26 / 04 / 2024

konut kredisi faiz oranları düşecek mi

konut kredisi faiz oranları düşecek mi

Bursadabugün köşe yazarı Levent Yılmaz, köşesinde konut sektörünü ve konut kredisi ile satışların arasındaki bağlantıyı kaleme aldı. İşte Levent Yılmaz'ın 'Konut sektörü bankaları bekliyor' başlıklı yazısı...

Konut kredisindeki faiz indiriminin sebebi ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde, kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesini ve ekonomistlerin konuya ilişkin yorumlarını kaleme aldı. İşte Osman Arolat'ın 'Kamu bankalarının kredi faiz indiriminin nedeni' başlıklı yazısı...

Konut kredisinde faizler neden düşmüyor?

Yeniçağgazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir bugün kaleme aldığı köşe yazısında konut kredisi faiz oranlarını kaleme aldı.

Konut kredisi faiz oranları Ağustos'un ilk haftasında ne oldu?

Ev almayı düşünen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırmaya devam ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları Ağustos'un ilk haftasında ne oldu?

Konut kredisi faizleri için öneri!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Engin Uğur Ağır bugünkü köşe yazısında konut kredisi faiz oranlarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Konut kredisinde faiz oranları düşecek mi?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisinde faiz oranların ne olacağını merak ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranlarını ilerleyen günlerde neler bekliyor?

Konut kredisi faizleri ilerleyen dönemlerde ne olacak?

Pandemi döneminde bankalar tarafından verilen uygun konut kredileriyle sektör yılı rekorla kapattı. Yeni yılda ev sahibi olacak vatandaşlar konut kredi oranlarında düşüş olup olmayacağını merak ediyor.

Düşük faizli konut kredisi geri gelecek mi?

Vatandaş yüksek faizden dolayı kredilerin yanından geçemiyor. Ana paranın üzerine yüzde 20'yi geçen maliyetler ortaya çıkıyor. Krediler ne zaman düşer? Merkez Bankası neden faiz artırdı? Uzmanlar cevapladı...

Konut kredisi alacaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşüp düşmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve kredi alacak vatandaşları dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin uyardı...

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faiz oranları düşecek mi? 

Kredi faiz oranlarında yapılan güncel indirimler, ev alacak vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Peki konut kredisi faiz oranları düşecek mi? 

Haftanın son gününde konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Konut kredisi faizlerindeki indirimler devam ediyor. 8 aydır düşüş gösteren konut kredisi faiz oranlarında, bu hafta bankaların konut kredisi faiz oranları değişti? 

Konut kredi faizleri ne zaman düşer?

Merkez Bankasının 425 baz puanlık indiriminden sonra vatandaşlar gözlerini bankaların faiz oranlarına çevirdi. Peki konutta kredi faizleri ne zaman düşer?

Konut kredisi ihracı nedir? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye'de ilk kez yapılan varlığa dayalı menkul kıymet ihracı başarıyla tamamlandı. Peki bu konut kredisi faiz oranları nasıl etkilenecek?  Faiz oranları düşecek mi?

Merkez Bankası'nın faiz kararı konut kredilerine ışık olacak!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz koridoru üst bandını yüzde 9'a çekmesinin, konut kredi faizlerinde gidilecek indirime ışık olacağına inandıklarını kaydetti.

Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 12.50 düşmesi bekleniyor!

FED’in faiz artırımında temkinli davranması Merkez Bankası’nın elini rahatlattı. İlk 2 indirimde yıllık yüzde 19.26’ya düşen tüketici kredi faizinin, son gelen 50 baz puanla yüzde 19’a, konutta ise yüzde 13.77’den yüzde 12.50’ye gerilemesi bekleniyor.

Konut kredisi faiz oranlarında Şubat'ın ikinci güncellemesi yapıldı!

Geçtiğimiz senenin Şubat ayına göre daha düşük seviyelerde seyreden konut kredisi faiz oranlarında düşüşün daha da devam edeceği ön görülüyor. Faiz oranlarında Şubat ayının ikinci güncellemesi de yapıldı.

Konut kredisi faiz oranlarında düşüşler devam ediyor!

Konut kredisi faiz oranları 120 ay vadelendirmede güncellendi. Yeni güncellemelere göre kredi faiz oranları bir bankada değişim yaşadı. Yenilenen konut kredisi faiz oranları 120 ay vadelendirmede yüzde 0,87'den başlıyor.

Konut kredisi faiz oranı nasıl belirlenir?

Konut kredisi, diğer kredilere nazaran daha uzun vadeli ve daha düşük faizli oluyor. Peki, konut kredisi faiz oranı nasıl belirlenir? İşte Tüketici Kanunu konut kredisi faiz oranları..

Konut kredisi faiz oranları düşüşte!

Kredi Pazarı konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Faiz oranları düşüşe geçti. 2 gün önceki listede Denizbank'ın ilk sırada yer aldığı kredi oranlarında DD Mortgage ilk sıraya yükseldi.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Kredi Pazarı'ndan elde edilen bilgilere göre Denşzbank bu sefer düzenlenen oranlarla yani yüzde 0,90 ile ilk sıraya yükselmeyi başardı. İşte konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Kredi Pazarı verilerine göre konut kredisi faiz oranlarında değişiklik meydana geldi. Yüzde 0, 91 kredi faiz oranı ile Yapı Kredi Bankası ilk sırada yer alıyor.

Konut kredisi faiz oranları hesaplama formülü!

Konut finansmanı sözleşmeleri ile bu sözleşmeyi imzalayan tüketicilere uygulanacak faiz oranları hakkında esaslara Tüketici Hakları Kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki, konut kredisi faiz oranları nasıl belirlenir? İşte konut kredisi faiz oranları hesap

Konut kredisi faiz oranlarındaki son durum!

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Kredi Pazarı verilerine göre 10 yıllık faiz oranlarında Yapı Kredi ve DD Mortgage yüzde 0,91 ile ilk sırada yer alıyor.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi!

Kredi Pazarı verilerine göre konut kredisi faiz oranları güncellendi. Yapı Kredi ile DD Mortgage yüzde 0,91 faiz oranı ile listede ilk sırada yer alıyor.

Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olabiliyor. Peki, konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Konut kredisi faiz oranlarındaki değişiklik durmak bilmiyor. Kredi Pazarı'ndan derlenen verilere göre konut kredisi faiz oranlarında tekrar değişiklik yaşandı. Konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Kredi Pazarı verilerine göre konut kredisi faiz oranları güncellendi. Yapı Kredi bankasının konut kredisi faiz oranı yüzde 0,91 ile ilk sırada yer alıyor. İşte konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Konut kredisi faiz oranları yükseldi mi?

Konut kredisi faiz oranlarının Ekim ayının ortalarına gelindiğinde yüzde 0,90 seviyelerine yeniden yükseldiğini görüyoruz. 5, 7 ve 10 yıl vadede yüzde 0,91 seviyesindeki faiz oranları, vade seçeneği 15 yıla uzadığında yüzde 0,94 olarak güncelleniyor...

konut kredisi faiz oranları düşecek mi Haberi

konut kredisi faiz oranları düşecek mi

Konut kredisi faiz oranlarının daha fazla düşeceği beklentisi konut sektörünü yavaşlattı. Sektör, bankalardan gelecek haberi bekliyor.

"Hafta başında TÜİK Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Son veriye göre Türkiye genelindeki konut satışları bir önceki aya göre 9742 adetlik bir düşüş kaydetti ve Ekim ayında 137.401 olarak gerçekleşti" ifadelerini kullanan Bursadabugün köşe yazarı Levent Yılmaz'ın 'Konut sektörü bankaları bekliyor' başlıklı yazısının devamı şu şekilde:

Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 20,4 olarak gerçekleşti ve Ekim ayındaki ipotekli konut satışı sayısı 28.049 oldu. Bu sayı bir önceki aya göre 1710 adet daha az. 

Bir süreden bu yana Türkiye'de konut sektörü aşırı fiyat ve kira artışları ile anılıyor. Bunun belli başlı nedenleri var. Pandemi döneminde azalan konut arzı, inşaat maliyetlerinin artması ve enflasyondaki yukarı yönlü...