 2.399.860 kişiye, 29,6 milyar TL tutarında tüketici kredisi ve konut kredisi kullandırıldı.

Konut kredisi kullanımında yüzde 5.6 artış yaşandı!

2013’ün ilk sekiz ayında yüzde 20.4 artan konut kredisi kullanımı bu yılın aynı döneminde sadece yüzde 5.6 arttı ve 116 milyar 408 milyon TL’ye yükseldi.

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!

Ev almak isteyen birçok vatandaşın merakla beklediği 1.20 faizli ilk evim kampanyası ile ilgili olarak "Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak yapılacak.

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Ziraat Bankası'ndan 120 ay vadeli konut kredisi! 

Konut sahibi olmak son dönemlerde vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Buna göre, bankalar faiz oranlarını yükselttikçe konut fiyatları da artış gerçekleşiyor. Nakit parası olmayanlar da çareyi bankaların sunduğu konut kredilerinde aramaktadır. İşte, 120 ay vadeli konut kredisi detayları...

Konut kredilerine talep düşüyor! 2024'te kredilere talep artar mı?

Kredi faizleri üzerine getirilen ek teminat kuralı, piyasanın dengesini resmen değiştirdi. Peki 2024'te kredilere talep artar mı? Konut kredilerinde son durum ne?

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Self İstanbul projesiyle 609 konut geliyor! Son etap teslimleri baharda! 

Self İstanbul'un son etabında teslimler 2024'ün bahar aylarında yapılacak. Peki projede hangi konut tipleri var? İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

konut kredilerinde son durum Haberi

konut kredilerinde son durum

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas (TCMB), bankaların 2021'nin ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile ikinci çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren "Banka Kredileri Eğilim Anketi"ni yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2021 yılının ilk çeyreğinde, bankaların işletmelere kullandırdıkları kredilerde standartların genel olarak gevşetildiği görüldü.

Bireysel krediler için standartların konut kredilerinde aynı kaldığı, taşıt ve diğer bireysel kredi türlerinde ise gevşetildiği gözlemlenirken, 2021 yılının ikinci çeyreği için bankaların beklentisi, işletme kredi türlerinde standartların büyük oranda gevşetilmeye devam edeceği yönünde oldu.

Bireysel kredilerde ise beklenti, konut ve taşıt kredi türlerinde standartların temelde aynı kalacağı, diğer bireysel kredilerde ise standartların sıkılaşacağı yönünde gerçekleşti.

Tüm işletme kredi türlerinde talebin artması bekleniyor 

Bireysel kredi türlerinde konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde azalış, taşıt kredi taleplerinde ise artış sürüyor. 

2021 yılının ikinci...