28 / 03 / 2024

konut kredisi faizi düştü mü

konut kredisi faizi düştü mü

Merkez Bankası’nın repo faiz indirimi sonrasında konut kredisi faizleri ise rekor düşüşle yıllık yüzde 12’lere kadar indi.

Konut kredisi bileşik faiz 1 yılın en düşük seviyesinde! 

Konut kredisinde aylık ve yıllık ortalama bileşik faiz 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.Faiz düşüşü, konut kredisini haftalık bazda 4 ay sonra ilk kez artırdı.

Özel bankalardan konuta özel faiz indirimi!

Kamu bankalarından sonra özel bankalar da harekete geçti. İki hafta önce en düşük yüzde 1.47 olan faiz oranı yüzde 1.36 seviyesine indi.

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne?

Konut kredisi faiz indirimi yapılmasının ardından ev almak isteyenler en düşük faiz oranıyla kredi veren bankaları araştırmaya başladı. Bankaların uyguladıkları masraf ve sigorta tutarları ne kadar? 

Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimi sonrasında özel bankalardan da indirim haberleri gelmeye başladı. Ev almak isteyenleri yakından ilgilendiren güncel konut kredisi faiz oranları haberimizde...

Konut kredi faizleri daha da düşebilir! 

Merkez bankasının politika faizini düşürmesiyle kamu bankaları da konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına düşürdü. Sektör temsilcilerine göre merkez bankası tekrar indirime girerse, konut kredileri de düşer. Altan Elmas, kredi faizlerinin 0.80'e düşebileceğini belirtti. 

Birikimi olan emlakçıya koştu!

3 kamu bankasına bir haftada 34 bin kişi 5,9 milyar liralık başvuruda bulundu.Emlak komisyoncuları, konut satışlarında hareketliliğin devamı için gayrimenkul sahiplerinin ve geliştiricilerin fiyatlara artış yapmaması gerektiğini söyledi. 

Konut kredisi faiz oranları ne kadar? 

Kamu bankaları konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına indirdi. Ev almak isteyen vatandaşlar kredi faizlerinin düşürülmesini sevinçle karşıladı.İşte güncel konut kredisi faiz oranları... 

Konut kredisi faizlerinin 0,99’a inmesiyle kriz bitecek!

KAMDER başkanı Niyazi Gültekin, kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0,99'a indirmesiyle krizin biteceğini söyledi. Ayrıca Gültekin, yılın ikinci yarısında konut satışında rekor yaşanacağını öngörüyor. 

Konut kredisi faizlerinde yüzde 1 beklentisi!

Konut kredisinde aylık ortalama yüzde 1,50'nin üzerinde olan faiz, indirimle birlikte yüzde 1,20'li seviyelere inecek. İndirim devam ederse konutta yüzde 1'e yakın faizler gündeme gelebilir. 

Faiz indirimi sonrasında konut kredisinde oranlar değişti mi?

Merkez Bankası dün Temmuz ayı Para Politikası Faiz Oranlarında indirim uyguladı. İndirimden konut kredisi faiz oranları nasıl etkilenecek? Kredi faizleri düşer mi?

Ev alacaklara son dakika faiz müjdesi: Denizbank konut kredisi hesaplama! İşte 500 bin, 1 milyon TL kredinin taksitleri

Yeni ev alacaklar banka banka konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki DenizBank'ta konut kredisi faizi ne kadar? 500 bin, 1 milyon ve 1 milyon 500 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ve geri ödemesi kaç TL?

Halkbank’tan 1,5 Milyon TL konut kredisi imkanı! 

Konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlar kredi maliyetlerine ilişkin son günlerde yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyor. Bankalardan gelen kredi oranları da merak edilen konular arasında. Peki Halkbank’ın konut kredisi faizi ne kadar oldu?

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi!

Finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts'den yapılan son dakika açıklamasına göre, İngiltere'de ortalama 2 senelik sabit konut kredisi faizi, yüzde 6,63'e çıktı.

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? Bankalar bir bir açıkladı! Ev alacaklar şimdi bakın! 

Bankalar Ekim ayı konut kredi faizlerini duyurdu. Ev alacak vatandaşlar son dakika banka banka konut kredisi faizlerini araştırıyor. En düşük konut kredisi faizi hangi bankada? İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, Akbank, ING, QNB Finansbank konut kredisi faiz oranları 11 Ekim 2022...

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? 2022 en düşük konut kredi faizi ne kadar?

Bankalar Ekim ayı konut kredi faiz oranlarını açıkladı. Bankaların konut kredisi faizleri ne kadar? Peki en düşük konut kredi faizi hangi bankada? İşte banka banka 2022 konut kredisi faiz oranları... 

ABD'de konut kredisi faiz oranları 14 yılın zirvesinde! 

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizi 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yukarı yönlü hareketine devam ediyor. 

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler dikkat! En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler bankalardaki konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki en düşük konut kredisi faizi hangi bankada? İşte banka banka faiz oranları...

Konut kredisi faizleri Ocak 2022'de ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyenler konut kredisi faizlerindeki son durumu merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? En düşük faizi hangi bankada? İşte banka banka güncel faizler ve 120 ay vadeli 300 bin TL'lik konut kredisi hesaplama...

Konut kredisi faizleri Aralık ayının ilk haftasında ne oldu?

Ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? En düşük faizi hangi banka veriyor? İşte bankaların güncel faizleri ve 120 ay vadeli 300 bin TL'lik konut kredisi hesaplama...

Konut kredisi faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan bugünkü köşesinde kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimini kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Kamu bankalarının konut kredi faizi indirimi işe yarar mı?' başlıklı yazısı...

konut kredisi faizi düştü mü Haberi

konut kredisi faizi düştü mü

2018 yılının Ağustos ayındaki kur krizinin ardından Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında devam eden dengelenme sürecinde yıllık bazda cari fazla verir hale gelen, enflasyonu 10 puana yakın düşüren Türkiye, atılan son adımlarla faiz kıskacından da çıkmaya başladı. Devletin başta KOBİ'ler olmak üzere reel sektörün finansman yükünü hafifletmek için kamu bankaları öncülüğünde başlattığı destek paketleri ve Merkez Bankası'nın 25 Temmuz'daki 4.25 puanlık indirim, ticari kredilerin faizini yatırım iştahını artıracak seviyeye çekti.


Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre, Merkez Bankası'nın açıkladığı son verilerde, 2 Ağustos'ta yüzde 21.40 olan ticari kredi faizleri, 16 Ağustos'ta yüzde 12.92 ile 26 Mayıs 2017'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Ticari kredi faizlerinde bir haftada yaşanan düşüş 7.4 puan oldu. Ağustostaki kur krizinin ardından ticari kredi...