18 / 04 / 2024

konut kredisi 2019 masrafları

konut kredisi 2019 masrafları

Bankalar kredi faizlerini düşürmelerine rağmen indirim açıklarını kapatmak için müşterinin hayat sigortası almasını şart koşuyor. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi alan vatandaşın 10 bin TL’lik tutar için ödeyeceği masraf 36 ayda 6 bin TL’yi buluyor

Konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviyesinde!

Türk Lirası mevduat faizi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. İhtiyaç kredisi yıllık faizleri yüzde 22,85'e ulaştı. TL bazlı konut kredi faizleri 39 baz puan artış göstererek yüzde 17,88 oldu ve konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019’dan beri olan en yüksek seviyesini gördü.

Konut kredisi faizleri son 2 yılın en yüksek seviyesinde!

Konut kredisi faiz oranları 2 Ağustos 2019’dan bu zamana kadar en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz oranları 25 Eylül itibariyle haftalık 64 baz puan yükselişle yüzde 14,78’e yükseldi...

Mayıs'ta 2 milyon 475 bin kişi konut kredisi kullandı!

Mayıs sonunda konut kredisi kullanan kişi sayısı, önceki aya göre 15 bin kişi azaldı ve 2 milyon 475 bin olarak kaydedildi. Mayıs 2019’a göre 18 bin kişi artış gösterdi. 

Konut kredisi kullanımı 11,5 milyar TL arttı!

Haziran'ın başında hayata geçirilen düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde 19 günde 2019'un tamamından daha fazla konut kredisi kullanıldı. Geçen yıl 10,6 milyar TL artan konut kredi bakiyesi, 1-19 Haziran arasında 11,5 milyar TL arttı...

Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar!

Bankaların konut kredisi faizleri 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle ekonomideki dengelenme ile hızla düştü. Peki Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar hangileri? İşte konut kredisi faizlerini düşüren bankalar ...

Konut kredisi faiz oranları Mart 2020!

Bankaların konut kredisi faizleri 2019’un ikinci yarısı itibariyle ekonomideki dengelenme ile hızla düştü. Geçtiğimiz hafta kredi faiz artışları durdu. Peki Mart’ın ikinci haftasında en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

8 aydır süren konut kredisi faizlerindeki düşüş devam edecek mi?

Kredi faiz oranları 2019’un ikinci yarısından beri hızla düşmeye devam ediyor. Konut kredisi faizlerinde sekiz aydır süren indirimler devam edecek mi?

Konut kredisi faizleri düştü, taşınmalar rekor düzeyde arttı!

2019’un ikinci yarısında başlayan konut kredisi faizlerindeki düşüş, taşınma oranları bir önceki yıla oranla yüzde 28 artırdı ve rekor düzeyde artış yaşandı.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2019'un son 4 ayında başlayan kredi faiz indirimlerinde yeni fırsatlar da geliyor. Peki konut kredisi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2019 sonunda en uygun konut kredisi ne oldu?

Yeni yılın son günlerinde konut kredisi faizleri için bir müjde daha geldi. Kamu bankaları yaklaşık beş aydır beklenen konut kredisi faiz indirimini duyurdu . Peki en uygun konut kredisi faizi ne kadar oldu?

En uygun konut kredisi faiz oranı hangi bankada Aralık 2019!

Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş ivmesi artan döviz kuru etkisiyle yavaşlasa da bankalar konut için cazip kredi faiz oranları sunmaya devam ediyor. Güncel olarak en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

En düşük faizle konut kredisi kullandıran bankalar Aralık 2019!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler devam ediyor mu? Konut kredisi faiz oranları Aralık ayının ikinci haftasına nasıl başladı?

En uygun konut kredisi hangi bankalarda Aralık 2019!

Konut kredisi faiz oranları Aralık ayının başında da indirimlerdeki hızını kesmeden düşmeye devam ediyor. En düşük konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu? En uygun konut kredisi hangi bankalarda?

konut kredisi 2019 masrafları Haberi

konut kredisi 2019 masrafları

Bankaların ihtiyaç, araç ve konut kredi faizlerinde düşüş eğilimi var ancak bu indirimler vatandaşa pek fazla yansıtılmıyor. Bankalar verdikleri kredide müşterinin sigorta almasını zorunlu tutuyorlar.

Yasal düzenlemelerde zorunlu olmayan hayat sigortası, ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde müşterilerden talep ediliyor. Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre sigorta şirketleri de bulunan bankalar, şube çalışanlarına kredi verirken sigorta satma hedefleri veriyorlar. Sektörde en düşük sigorta primi 500 lira civarında. Bazı bankalar vatandaşa ikinci sigorta poliçesi de satıyor. 

Maliyet etkiliyor...

Bankaların hayat sigortasının yanı sıra en çok sattıkları sigorta ferdi kaza sigortası olarak biliniyor. Kredi ile alakalı olmamasına rağmen hemen hemen tüm bankalar bu sigorta poliçesini kredi kullanan vatandaşa satıyor. Primler 10 bin lira kredi kullanan vatandaş için 600 ile 800 TL arasında değişiyor. 

40 yaşındaki vatandaş için...