20 / 04 / 2024

konut kredilerinin toplamı

konut kredilerinin toplamı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, Türkiye'de tutsat (mortgage) finansmanın hızla ilerleyeceğini, 150 milyar dolar seviyesine geleceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Konut kredilerinin aylık taksitleri tek tek hesaplandı! 500 bin TL'lik kredinin aylık ödemesi ne kadar?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde bankaların konut kredisi faiz oranları da ev sahibi olmak isteyenlerin gündeminden düşmüyor. Peki 500 bin TL konut kredisi çeken biri aylık ne kadar taksit ödüyor?

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Konut kredisi taksitleri uçtu: 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı!

Yükselmeye devam eden konut fiyatları, artan faiz oranları ile birleşince konut kredilerinin aylık maliyetlerindeki artış da devam etti ve 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı...

9 konut projesine toplam 7,5 milyar TL’lik yatırım!

Nexonya, toplam 105 adet villa ve 344 adet konuttan oluşan 7 yeni projeye başladığını açıkladı. Söz konusu projelerin yüzde 20’sinin çıktığı an satıldığı öğrenildi.

Konut kredisi faizleri fırladı! 100 metrekarelik evin fiyatı 3.3 milyon TL oldu! Faiz ve taksitler nasıl hesaplanıyor? 

İki ay önce yüzde 1,29-2,99 aralığında olan konut kredi faizleri seçim döneminde 3,5'e kadar yükseldi. Yükselen fiyatları ile yükselen faiz oranları, konut kredilerinin aylık ödemesini de 72 bin TL'ye çıkardı. İşte ayrıntılar...

Avantajlı konut kredileri sektörü nasıl etkiliyor? 

Gayrimenkul PR, avantajlı konut kredilerinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. İşte ayrıntılar... 

Krediyle konut alanlara tasarruf fırsatı! Yüzde 50'ye denk gelen indirim!

Türkiye’de 2022’nin ilk 10 ayında toplam tüketici kredileri resmi rakamlara göre 990 milyar lirayı aşarken, konut kredilerinin tutar olarak toplam tüketici kredilerindeki payı yaklaşık yüzde 36’ya ulaştı. Kredi Hayat Sigortası tercihinde bilinçli hareket edenler, konut kredisi taksitlerinin en az 2’

ABD'de konut kiraları düşmeye başladı! İşte en pahalı ve en düşük konuta sahip eyaletler

ABD'de son yılların en yüksek enflasyon seviyeleri konut piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. Ülkede konut kredilerinin yüksek olması nedeniyle ikinci el konut fiyatları da düşmeye başlayınca azalış kiralara da yansıdı. İşte detaylar..

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.

Konut kredisi faizleri geriledi mi?

Kredilerde son haftalarda gerçekleşen çift haneli büyümeler ve bankalar sektöründe toplam kredilerin büyümesinde özel bankalar ön plana çıkıyor. Peki tüketici ve konut kredilerinin büyümesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluşturdu.

Konut kredisi hacmi 290 milyar TL'yi aştı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, 26 Kasım itibarıyla konut kredilerinin hacmi 290 milyar lirayı aştı" diye konuştu.

konut kredilerinin toplamı Haberi

konut kredilerinin toplamı


Dünya Bankası kuruluşu IFC, Vatan Gazetesi ve Dünya Gazetesi işbirliği ile düzenlenen "Konut Finansmanı Konferansı"nda konuşan Erol, dünyada her yıl 5 trilyon doların ev almak için harcandığını söyledi.


SPK olarak sermaye piyasalarındaki gelişmeyi güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Erol, 4 ayrı ikincil piyasa ürünü üzerinde çalıştıklarını, aktife dayalı tahvil ve hisselerin piyasaya denge getirmesi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.


Erol, "Biz hiç bir şekilde devlet garantisinde bir sistem düşünmüyoruz" dedi.


Türkiye'de tutsat piyasasında ciddi bir gelişme beklediklerini söyleyen Erol, "İspanya'da tutsat piyasasının boyutu 500 milyar avro, İspanya'nın GSMH'sinin yüzde 50'sini teşkil ediyor. Güney Kore'de ise 300 milyar dolar. Bu iki ülkenin deyenimlerini yakından izledik. Tutsat finansmanında Türkiye'nin hızla ilerleyeceğini, GSMH'sinin...