19 / 04 / 2024

Konut kredisi düzenleme 2015

Konut kredisi düzenleme 2015

Bireysel kredilere bağlı yapılan sigortalarda değişikliğe gidildi. Bankalar kredi verirken sigorta şirketi konusunda sınırlama getiremeyecek, kredi sözleşmesine şart koyamayacak. Tüketici istediği şirketten poliçe yaptıracak.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredilerine düzenleme gelir mi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),  dün taşıt kredileri ile ilgili bir düzenlemeye gitti. Hemen ardından tüm gözler konut kredilerine çevrildi.  Peki konut kredilerine bir düzenleme gelir mi?

Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Ev almak isteyenler gündemde yer alan 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını araştırıyor. Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Konut üretiminde düzenleme ve fiyat denetimi yapılmalı!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, kiralara ilişkin düzenleme ve fiyat denetiminin yapılması gerektiğini belirtti.

Düşük faizli konut kredisi dört gözle bekleniyor!

Konut kredisi faizleri düşecek mi? Ev sahibi olma hayalleri kuran vatandaşlar, kredileri tercih ediyor. Vatandaşlar şimdi konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki faizlerde geçen seneki gibi bir indirim yapılacak mı?

Düşük faizli konut kredisi dönemi bitti mi?

Kamu bankaları kredi kampanyalarını sonlandırırken, özel bankalar da kredi faizlerini artırıyor. Peki düşük faizli konut kredisi dönemi bitti mi?

Seçim öncesi konut kredisi faizlerindeki düşüş devam eder mi?

Bankaların konut kredisi faiz oranları seçim öncesinde düşer mi? Seçimlerden önce konut kredisi faiz oranları ne olur? 

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 1.14’e geriledi!

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi faizleri yüzde 1.14’den başlıyor. VakıfBank’ın kullandırdığı kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri devlet desteği ile beraber yüzde 1.14’e geriledi…

Konut kredisi faizleri düşüyor, satışlar artmıyor!

Konut kredisi faiz oranları son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Konut fiyatları bir önceki seneye oranla reel olarak yüzde 12 azaldı. Buna rağmen konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 düşüş gösterdi...

Konut kredisi faizleri en düşük seviyede!

Türkiye, kredi faizlerinde de düşüşün hızlandığı bir döneme girdi. Merkez Bankası verilerine göre konut kredisi faizi, 7 Eylül 2018'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Kentsel dönüşüme kira veya düşük faizli konut kredisi desteği!

Kentsel Dönüşüm çalışmalarını hızlandırılarak yeni hedef belirlenirken devlet kentsel dönüşüm kapsamında 950 TL’ye kadar kira yardımı ya da düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor...

Konut kredisi faiz oranları düşüşünü sürdürecek mi?

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş son günlerde hızlanmaya başlasa da tüketicinin beklediği seviyelere kadar inmedi. Konut kredisi faizleri ne zaman psikolojik seviyelere gerileyecek?

11 banka Şubat’ta konut kredisi faizlerini düşürdü!

Konut kredisi faiz oranlarının düşüşü hızlandı. Şubat ayının ilk 7 gününde 11 banka konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti...

Konut kredisi faiz oranları son 5 ayın en düşük seviyesinde!

Konut kredisi faiz oranları son beş ayın en düşük seviyesine ulaştı. Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları yüzde 1.68’e kadar geriledi...

Konut kredisi düzenleme 2015 Haberi

Konut kredisi düzenleme 2015

Bireysel kredilere bağlı yapılan sigortalarda değişikliğe gidildi. Bankalar kredi verirken sigorta şirketi konusunda sınırlama getiremeyecek, kredi sözleşmesine şart koyamayacak. Tüketici istediği şirketten poliçe yaptıracak.


Kredide sigorta zorunluluğu kalkıyor, tüketiciye sigorta şirketini seçme hakkı geliyor. Hazine Müsteşarlığı, bireysel kredilere bağlı yapılan sigortalara yönelik yönetmelik yayınlayarak, bankaların kredi ile birlikte düzenledikleri sigortalarda önemli değişiklikler yaptı. Mevcut uygulamada bankalar, tüm bireysel kredilerde başta hayat sigortasını şart koşarken, kredinin çeşidine göre de kasko, trafik, konut, deprem sigortalarını ya çalıştıkları ya da gruba bağlı kendi sigorta şirketlerinden yapıyorlar.


TEPKİSİNİ ARTIRDI

Bu uygulama yıllardır tüketici şikayetlerine konu olurken; son dönemde kimi bankaların poliçeyi yenileyip, primi tüketicinin borcuna yansıtmaları, kimi bankaların, ‘sigortayı ben yapacağım başka şirketin poliçesini kabul etmem’ yaklaşımı tüketicilerin tepkisini daha da artırdı.


BANKANIN İTİRAZ HAKKI YOK

Hazine, 13...