26 / 04 / 2024

konut kredisi kalan vade

konut kredisi kalan vade

Sanayi Bakanlığı tüketiciden kredinin yeniden yapılandırılmasında ek ücret talep edilemeyeceğine dair ifadeyi bankaların talebi üzerine ilgili tebliğden çıkardı. Kredi yapılandırmasında taraflar anlaşabilirse ek bir maliyetle borcun kalan vadesi uzatılabi

Özel bankaların konut kredisi destekleri artacak mı?

Coronavirüs sonrasında kamu bankaları başta olmak üzere bankaların kredi destekleri artmıştı. Kredi yapılandırma, kredi erteleme ve faizlerde geri kalan özel bankaların konut kredisi destekleri artacak mı?

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme!

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme için tüketiciye büyük kolaylık sağladı. Banka erteleme faizin kredinin geri kalanına bölerek müşterilerine kolay ödeme planları sunacak.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları 2018!

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı araştırdı. Konut kampanyası kapsamında kalan konutlar için konut kredisi faiz oranları el yakıyor.

Peşinat vermeden konut kredisi alınır mı?

Konut kredisi mevzuatı gereğince evlerin ekspertiz tarafından belirlenen değerinin belli bir kısmına kredi verilebiliyor. Geriye kalan kısım peşinat olarak ödeniyor. Peki, peşinat vermeden konut kredisi alınır mı?

Konut kredisi devlet katkısı nasıl alınır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlere, evin değerinin yüzde 75'i oranında kredi veriliyor. Geriye kalan kısım peşinat olarak ödeniyor. Bu durumda devlet peşinata katkı sağlıyor. Peki, konut kredisi devlet katkısı nasıl alınır?

Konut kredisi temerrüt faizi 2015!

Konut kredisi kullanan bir tüketicinin borcunu ödemeyerek temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi 2015 nedir?

Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015!

Konut kredisi ancak kredi evin yüzde 75'ine veriliyor. Geriye kalan yüzde 25'lik kısım peşinat olarak ödeniyor. Peki, Peşinatsız konut kredisi var mı? İşte Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015...

Miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim?

Konut kredisi, mesken alımlarında bankalardan kullanılan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras kalan ev için konut kredisi alabilir miyim, diyorsanız işte yanıtı...

Konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?

Konut kredisi kullanan tüketiciler, evin geri kalan yüzde 25'lik kısmı için yahut bir başka nedenden dolayı ihtiyaç kredisi adı altında ihtiyaç kredisi kullanmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisi kullanan ihtiyaç kredisi kullanabilir mi?

Temerrüte düşen konut kredisi!

Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep etme hakkını nasıl kullanır? İşte temerrüte düşen konut kredisi ile ilgili kanun esasları..

Konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri!

Kredi transferi kanunen verilmiş bir hak olup; konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor. İşte konut kredisi başka bankaya taşıma işlemleri..

Konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları!

Kredi borcunu erken ödeyen bu nedenle "erken kapatma ücreti" adı altında yüzde 2'lik para kesintisine maruz kalan tüketiciler, ödedikleri bu bedelin iadesini bankadan isteyebiliyor. İşte konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları..

Tüketici kanunu konut kredisi temerrüt faizi!

Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, hangi durumda kalan borcun tamamının ifasını nasıl talep edebilir? İşte tüketici kanunu konut kredisi temerrüt faizi...

konut kredisi kalan vade Haberi

konut kredisi kalan vade

 

Sanayi Bakanlığı'nın 29 Eylül 2007'de açıkladığı tebliğin taslağında yer alan, "kredisini yeniden yapılandırmak isteyen tüketicinin herhangi bir ücret ödemeyeceği" ifadesi, bankaların talebi üzerine metinden çıkartıldı.

Buna göre bankalar konut kredisini yeni bir ödeme planına göre şekillendirmek isteyen müşterisinden, mevcut krediyi kapatması için yüzde 2 erken ödeme cezasının yanında yeni açacağı kredi için ek masraflar isteyebilecek. Akbank Bireysel Kredileri Grup Başkanı Cem Muratoğlu, bankaların kredi yapılandırmasında bir maliyetle karşılaştığı için bu masrafları talep etmesi gerektiğini belirterek "Daha önce de pek çok banka bu masrafı tüketiciden alıyordu, tebliğle beraber bu netlik kazanmış oldu" dedi.

Sanayi Bakanlığı'nın konut kredilerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tebliği, konut kredisi kullanan tüketicinin dilediği takdirde kendi bankası veya bir başka...